ICM redactie wil in herinneringen brengen dat dit model al 17 jaar dat begon bij het Indisch Huis niet werkt het op- en aftuigen waar veel externe consultants werden ingeschakeld en bij het inkwartieren door wederom externen ICM hulp inriep, uiteraard is ICM redactie te hulp geschoten, er zijn nog meer zaken als de Indische Kwestie of het traktaat van Wassenaar die op het ICM -bordje belandt.
Terug naar IHC. Is een illussie met een budget van 800.000 om die Indische verankering te brengen naar de 2 miljoen indo's. Die verhuizing heeft niets te maken met gebrek aan ruimte, maar gebrek aan belangstelling van die 2 miljoen Indo's, u leest het goed ooit begonnen wij met 341.000 dat nu uitgegroeid tot twee miljoen Indo,s ! Misschien Interessant voor de politieke partijen om Indisch zieltjes te werven.
ICM erelid Mars Marshal Manengkei heeft destijds een beleidsplan ontwikkelt "Idgen" voor een Indo Omroep net als Omroep Max. Alle Indische organisaties zoals een IHC van Yvonne worden hier ondergebracht met een locatie in Den Haag, waar gelijk de Studio INDO Omroep zich vestigt. Betekent niet een budget van 800.000 maar die gelijk is te scharen als de Omroep Max van Jan Slagter.
Dan de vraag waarom doe je dan niets, omdat ik al met ICM, Indische Kwestie en met traktaat van Wassenaar bezig ben. Wel zal die persoon die opstaat hiervoor helpen; wij hebben al "content",, netwerk, resources en dik beleidsplan IDGEN. Hoe door een petitie te starten van "Wij willen een Indische Omroep net als Omroep Max.
Het Indisch Herinneringscentrum verhuist naar Den Haag. Dat bevestigt directeur Yvonne van Genugten aan Omroep West. Het centrum is nu nog op landgoed Bronbeek in Arnhem.
Het Indisch Herinneringscentrum werd in 2007 opgericht. Het houdt de herinnering levend aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.
Het centrum werd gevestigd op het landgoed Bronbeek, waar een tehuis voor oud-KNIL-militairen en een museum over de koloniale vaderlandse geschiedenis zijn, evenals Indië-monumenten.
Een van de redenen om nu te verhuizen is ruimtegebrek. "Het landgoed is heel erg vol", vertelt Van Genugten. "We hebben onvoldoende ruimte voor een volwaardig herinneringscentrum."
De keuze voor Den Haag was snel gemaakt: "Den Haag is bij uitstek de Indische stad van Nederland. Het is heel goed als we daar weer voet aan de grond krijgen."
De directeur hoopt dat het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag een pleisterplaats wordt van de Indische gemeenschap. De nieuwe locatie is nog niet bekend, maar de voorkeur gaat uit naar de omgeving van het Indisch monument.
Opmerkingen