Kunnen de PVV en CDA nog op Indische stemmen rekenen?

Kunnen de PVV en CDA nog op Indische stemmen rekenen?

In ieder geval niet meer stemmen op de PVV, die waren in beide kabinetten tegen het Indisch dossier.

 

 

Om tot deze constatering en conclusie te moeten komen zullen eerst beide kabinetten onder de loep moet worden genomen hoe hun beleid was ten aanzien van  het Indische dossier. Een dossier  die gekend worden door twee hoogtepunten. 

 

In oktober 2009 gaf oud premier Jan Peter Balkenende opdracht aan Jet Bussemaker de opdracht tot heropening van de Indische Kwestie om de opgestelde Indische NIOD Rapporten in behandeling te nemen en verder te onderzoeken. Vervolgens met voorstellen te komen richting de Tweede Kamer. Helaas het Kabinet Balkenende viel; De NIOD rapporten verdwenen weer in de onderste la van  de ambtenaren in afwachting van het volgende kabinet; hierbij vergat Jet Bussemaker dit dossier over te dragen aan haar opvolgster.

 

Op mei/ juni 2011  deed de delegatie van het Nieuwe Indisch Platform een verzoek tot heropening van de dezelfde NIOD rapporten aan het nieuwe aangetreden kabinet Rutte-1. De door de PVV gegijzelde staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Min. VWS weigerde de NIOD rapporten te heropenen met de mededeling dat via Het Gebaar de finale kwijting was,  hetgeen geheel een groot leugen is. Immers de NIOD rapporten kwamen later pas  tot stand na het Gebaar mede om hiernaar juist een onderzoek naar in te instellen.

Via de oppostite partijen werden pogingen gedaan om een motie in te dienen. Dit eindigde dat hoofdelijk gestemd tot in de late uurtjes werd  op de Indische motie door de oppositie unaniem "voor"gestemd, wat zeer uniek in de geschiedenis is.  De regeringspartijen VDD, CDA, en PVV stemden tegen, tegelijkertijd het CDA eerst voor het Indisch dossier was. De Indische motie hield in;  het instellen van een commissie met drie wijzen voor een studie / onderzoek in het licht van de opgestelde Indische NIOD rapporten en waar tegen de staatssecretaris  Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner leugens verkondigde dat het Gebaar de finale kwijting was. De delegatie van het Indisch Platform heeft nog geprobeerd om twee parlementariers van het CDA  achter deze motie te krijgen om zo in meerderheid te krijgen op basis van hun bevindingen met het Kabinet Balkenende. De gegijzelde staatssecretaris wilde perse de Indische NIOD rapporten/absoluut niet in behandeling te nemen,  heeft onder druk gelogen destijds.

 

Analyse laat het beeld zien na de stoelendans dat  met de gedoogde PVV in de regering dat het CDA op alle onderwerpen/thema's  die PVV van Geert Wilders niet aan stond werden verworpen of tegengewerkt niet alleen  staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner ,  maar ook Minister Leers werd gegijzeld om tegen zijn wil in te handelen en te acteren door toedoen van de PVV.

 

De hamvraag blijft nu in hoeverre straks na de stoelendans de Indische zaak een kans maakt op steun van een meerderheid?

 Bij Kabinet Balkenende waren het CDA, PVDA en Christen Unie voor de Indische zaak en bij Kabinet Rutte - 1 alle oppositie partijen. Een rekensom leert dat nu 3 kwart bij het aankomend kabinet  voor de Indische Kwestie zal moeten zijn!  Helaas met politiek weet je het nooit 100% zeker, het blijft koffiedik kijken .... Kortom hoe betrouwbaar is een politieke partij? Wel een constatering dat  de PVV in beide kabinetten geen voorstander is van het Indisch dossier om deze tot een oplossing te brengen.

 

WORDT VERVOLGD

Weergaven: 187

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden