ICM trekt zich tijdelijk terug uit IP ontwikkelingen

Beste Ted

Voorlopig heb ik besloten namens ICM team om ons tijdelijk terug te trekken, en de broedende kip niet te storen zoals Herman Bussemaker het zeer treffend opmerkte.

De broedende kip is nu wel even af van de leg, na de val van het kabinet. Ja, ook voor die broedende kip wordt het verwarrend na 69 jaren. Zij de kuikens wel in goede handen bij volgende Kabinet van Cohen!


De gekozen benadering en de structuur waarin deze demonstraties worden uitgevoerd bieden geen enkele soelahs, dat hebben die 69 jaren aangetoond. Sterker, het verlies steeds meer kracht en draagvlak van de Nederlandse samenleving, en kweekt juist onsympathie bij de Nederlandse samenleving. Dit zijn de vele reacties die bij de redactie van ICM zijn binnengekomen.


Eerdere initiatieven van het geven van artistieke manifestatie omlijst door de Indische Muziekanten in de Arena zal meer effect hebben als signaal aan iedereen! Want die aandacht is al gevestigd op de Indische muzikanten nu!

Te meer de huidige Nederlandse samenleving - dus niet alleen de Indische samenleving- de Indische muzikanten steeds meer kennen en waarderen.

Denk hierbij aan de familie Tielman, waar Andy Tielman namens zijn familie de grondleggerschap van Nederlands Pop Muziek in ontvangst mocht nemen. Sterker nog er komt een groot standbeeld van Andy Tielman in het nieuwe Muziek Museum In Den Haag; melden betrouwbare bronnen mij. Dit zegt toch al alles!


Er komt een film van het leven van Andy Tielman op internationaal nivo, waar vele producenten nu mee in gesprek zijn. Er komt een documentaire, en musical.

Toen kwam de prangellende vraag van mij richting de documentaire - en filmmakers, het waarom?

De familie Tielman, The Tielman Brothers en nu Andy Tieman, is een gelaagd verhaal. Is de rode draad van onze geschiedenis van het voormalige Indie tot het Nederland, en Indonesië nu. Hier is de hele wereld in geïnteresseerd. Met nadruk het behoort tot "onze huidige geschiedenis".

Ik hoop met dit verhaal die inzichten te hebben gegeven, dat deze wijze van benadering de enige benadering is die draagvlak creëert, en na 69 jaren eindelijk resultaten te boeken!Prettige dag verder; Ferry Schwab.


Ps. Daarom organiseren wij een dergelijk manifestatie op 27 november om het Indisch Muziek erfgoed te gedenken en in stand te houden na meer dan 60 jaren, die als een rode draad geschiedenis heeft gemaakt in Nederlandse historie. Op alle evenementen waren ze te vinden deze Indische muzikanten. Helaas, ging die 35 miljoen van het Gebaar niet naar hen en naar het het Indisch Platform.; Ook nu stelt ICM vragen welk doel dienen die 28 aangesloten organisaties het IP? ICM heeft ze in ieder geval in het land nimmer gezien die Het IP uitdragen en promoten; of is het wachten weer op Gebaar?


----- Original Message -----
From: Ted Hartman
To: Indisch4ever ; Arend Hartman ; HansErnst Steller ; Johan ReindersFolmer ; Marshal Manengkei ; Ferry ; Rudy Charles Verburgh ICO ; Adviseur SVJ ; Bart vdWoerd ; Indisch Platform ; Leonora Dijkgraaf ; Bert van Duijl ; Ab van Duijl
Sent: Sunday, April 18, 2010 4:36 PM
Subject: Fw: Maandelijkse demonstratie 13 april 2010 St. Japanse Ereschulden

From: Ted Hartman
Sent: Sunday, April 18, 2010 4:30 PM
To: Anneriet Pijper ; evert van Renesse van Duivenbode ; WikoHCC ; Roy Breslau ; JES ; Ted ; Jose Adriaansen-Smit
Subject: Maandelijkse demonstratie 13 april 2010 St. Japanse Ereschulden


Maandelijkse demonstratie 13 april 2010 St. Japanse Ereschulden.
Dinsdag 13 april 2010 was de 185e keer dat een petitie werd aangeboden aan de Japanse regering. Een vervolg op de voorgaande petitie betreffende de instelling door Japan van een onafhankelijk instituut voor de mensenrechten. Na de gebruikelijke minuut stilte voor allen die ons zijn ontvallen en het zingen van de Captive's Hymn, gaf de voorzitter in het gebouw Anna een toelichting op het onderhoud op de Japanse ambassade. Elsevier van 20 maart schreef over de voorgaande demonstratie een artikel "Boosheid op de stoep, Onrecht verjaart nooit." Nu was er een nieuwe Japanse minister als gesprekspartner, hij had voornamelijk Aziatische ervaring, ook een studie gehad in Amerika, maar is nieuw voor Europa.Het werd een heftige discussie over de schendingen van de mensenrechten, Japan's misdadige oorlogsverleden en hun ontkenningen. Zo hoort Japan eindelijk de morele plicht te erkennen voor de slachtoffers uit Nederlands Oost Indië. Vooral gezien in het licht van hun instelling van een instituut voor de mensenrechten. Ze doen ook moeilijk over de afhandeling van een compensatie voor de enkele Nederlandse atoombomoverlevenden, terwijl eerst veel beloofd werd. Hier is ook op gewezen, dat het gewoon schandelijk is en dat na 65 jaar. Even kwam als lichtpuntje in het moeilijke gesprek het sjintoïsme ter sprake. Het zou uit twee richtingen bestaan, de verboden militante, doch niet tijdens de oorlog (!) en de lichtere versie van "pluk de dag", voor feestelijkheden, huwelijk e.d. Bij droefenis, rouw en begrafenissen is meer het boeddhisme van toepassing. Tot slot kreeg het bestuur een lijvig boekwerk aangeboden. Niettemin blijft JES constant de Japanse moraal oprakelen, frapper toujours.Herhalen en nogmaals herhalen. Het lijkt een afgedraaide grammofoonplaat, helemaal grijs aan een kant, maar daarin ligt de kracht van JES. E.e.a. geldt in samenwerking met het Indisch Platform ook richting de Nederlandse regering, thans nog demissionair.

Oud-voorzitter gen.b.d.Bouman vroeg tot slot het woord en wees op de prestaties en resultaten van JES, de vasthoudendheid en het doorzettingsvermogen. Als dank verzocht hij hulde te brengen aan het bestuur en de voorzitter. Iedereen was het hiermee eens en gaf enthousiast een daverend applaus, alle aanwezigen, sympathisanten, lotgenoten en demonstranten, de volhouders, deden mee! De volgende demonstratie is dinsdag 11 mei, gevolgd door de jaarlijkse bestuurs- en ledenvergadering op 18 mei in Hotel Bel Air. Omdat JES dan 20 jaar bestaat, wordt men in extra grote getale verwacht. Nadere mededelingen volgen in het Nieuws Magazine.Als bijzondere geste, werd gratis het boekje met het gedicht Geen Requiem van Marion Bloem uitgedeeld. Het Indisch Herinneringscentrum Bronbeek verspreidt het boekje dankzij de voormalige Stichting Het Gebaar in een oplage van 15.000 stuks gratis. 'Opgedragen aan de eerste generatie Indische Nederlanders in Nederland.' Verslag Ted Hartman, foto's Nelly van de Laar (Indisch4Ever)

Gen.b.d. Bouwman

Voorzitter JES
J.F. van Wagtendonk

Weergaven: 69

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden