Istimewa nieuwsbrief - De 5 daagse Pasar Malam Istimewa in Steenwijk is gratis toegankelijk

Istimewa nieuwsbrief

De 5 daagse Pasar Malam Istimewa in Steenwijk is gratis toegankelijk

Datum: 26 t/m 30 augustus
Locatie: Markt, Steenwijk

De Pasar Malam Istimewa is in 10 jaar een begrip geworden in Steenwijk. Het evenement dat als een 3-daagse festiviteit begon, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een 5 daagse Pasar Malam met ca. 25.000 bezoekers. Velen weten in deze week de weg naar Steenwijk te vinden. Dat is ook niet verwonderlijk omdat de Pasar Malam een onderdeel van de Vestingsfeesten is en naast de pasar valt er veel meer te beleven in en om Steenwijk. Woensdag 26 juli van 08.00 tot 12.00 u kunnen kinderen hun spulletjes verkopen. Vanaf 10.00 u is er in de winkelstraten een braderie. U kunt uw bezoek aan de Pasar Malam ook combineren met een bezoek aan Taman Indonesia, een Indonesische dierentuin net buiten Steenwijk.

De 11e editie van de Pasar Malam Istimewa in Steenwijk is de grootste gratis toegankelijke Pasar Malam van het Noorden van Nederland en zal plaatsvinden op de markt in het centrum van Steenwijk. Het programma bevat grote namen zoals Jimi Bellmartin, Harold Verwoert, Free Line, Two Lucky Minds en John Russell Jr.
Steengoede bands als The StreetRollers, Hot News, Challenge XL, Wipe Out Selection en Taylor Made Band zullen weer voor het welbekende swingende sfeertje zorgen. En culturele dansdemonstraties van Sekar Ayu, Srikandi, Aniadi Art, Warna Semesta Dance Collaboration, Naomi Bellydance Entertainment en Peduli Seni Indonesia zullen u iets laten proeven van de cultuur van het Oosten. 

dansgroep voor restaurant "De Heeren van de Rechter" in Steenwijk

Feestavond

Ter gelegenheid van de Vestingsfeesten in Steenwijk zal er op woensdagavond 26 juli een speciale feestavond zijn op het Pasar Malam plein. Deze feestavond wordt ingevuld met een speciaal programma van de populaire en zeer succesvolle coverband Recession. Deze avond feesten we door tot middernacht met muziek van toen en nu !

Coverband Recession (foto: created by samantha bonouvrie)

Lekker eten op de Pasar Malam (foto: Rob Daniels)

Naast dit muziekspektakel wordt er natuurlijk ook gedacht aan de inwendige mens! Met maar liefst 3 Indische restaurants en diverse kraampjes met snacks is het culinair proeven en genieten op het plein. En dat is natuurlijk waar de Pasar Malam onder meer om bekend staat.
Voor uw ogen en neus worden de lekkerste gerechten bereid. De drie restaurants hebben een eigen terras waar u lekker kunt zitten en uitrusten nadat u langs het grote aantal kramen met hun diversiteit aan Oosterse producten hebt gewandeld. Maak eens een praatje met de standhouders; ze kunnen u alles vertellen over hun producten en aanbiedingen.
We hopen natuurlijk op mooi weer maar omdat dat het weer in Nederland erg onvoorspelbaar is plaatsen we over de kramen grote tenten die bescherming zullen bieden tegen de zon of de regen. Ook over het publieksgedeelte komt een ruime overkapping.

Programma en openingstijden
 
Net als bij de voorgaande edities wordt het programma gepresenteerd door Sylvia Elders.
Sylvia is een echte kenner van de Indonesische cultuur. Zij vertelt u graag over de geschiedenis, muziek, dans, culinaire lekkernijen en tradities. Gekleed in de Indonesische klederdracht, de sarong kebaya, neemt zij u mee naar de Gordel van Smaragd.
 
Download hier het programma

Woensdag 26-07
12:00 – 00:00
 
The Streetrollers:
Een band, geïnspireerd door de sound van de 50’s & 60’s en opgegroeid met de fameuze indorock maakt van elke gelegenheid een feestje. Of het nou in een kroeg is of op een Pasar Malam, met de Streetrollers gaan de voetjes geheid van de vloer. Van Poco Poco tot Rock&Roll.
 
Harold Verwoert:
Harold Verwoert is een echt multitalent! Men zou hem van veel producties moeten kennen; als de bekende zwarte Piet “Coole Piet Diego”, deelnemer aan het songfestival of presentator van RTL4, TROS en Omroep MAX programma’s.
Maar Harold heeft ook een grote voorliefde voor muziek. Hij is een zanger in hart en nieren. Met een breed repertoire kan Harold zijn veelzijdigheid laten horen en zien. Van Elvis Presley tot prachtige ballads; met zijn warme stem weet Harold de mensen te raken.

Dansgroep Sekar Ayu:
Steenwijk verkeert woensdag in tropische sferen door de dansgroep Sekar Ayu. Een Indische dansgroep die je laat genieten van al het moois uit de Indische danscultuur. De dansdemonstraties en kostuums zijn precies zoals u die ook op Java of Bali kunt zien.
 
Coverband Recession:
Deze steengoede band zal de Vestingfeesten in Steenwijk afsluiten (20.00 tot 00.00 uur).
Voor coverband Recession is geen kroeg te klein en geen tent te groot. Ze zorgen altijd voor een knallend feest met maar één mogelijke uitkomst: voetjes van de vloer, handen en biertjes in de lucht. Met een goede muzikale mix van toen en nu, gebracht op de bekende Recession manier (lees: energiek, positief en eigen), weten ze van elk feest een mooie herinnering te maken.

Donderdag 27-07
12:00 – 22:00
 
Challenge XL:
Challenge wordt vooral gekenmerkt door een uitgebalanceerd repertoire dat o.a. bestaat uit dance classics, country, linedance en Indische keroncong muziek. De wijze waarop de liedjes worden gebracht en de eigen interpretaties hiervan, maken  de specifieke Challenge-sound.
 
Jimi Bellmartin:
Geboren in 1949 in Bogor op West-Java, heet eigenlijk Jimmy Silawanebessy en zingt als geen ander de beste soul klassiekers. Samen met Ernst Jansz (Doe Maar) nam hij het nummer Barak 23 op dat gaat over zijn jeugdherinneringen.

Jimi Bellmartin (Foto: Peter Veerman)
 

Dansgroep Srikandi:
Srikandi is een traditionele Indonesische dansgroep die op de Pasar Malam Steenwijk de traditionele Indonesische danscultuur demonstreert


Vrijdag 28-07

12:00 – 23:00
 
Hot News:
Hot News is opgericht, nadat Oscar Rexhäuser in 2006 zijn basgitaar aan de wilgen heeft gehangen en de formatie The Hot Jumpers ophief.  Leading Lady van het orkest is de pittige en expressieve Shirley Salomon. Het repertoire is zeer veelzijdig en van hoog muzikaal niveau met Top40 muziek, soul, country, country rock, modern, Zuid-Amerikaans en natuurlijk veel Indische liederen.  

De band Hot News stond al eerder op de Pasar Malam in Steenwijk

Free Line:
Dit duo heeft ruime, internationale ervaring op muziekgebied. Jeannette was jarenlang leading lady bij het trio Los Alegres en daarnaast werkte ze samen met André van Duin, Shirley Bassey en Timi Yuro. En Benny heeft onder andere samengewerkt met The Javalins en Andy Tielman.
 
Aniadi Art:
Deze dansgroep staat onder leiding van Made Aniadi. Made is geboren op Bali. Zij is niet alleen de leidster maar ook de choreograaf en uitvoerend danseres. Met veel passie brengt deze groep de rijke danscultuur uit Indonesië naar het podium.
 
Zaterdag 29-07
12:00 – 00:00
 
Wipe Out Selection:
De indorock band Wipe Out Selection is ontstaan in het najaar van 2010 en sindsdien gaat het zeer goed met de band. Deze band uit Den Helder heeft in zeer korte tijd Nederland veroverd en is uitgegroeid tot één van de meest gevraagde bands op Indische evenementen. Met de typische indorock, gecombineerd met mooie Indische liedjes weten ze de dansvloer altijd vol te krijgen.
 
Warna Semesta Dance Collaboration:
Deze groep is één van de weinige groepen die ook een zeer goede mannelijke danser in haar midden heeft. Naast de traditionele dansen blinkt Warna Semesta Dance Collaboration uit in de hedendaagse moderne Indonesische danscultuur.
 
Naomi Bellydance Entertainment:
Naomi is geen onbekende in Steenwijk. Ze heeft haar eigen dansschool in Dorpshuis Onna. Op de Pasar Malam zal Naomi een éénmalig optreden verzorgen. De Oriëntaalse dans en muziek zijn van kleins af aan al in haar leven aanwezig geweest en dat de bellydance haar passie is is zeker terug te zien in dit weliswaar korte maar zeker erg krachtige optreden. 

Zondag 30-07
12:00 – 20:00
 
Taylor Made Band
De muziek van Taylor Made is volledig aangepast aan de diepe bariton stem van Eddie Taylor.
Deze 10 koppige band, compleet met blazers, speelt heerlijke soul, funk en jazz.
 
John Russell Jr.
De zoon van Big John Russell (“I Never Loved A Woman The Way That I Love You” & "Hokie Pokie”) treedt in de voetsporen van zijn vader. Men zal genieten van zijn soul en funky nummers.
 
Dansgroep Peduli Seni Indonesia
Deze dansgroep staat onder leiding van één van Nederlands beste danseressen: Deby Subiyanti.
Geboren in Indonesië waar ze zich de Javaanse en Balinese dans tot in de perfectie eigen gemaakt heeft. In Nederland heeft ze een dansgroep samengesteld met enkel de beste danseressen.

 De Pasar Malam Istimewa is steeds meer van alle Steenwijkers geworden. Maar niet alleen van hen want uit heel Nederland komen de zomerthuisblijvers naar Steenwijk. De hotels in en om Steenwijk zitten dan ook snel vol. De sfeer en de gezelligheid op de pasar zijn in de loop van de afgelopen 10 jaren inmiddels alom bekend. De mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met een pasar denken soms onterecht dat dit evenement alleen bedoeld is voor de Indische Nederlanders. Het tegendeel is waar. In feite is de pasar een gezellig en betaalbaar dagje uit voor alle Nederlanders die van de Indische keuken houden en zich senang voelen in de exotische sfeer en cultuur. De pasar is er voor iedereen die zich bij ons op de pasar thuis voelt. Vorig jaar werd de pasar dan ook druk bezocht door allerlei bevolkingsgroepen. Vrijwel iedereen houdt van Indisch eten, lekker op een terrasje relaxen, genieten van muziek en dans en slenteren over de Oosterse markt.
 
Het Team van Istimewa en Stichting Vestingstad Steenwijk en haar winkeliers en horeca hopen u allen welkom te mogen heten en wensen u een geweldig mooie en sfeervolle Pasar Malam toe!

Unieke Pasar Malam Istimewa tas met inhoud
Bij de stand van Taman Indonesia op de Pasar Malam zijn unieke Pasar Malam Istimewa tassen te koop.
Voor maar €5,00 bent u de trotse eigenaar van een goed gevulde Istimewa tas!
U kunt kiezen uit 3 vrolijke kleuren.
In de tas zitten een fles zoete ketjap van ABC, een pak Mae Ploy kokosmelk en een Indisch kookboek, koopje toch?!

Weergaven: 238

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden