10897284898?profile=original
Indische activiteiten in Den Haag tijdens de Tong Tong Fair 2014

Stichting Tong Tong organiseert tijdens de Tong Tong Fair ook activiteiten buiten het Malieveld elders in Den Haag. Steeds meer Haagse organisaties sluiten met Indische activiteiten aan.

Willemspark, het eerste villapark in Nederland

Annemargriet Vaartjes van ‘t Gilde geeft in Panorama Mesdag een lezing over Indisch Willemspark, het eerste villapark van Nederland, bewoond door hoge militairen, ambtenaren, ministers en vooral repatrianten uit Nederlands-Indië in de 19e eeuw. Lees meer…

Nationaal Archief

Het programma start met een introductie op de tentoonstelling Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven. Een van de verhalen in deze tentoonstelling gaat over de opvang van Indische ‘repatrianten’ in de Nederlandse contractpensions. In aansluiting daarop kunnen bezoekers dit verhaal en de rest van de tentoonstelling bezoeken. De originele soevereiniteitsoverdracht van Indonesië uit 1949 is in de tentoonstelling te bekijken. Lees meer…

Tentoonstellingen in het Stadhuis Den Haag

Het grote Atrium van het  Stadhuis van de Gemeente Den Haag kleurt Indisch tijdens de 56e Tong Tong Fair. Er staan drie tentoonstellingen: ‘Oma’s Sarong. Familieverhalen in batik’, ‘Sporen van Smaragd’ (over Indisch architectonisch erfgoed in Den Haag) en ‘Wayangs van Pak Ledjar’ (wayang uit Indonesië). Lees meer…

Stadswandeling Indisch Den Haag met ‘t Gilde

 ‘t Gilde Den Haag organiseert al meer dan 25 jaar talrijke stadswandelingen met een gids door Den Haag. Tijdens de Tong Tong Fair voert ‘t Gilde u langs de sporen van de ‘Gordel van Smaragd’, die in de binnenstad nog in ruime mate aanwezig zijn. De wandeling duurt ca een uur. Lees meer…

Bustocht langs de Sporen van Smaragd

Als u in korte tijd de sporen van smaragd in Den Haag wilt zien, kunt u dit jaar mee met een speciale bustour die Stichting Tong Tong i.s.m. Monumentenzorg Den Haag tweemaal organiseert. De bus rijdt door Centrum, Benoordenhout, Van Stolkpark, Statenkwartier en Duinoord; een gids van Het Gilde geeft een toelichting. In circa een uur krijgt u een mooi beeld van de vele vormen waarin Indië zijn sporen naliet in de architectuur van Den Haag. Lees meer…

Per boot door Indisch Den Haag met de rederij ‘Willemsvaart’

Rederij Willemsvaart laat je kennis maken met Indisch Den Haag vanaf het water! Vaar mee met de Grachtengordel van Smaragd. Er zijn twee rondvaarten, naar de Mauritskade en naar het Indisch Monument. De boottocht duurt ongeveer een uur. Lees meer…

Masterclass ‘Nederlandse bieren en Indisch eten’

Een gouden duo, bleek vorig jaar: biersommelier Henri Reuchlin en kenner van de Indische keuken, Chyco Brouwer, herhalen hun succesvolle masterclass ‘Nederlandse bieren en Indisch eten’ op het Nederlands Bierproeffestival. Lees meer…

Indisch-literaire fietstocht

Het voordeel van de fiets is dat je in korte tijd een veel groter gebied kunt doorkruisen. Bij deze Indisch-literaire fietstocht door Den Haag, die speciaal voor de Tong Tong Fair is samengesteld, voert de route vanaf het Malieveld

door het Willemspark, de Archipelbuurt en Duinoord naar het Statenkwartier. Daar woonden o.a. de schrijvers Tjalie Robinson, Maria Dermoût en Margaretha Ferguson, en daar was ook de Indische Kunstkring Tong Tong gevestigd. Lees meer…

Humanity House

Meer dan 250.000 Indische Nederlanders bleven tijdens de oorlog buiten de Japanse kampen. De documentaire Buitenkampers vertelt door de kinderen van weleer voor het eerst over deze pijnlijke periode uit onze eigen vaderlandse geschiedenis. Lees meer…

WK Hockey in Den Haag

Den Haag is gastvrouw van de Wereldkampioenschappen Hockey. Het Tong Tong Festival doet mee met het randprogramma. Sanggar Mirah, Dwi Mekar, Tjendol Sunrise en pentjak silat van de Maastrichtse groep Panca Sila treden aan. Kijk op de website http://www.denhaag.nl/hockey/haags-hockey-plein-5.htm voor alle speeldata en locaties.

Balinese dans in Korzo

In Korzo danst het bekende Balinese gezelschap Dwi Mekar maskerdansen onder begeleiding van de aanstekelijke ritmes van de kendang én van tapdans. Marije Nie is een van Neerlands beste tapdansers;  zij gaat een bijzonder dialoog aan met het percussie-instrument. Dwi Mekar nodigt ook de toeschouwers uit om mee te doen met de rituele dans kecak, ook wel apendans genoemd. Lees meer bij Korzo.

Bron http://tongtongfair.nl/nieuws  

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives