Indisch Goudvoorraad van Batavia, Australië, New York, Amsterdam nu naar Zeist.

 10897428471?profile=original

Vreemd genoeg is geen een journalist of krant die aandacht schenkt aan het persbericht van de DNB Bank. Al eerder uitte Gerrit Zalm dat Nederlandse Staat op het Indisch geld zit. Ook de Indische Media die gesubsidieerd door Min VWS die hoor je niet. Wat te zeggen van Leden van de Tweede Kamer die altijd voor de troepen uit lopen, die boven op alles zitten wat met Nederland heeft te maken. Hoe kan dat nu, terwijl DNB – Bank ludiek met persbericht komt, en speciale forces het goud naar naar het defensieterrein Camp New Amsterdam in de gemeente Zeist. Behoren die twee miljoen Indo’s (Indische Nederlanders) niet tot de burgers van Nederland. Nederlandse Staat heeft alle bezittingen, en tegoeden letterlijk onder hun voeten berooft.

Als journalist of krant kan je zo 20 vragen stellen of een WOB verzoek doen bij Ministerie Hoekstra en de Nederlandse Bank. Waarom liggen de voorraden niet in Nederland opgeslagen. Waarom ligt het goud nog steeds in buitenland?

DNB heeft ruim 600 ton goud. Dat goud ligt voor een deel bij DNB in Amsterdam. Maar het meeste goud ligt in andere landen: de VS, Canada en het VK.

In de goudkluis van DNB liggen 15.000 baren goud. Met een waarde van ongeveer EUR tien miljard. Dit goud vormt een derde (31%) van de totale goudvoorraad van DNB. Daarnaast ligt een derde (31%) van de goudvoorraad in New York. Dit goud is opgeslagen in de kluizen van de Federaal Reserve Bank, op de granieten rotsen van Manhattan. Voorheen lag hier nog meer goud. Maar in 2014 heeft DNB een deel van het goud in teruggehaald naar Amsterdam.

U leest het goed in 2014 heeft DNB het Indisch Goud van New York naar Amsterdam gehaald, was dit niet naar aanleiding van de publicatie van Griselda Molemans, die een onderzoek deed naar de wandel en gangen van Rapport van Gaalen. Dit rapport werd ergens in 2003 in opdracht van Ministerie VWS opgesteld om de 2 miljoen Indische Nederlanders het bos in te sturen. In dit rapport kwam het wegsluizen van Indië goudvoorraden door Nederland niet in beeld. ICM heeft deze bronnen van Indonesië en VS verkregen, maar dan ook niets is in de archieven van Nederland te vinden. Voor de inval van de Jappen had Den Haag al het plan opgevat ter uitvoering als voorzorg – maatregelen dat Jappen deze goudvoorraden niet zouden kunnen wegkapen.

Zoals U weet dekt een goudvoorraad voor een bepaald percentage de begroting van een regering, en voor de waardebepaling van de valuta, dus de gulden. Hoe dat nu geregeld omdat wij de euro is mij onbekend, stel voor dat deze geconsolideerd worden van alle lidstaten.

 Totaal goudvoorraad als wij DNB – Bank mogen geloven is dus 30 miljard. De vraag waar is dan de goudvoorraad van Nederland zelf gebleven, kunnen niet voorstellen dat op een begroting en de valuta slechts door 30 miljard wordt gedekt.

ICM veronderstelling is dat de 600 ton goud destijds voor de inval van Japan eerst naar Australië is weggesluisd en vervolgens naar New York.

Hoe ziet de balans uit dat de republiek Indonesië aan Nederland betaalde:

Ontvangsten

600 ton goud ter waarde van 30 miljard

Met noodwet van president Soekarno werd tussen 1952 – 1956  ruim 4,5 miljard aan Ministerie van Hoekstra voor overname  van de Indische bezittingen van de burgers

Traktaat van Wassenaar 0,7 miljard voor overname bezittingen van de Indische burgers

 

UITGAVEN

Nihil, goudvoorraden werd niet aan de nieuwe Indonesische regering teruggegeven of overgedragen dus Indonesië heeft 30 miljard aan Nederland betaald, Drees en Luns!

Nihil, werd uitbetaald aan de 341.000 Indische burgers.

39 miljoen werd uitbetaald aan Kon. Ondernemingen, niet aan de 341.000 burgers.

 

Wordt tijd dat de 2 miljoen Indische burgers gaan cashen bij het  DNB Cashcentrum

10897428301?profile=original

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives