Historie & achtergrond ICM Online.

Historie & achtergrond ICM Online.
12337236673?profile=RESIZE_584x
Missie van ICM. 
Overdracht van de Indische cultuur  en de geschiedenis aan de volgende generatie Indo's en de Nederlanders, een blik naar Tempo Dulu, en het oplossen van de Indische pijntjes.   ICM is gestart in 1999,  is de enige ICM media op het Internet.  Naarstig zochten Indische Stichtingen en  Indische  verenigingen ICM op om van dit platform gebruik te maken om te communiceren met hun achterban. De eerste organisatie was  NINIES met hoofdbestuur in Den Haag. Doordat NINES in  het oude Indische Platform  (IP) zat, zochten de andere organisatie ICM op.  Onder het oude IP werd gezamenlijk Het Gebaar ondersteund. ICM  ontwikkelde een Modelplan voor de projecten Gebaar voor het Ministerie VWS, die later dienovereenkomtig  werd uitgevoerd. Primaire maakte Min. VWS gebruik van ICM als communicatie-middel om de Indo's in het buitenland om zich aan te melden.  Later werd van ICM gebruik gemaakt om Het Indisch Huis van Den Haag naar Bronbeek  te brengen.  Op januari 2013 hield ICM ondersteuning op voor het Indisch Platform. Redenen :  duidelijk niet voor de Indische Gemeenschap stond,  maar voor de ambtenaren onder het Indisch Bestuur in het voormailige Indie, dus alleen de groep KNIL.   Om de Indsche Gemeenschap belangen te behartigen ging ICM alleen verder.  Wie is die Gemeenschap?   Dit zijn alle Nederlandse Indische burgers (NIB) die periode 1949  -  1962  in de republiek Indonesia verbleven, endie het land uit werden gezet met verlies van al hun bezittingen.  De republiek Indonesie betaalde aan Nederlandse regering totaal het bedrag van 7,2 miljard oude guldens om NIB  de schade compenseren. Hetgeen is vervat in het verdrag van Traktaat van Wassenaar. Wie zijn ;die NIB's ?  Nederlanders (totokers), Indo's.  Molukkers, en van Joodse afkomst. 
 
 
Dit is slecht een moment  in haar bestaan wat Het ICM voor de Inische Gemeenschap heeft betekent en bijgedragen.  Zonder subsidies is het ICM nu 24 jaar verder met momenten van de bereikte resultaten;
 
 
1 .Alle Indo MSN groepen staan nu op het Facebook ( ruim 20 groepen) met een bereik over de 100.000.
2.. 2001 ICM bereidt het modelplan voor, voor Het Ministerie VWS. Het modelplan werd voor Projcten Het Gebaar uitvoerd conform het ModelPlan
3   Door de grote achterban ICM verzocht het Indisch Platform om ondersteuning.
4. .ICM start petitie op (10.000 melden ) voor KNIL - Betalingen, resultaat KNIL betalingen 25.000
5. Tot 2010 was redactie ICM die de coordinatie voerde ten aanzien van de Pasar Malams.
6   Promotie van de Pasar Malams
7. 2015 start ICM het project ACTW-66. Betreft Traktaat van Wassenaar. Campagne voering, onderzoeken (WOB's) opstellen van rapporten.
8.  Aanbieding ACTW-66 aan de Tweede Kamer met mandaat van 15.000 handtekeningen , thans loopt deze.
9. Het Indische cultuur bereikte de media, de omroepen en politiek Den Haag.  Nederland is meer Indisch geworden.  25 jaar  liet ICM haar stem horen, dag in dag uit. 
 
Wij hopen net als de andere resultaten in 2024 dat  de Overheid conform traktaat van Wassenaar tot uitbetaling komt aan de 15.000 gedupeerden.
 
Namens ICM Redactie,  haar Team  en onze webmasters / moderators.
 
 
E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives