ICM ARCHIEF -- Buitenkans in Indonesië Premier Mark Rutte is tot nu toe de hoogste begeleider die in november met een bedrijfsmissie meereist naar Jakarta.

Buitenkans in Indonesië

Premier Mark Rutte is tot nu toe de hoogste begeleider die in november met een bedrijfsmissie meereist naar Jakarta. De Indonesische ambassadeur Igusti Agung Wesaka Puja sluit niet uit dat koning Willem-Alexander ook mee gaat.

Op het terras van zijn Wassenaarse villa wist de ambassadeur niet goed hoe hij op het Haagse gerucht moest reageren: ,,Alles is mogelijk. We hebben nog twee maanden”, zei hij voorzichtig tijdens de receptie vanwege de 71ste verjaardag van de onafhankelijkheid. ,,Ik heb er in ieder geval niets over gehoord.”

Koningin Máxima kreeg toen zij twee weken terug in Indonesië was voor de VN, een duidelijke uitnodiging voor een staatsbezoek mee naar huis, volgens Jesse Kuijper. Deze ondernemer in kantoorinrichting is voorzitter van de Indonesian Netherlands Society en in zijn ogen is dit hét moment voor bedrijven om toe te slaan. ,,Nu kunnen we nog gebruik maken van de sterke band die de oudere generatie met Nederland heeft. Het is een buitenkans. Over drie of vijf jaar is dat voorbij.”

In zijn ogen zijn we veel te laks: ,,De Duitsers hebben er 80 man zitten voor handelsbevordering. Wij anderhalve stagiair!” Jochum Haakma, onder meer voorzitter van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering, voegde eraan toe: ,,Wij hadden Leopard-tanks die ze van ons wilden kopen. Maar we durfden niet omdat aan tanks een negatieve geur hangt. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel zei echter meteen: ’Hoeveel wil je er hebben?’”

Scheepsbouwer Damen doet wel goede zaken in Indonesië: ,,We hebben twee fregatten en vier Sigma’s van hen gekocht”, zei de Indonesische militair attaché kolonel Ferry Trisnaputra. ,,We werken samen voor trainingen.” Hij was in gesprek met Nana Oorschot, van CocoGreen. ,,Wij importeren kokoskool in Nederland”, zei ze over de houtskool van kokosbast. ,,Om op te grillen en voor de waterpijp! Marokkanen in Nederland gebruiken het.”

Achter de residentie trok de rook van de kambing guling (geit aan het spit) over het gazon, waar volop wijn werd geschonken. ,,Deze ambassadeur is geen moslim, in tegenstelling tot zijn voorganger”, wist Kuijpers medebestuurslid Aljosja van Dorssen. ,,Waar is het bier?”, vroeg de nog nieuwe en nagenoeg onbekende Duitse ambassadeur Dirk Brengelmann bij de wijnbar. Dat stond verderop. Even later schoot hij zijn gastheer aan om samen op de foto te gaan. Hij werd meteen opzij gebonjourd door Ron Abdoelhafiezkhan, tv-verslaggever van Business Channel, die een interview stond af te nemen. De reporter wist vast niet wie hij voor had.

De Oekraïnse ambassadeur Aleksandr Horin had het niet zo op de pers: ,,Ik lees verhalen over de schilderijen die worden teruggegeven door Oekraïne. Maar nooit eens positief! Dat wij ze teruggeven, betekent toch niet dat wij ze ook gestolen hebben?”

Nguyen Van Doan, ambassadeur van Vietnam, prees ons land om de samenwerking op het gebied van watermanagement: ,,In de delta’s, in de havens en rond de hoofdstad!”

Zijn collega uit Sri Lanka, Adam Sadiq, prees zijn eigen land aan voor zuivel-producenten. ,,Zij kunnen bij ons 30 tot 70 procent winst maken, nu de overheid de zuivelsector stimuleert. Boeren moeten zich ook bij ons komen vestigen”, vond hij. ,,De overheid geeft hen 50 eurocent subsidie op iedere liter melk.”

ICM 19.9.16

Weergaven: 669

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 65 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 65 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 12 Juni 2022 op 11.16

634

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 5 Februari 2022 op 13.31

606

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 6 September 2019 op 6.58

106

ADVERTENTIE.

Wonen - huren - inschrijven ressort op Bali?

Wonen - huren - inschrijven resort op Bali?

Wonen - huren - inschrijven ressort op Bali?

ICM Project & Events heeft plan opgezet om een vestigen te openen op Bali. ICM Bali zal zich richten op de groep Indische Nederlanders die in Indonesië zijn geboren, en daar hebben geleefd.

Op latere leeftijd ontstaat de behoefte om in Indonesië te willen wonen. Veel signalen komen uit de woon zorg van de ouderen en de geeigende stichtingen.

ICM is een gesprek met diverse partijen om dit te realiseren. Eerst zal huren voor kort - en lang verblijf…

Doorgaan

WORDT ICM ABONNEE VOOR  6 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2022   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden