ICM Redactie ontving recensie – Exemplaar van Walburgpers.

ICM Redactie ontving recensie – Exemplaar van Walburgpers.

11111389256?profile=RESIZE_710x

Zoals gebruikelijk weer een boek over Voormalige Indie, die kunnen toevoegen aan ons rubriek Boekrecensies.

Heb recensie exemplaar als redactie ICM van Walburgpers vrijdag mogen ontvangen, in 1 ruk heb ik deze uitgelezen. Complimenten hoe het schrijven het beeld van ons Indië in beeld weergeeft met ruim 29 persoonlijke verhalen die de herinneringen aan Indonesië in de koloniale tijd terugbrengt naar het nu. De herinneringen uit eerste hand, dus de bron. Niet zoals bij het NIOD waar ik grote twijfels bij heb. Zie hoe men tot dit jaar wist vol te houden van de politionele acties. Het was gewoon oorlog tussen Nederland en de republiek Indonesië, waar Nederland de republiek binnen viel.

Terug naar het boek.

Ruim 29 persoonlijke verhalen over de wijze waarop men leefde net voor de oorlog, ten tijde van de oorlog en na de oorlog. Opvallend dat vertellers van hun verhaal de leeftijden hadden vanaf 90 jaar tot 101. Verwonderlijk dat deze allen nog leven. Enkelen hebben na hun verhaal ons verlaten. Duidelijk is de lijn te zien van de positie van de Totokkers, de Indo's, de Molukkers en de Chinezen. Dan de rangen en standen. Hoe blanker des succesvoller dan ondernemer of ambtenaren. Vele Indo's zullen zich herkennen in die 29 persoonlijke verhalen.

lees verder 

12 mei vers van de pers Herinneringen aan Indonesië in de koloniale tijd

 

(C) Let op termijn van  nieuwe abonnement is ingaan op 1 mei jl.   Check Uw account.  Abonnement kan U per maand  6 euro  of per jaar overmaken 65  op rekening NL35 RABO 0377 579491 tnv. ICM Project ovv abonnement 2023-224

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 6 euro per maand periode 2023-2024 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 6 euro per maand periode 2023-2024

Blog Topics by Tags

Monthly Archives