Indisch Herinneringscentrum verkast naar Den Haag

Indisch Herinneringscentrum verkast naar Den Haag

VRIJDAG, 14:17
Bronbeek ANP
Martin van Rijn stelt - De Indische Gemeenschap met zogenaamde Indisch huis met trekpleister Den Haag voor die Indisch verankering dat die verbinding wordt gelegd naar die 2 miljoen Indo's weten zijn ambtenaren te melden.  Het is Martin van Rijn vergeven voor zijn oprechte goede bedoelingen.

ICM redactie wil in herinneringen brengen dat dit model al 17 jaar dat begon bij het Indisch Huis niet werkt het op- en aftuigen waar veel externe consultants werden ingeschakeld en bij het inkwartieren door wederom externen ICM hulp inriep, uiteraard is ICM redactie te hulp geschoten, er zijn nog meer zaken als de Indische Kwestie of het traktaat van Wassenaar die op het ICM -bordje belandt.

Terug naar IHC. Is een illussie met een budget van 800.000 om die Indische verankering te brengen naar de 2 miljoen indo's. Die verhuizing heeft niets te maken met gebrek aan ruimte, maar gebrek aan belangstelling van die 2 miljoen Indo's, u leest het goed ooit begonnen wij met 341.000 dat nu uitgegroeid tot twee miljoen Indo,s ! Misschien Interessant voor de politieke partijen om Indisch zieltjes te werven.

ICM erelid Mars Marshal Manengkei heeft destijds een beleidsplan ontwikkelt "Idgen" voor een Indo Omroep net als Omroep Max. Alle Indische organisaties zoals een IHC van Yvonne worden hier ondergebracht met een locatie in Den Haag, waar gelijk de Studio INDO Omroep zich vestigt. Betekent niet een budget van 800.000 maar die gelijk is te scharen als de Omroep Max van Jan Slagter.
Wat betreft die Indische Verankering  dit nu al onder ICM online als een Indische Internetkrant dat in 1999 zijn ontstaan vond . Is een kwestie om dit naar next level te brengen om de volgende stap, en  alles wordt in elkaar geschoven (Synergie) onder een redactie van ICM.

Dan de vraag waarom doe je dan niets, omdat ik al met ICM, Indische Kwestie en met traktaat van Wassenaar bezig ben. Wel zal die persoon die opstaat hiervoor helpen;  wij hebben al "content",, netwerk, resources  en dik beleidsplan IDGEN. Hoe door een petitie te starten van "Wij willen een Indische Omroep net als Omroep Max.
 
=====================================================================================

Het Indisch Herinneringscentrum verhuist naar Den Haag. Dat bevestigt directeur Yvonne van Genugten aan Omroep West. Het centrum is nu nog op landgoed Bronbeek in Arnhem.

Het Indisch Herinneringscentrum werd in 2007 opgericht. Het houdt de herinnering levend aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.

Het centrum werd gevestigd op het landgoed Bronbeek, waar een tehuis voor oud-KNIL-militairen en een museum over de koloniale vaderlandse geschiedenis zijn, evenals Indië-monumenten.

Een van de redenen om nu te verhuizen is ruimtegebrek. "Het landgoed is heel erg vol", vertelt Van Genugten. "We hebben onvoldoende ruimte voor een volwaardig herinneringscentrum."

De keuze voor Den Haag was snel gemaakt: "Den Haag is bij uitstek de Indische stad van Nederland. Het is heel goed als we daar weer voet aan de grond krijgen."

De directeur hoopt dat het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag een pleisterplaats wordt van de Indische gemeenschap. De nieuwe locatie is nog niet bekend, maar de voorkeur gaat uit naar de omgeving van het Indisch monument. 

Weergaven: 122

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden