Hoe zo handelsmissie Markt Rutte en president Jokowi? De Indische Gemeenschap wacht ruim 51 jaren op hun geld dat onder het Verdrag van Wassenaar valt.

Hoe zo handelsmissie Markt Rutte en president Jokowi?

De Indische Gemeenschap wacht ruim 51 jaren op hun geld dat onder het Verdrag van Wassenaar valt.

Interne bronnen melden het bezoek van president Jokowi aan Nederland van  op 21 22 april 2016  ging over handelsmissie en de samenwerking voor de bouw van National Capital Integrated Coastal Development (NCICD) en de bouw van Deep Seaport.  Het doel van zijn bezoek was hoofdzakelijk om het bouwproject zo spoedig mogelijk te laten starten.  Al eerder meldde deze krant dat om Master Mega plan gaat waarmee 640 miljard mee is gemoeid. Het feasibilty study (toepasbaarheidsonderzoek) werd door Ingenieursbureau - die met zijn naam niet in krant wil - in 2013 uitgevoerd onder de burgemeester van Jakarta ( toen Jokowi).

 

Een dergelijk handelsmissie en samenwerking vallen onder verdragen.

Tegen deze achtergrond heeft de Nederlandse regering dat zich spint op het verdrag met Oekraïne, zich op alle fronten niet gehouden heeft aan het Verdrag van Wassenaar, dat in 1966 werd geratificeerd door Kon. Huis en de Nederlandse regering met de republiek Indonesië.

 

Hier de letterlijke tekst van de nu gehouden petitie:

Het Traktaat van Wassenaar is in 1966 ondertekend door de regeringen van Nederland en Indonesië. Doel: De Indonesische regering betaalt aan Nederland het bedrag van 689 miljoen gulden ter genoegdoening aan de Nederlandse staatsburgers, die huis, have en goed in Indonesië moesten achterlaten ten tijde van de repatriëring tussen 1947 en 1965. De Nederlandse regering heeft dit echter nooit aan de rechthebbenden uitbetaald.

 ====================================================================================

De andere onderdelen zoals samenwerking voor intensivering van de banden, naast de opbouw is Nederland nooit nagekomen. Nederland heeft zich hier nog erger als Oekraïne opgesteld. Eerst zal dit verdrag van Wassenaar moeten worden opgelost en zo snel mogelijk tot uitbetaling moeten komen aan de Indische Gemeenschap door het Ministerie van Bert Koenders.

 

De andere Indische zaak betreft de  70.000 oorlogsslachtoffers,  nooit werden deze gecompenseerd, tegelijkertijd de andere groepen zoals de Joodse gemeenschap, Sinti, en Roma wel die vergoedingen ontvingen in 2001, deze wachten nog steeds ruim 70 jaren op deze compensatie. Het Kabinet zal toch eerst hier eerst moeten beginnen om die Miljarden aan Indonesie te spenderen..

 

 Het  zou Mark Rutte en zijn Kabinet sieren om eerst de oude verdragen zoals die Wassenaar uit te voeren  / handhaven dus uit te betalen aan de 70.000 mensen, want deze schuld aan de Indische Gemeenschap loopt verder op (rente op rente) tot 8,4 miljard.  De belastingbetaler hoeft zich geen zorgen te maken, het ge geld komt van de republiek Indonesia.  Het familie-kapitaal van 0,7 miljard wordt gewaardeerd aan de hand van de begrotingen 1966 / 2019.  

 

 

 ICM 11.4.16

Weergaven: 643

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 20 September 2016 op 11.02

349

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 11 April 2016 op 13.48

INDISCHE PETITIE  TvW’66                            

Indische zaak - Het Traktaat vanWassenaar 1966 

Hier Onderteken petitie   < of >    Kijken wie er getekend hebben

< of >   Laatste Updates  In het Engels hier

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden