Het verhaal van een Jongen die volwassen werd.

Er zijn in een leven van ieder van ons bepaalde momenten die je ineens van de ene wereld, het kind zijn, in de andere doen belanden, en wel die van volwassenen
Duitsland had in de jaren zestig tot eind zestig nog veel potentie voor muziekgroepen. Natuurlijk waren er diverse gradaties, de een beter dan de anderen en het ene lokaal betaalde beter dan de andere. Sommige lokalen hadden betere nevenvoorwaarden, het maakte niet uit.
Je was jong en de wereld lijkt een object om verovert te worden. Zo verging het mij ook, ik was jong, kon met mijn muziek mijn brood verdienen en dat de verdiensten net zo makkelijk werd uitgegeven als ontvangen was part of being Young.

Het was natuurlijk niet alleen geld wat zo belangrijk was, je speelde en deed niets liever dan dat. Ook ik dus, die net vanachter de schoolbanken gelijk in het leven werd getrokken.

De eerste week was alles nieuw en je verbaast je over vele zaken die je in jouw beschermde wereldje thuis nooit had meegemaakt. De aandacht van het publiek was ineens op jou gericht en niet meer als teenager in een teenager groepje maar nu in een volwassen wereld in een band waar volwassenen in speelden die al lang in het circuit vertoeven.

Als teenager speelde je in een jongerenbandje, had leuk succes en speelde meestal voor jouw leeftijdgenootjes. Nu was het voor de poen en daar moest je toch voor werken, het gaf niets je was vol energie en het kon niet stuk. Het avontuur lokte. Zo was het ook met het volwassen worden want het broekje was in den beginne heel bescheiden, verlegen en onzeker. De normen en waarden van thuis golden ineens niet meer en je moest zelf bepalen hoe je ermee omging. Dat was heel verwarrend.

Volwassenen waren anders tegen je dan thuis, waar alles volgens regels gaat, hier werd je als gelijke behandeld en dat was best angstig. Dat was ook zo met de vrouwen.
De meeste vrouwen die in de lokalen komen waar je speelde waren volwassen, ze waren of getrouwd of alleen en er waren ook bij die wel getrouwd waren maar waar de man vanwege zijn werkzaamheden niet vaak thuis was. Die vrouwen waren er ook en daar maakte ik op een goede dag kennis mee. Niet zozeer van versieren, maar eerder met respect voor een klant die je een drankje aanbood en in jouw pauzes vroeg of je haar gezelschap wilde houden.

Ik dronk niet rookte niet en was oerbraaf, net van achter moeders rokken vandaan, dus ook die dag braaf en beleefd naar mevrouw luisterend die haar verhaal vertelde waar je eigenlijk niet in geïnteresseerd was. Je was blij dat de pauze over was en je weer met jouw muziek aan de gang kon gaan. Het was half drie in de nacht geworden, de tent sloot zijn deuren en iedereen ging huiswaarts, mevrouw nodigt je uit om een drankje bij haar thuis te nuttigen. Ik was moe maar durfde geen nee te zeggen dus stapte in haar auto en ging mee naar haar huis.

Binnen gekomen ging het er gemoedelijk aan toe, drankje hier en wat keuvelen en dan gebeurt het. Ik mocht blijven slapen, denk in mijn naïviteit dat ik ergens op de bank ging slapen.
Nee dus, ik werd een plek in de slaapkamer gewezen op het tweepersoonsbed met mevrouw. Dit was schrikken, de praatjes die ik had tegen vrienden herinnerde ik niet eens meer, ik werd bloed nerveus want, wat gaat er gebeuren? De vrouw des huizes was 15 jaar ouder dan ik die amper 20 was. Net van de schoolbanken zijn eerste kantoorbaantje vervolgens achter het bureau weggehaald en pardoes in het muzikantenleventje geplaatst. Zij gaat weg en komt terug in een nachtgewaad, waar je de omtrekken van haar lichaam duidelijk kon aanschouwen .

En dan gebeurt het, iets waar je alleen maar van kon dromen en op afstand leek gebeurde nu.

Ze kleedt zich volledig uit en voor het eerst kon ik een volwassen vrouw in haar natuurlijke gedaante aanschouwen. Ik was gebiologeerd maar durfde het niet te laten merken. Dit was anders dan het onschuldige geflikflooi met mijn vriendinnetjes thuis waar alles verboden en taboe was, en waar ouders zorgen voor de normen en waarden. Ik was versteend van angst en opwinding tegelijk maar wist niet wat er van mij verlangd werd, wist niet eens het initiatief te nemen en zou het liefste door de grond zakken. Mijn hart ging tekeer en de onzekerheid werd een zware last. Het gebeurde in die nacht, ik werd door haar ingewijd in het spel van de volwassenen.

Van alles wat ik mij van had voorgesteld en hoe het zou zijn was van alles anders.

Wat ik dacht te weten was niets vergeleken wat zij mij leerde die nacht.Ik zal haar nooit meer vergeten, Evelien heette zij, want dank zij haar kon ik eindelijk als volwaardig lid vertoeven in het volwassenen wereldje dat alsmaar meer van je verlangde en harder was dan de wereld van mijn onschuld zo dicht bij mijn ouders toen.

Ik denk niet dat ik de enige ben die een dergelijk verhaal vertelt, iedereen heeft het op een andere manier moeten meemaken. Mijn manier was die van een onschuldige Jongen die ineens volwassen werd gemaakt.

Albert van prehn (ICM moderator) 1 december 2009.

Weergaven: 59

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden