HET ONRECHT, geoorloofd crimineel.
De weduwen van de oorlogsveteranen waren in een talkshow van de week op tv.
Een talkshow die alleen maar gericht is op sensatie en eigenlijk helemaal niet echt geïnteresseerd is in de problematiek, want de interrupties van de presentator waren legio op de momenten dat de aangesprokenen teveel wilden vertellen. Het moest kort zijn als indicatie en het ca. 3 kW durende programma moest worden gevuld met zoveel mogelijk sensatie, dat is, tranen en emoties.
Eigenlijk wordt ik misselijk van dit soort programma’s. Het laat de getroffenen even in beeld om hun emoties te registreren zonder enige diepgang en de hoop van degenen die aan het woord kwamen was ijdele hoop, want niemand luisterde echt naar het probleem en dat is de behandeling van de slachtoffers en het medeleven en vooral de aspecten zoals het bijstaan al dan niet met financiële middelen.
Dan komt er een ex-minister van defensie aan het woord, een VVD’er volgens mij aan zijn uiterlijk te zien en manier van reageren en denken.
KIL, emotieloos, berekenend, zakelijk en schofterig op het hufterige af.
Ja, de vrouwen waren sterke vrouwen die konden de ellende van hun ex echtgenoten wel opvangen en die vrouwen waren er voor hun getraumatiseerde mannen die uit NED. Indië kwamen en vrijwel geheel in hun sop gaar konden koken wat gerechtigheid, steun en respect betreft.
Een dochter noemde de laatste woorden van haar vader, Kind ik was daar alleen maar om het kapitaal en nergens anders voor, het was om het veiligstellen van de smerige leegroof te doen en daar moesten wij voor moorden, doden en vechten.
Wat een uitspraken van de man die zijn laatste adem uitblies met dat besef, en hij had helemaal gelijk, want waar waren die politionele acties voor eigenlijk?
Voor de bevolking daar die 350 jaar uitgebuit, geknecht en vernederd was omwille van HET kapitaal waar Nederland zo rijk van was geworden? Zonder Indië was het maar een armoedig klein Europees landje.
Voor de Nederlanders die daar woonden en leefden en gevaar liepen vanwege de vrijheidsstrijd van de Indonesiërs die eindelijk na 350 jaar gevangenschap hun vrijheid eisen.?
Voor de natuur die zo schitterend is en bijna geen vergelijk heeft met andere plaatsen op aarde of voor de aardige bevolking?
Of is het omdat het land zo verschrikkelijk veel bodemschatten heeft, specerijen, houtsoorten, etc.?
Ja, klinklaar Ja, daar ging het om en niet voor de gemiddelde Nederlander die hier zijn rug moet krommen net als nu om een bestaan te kunnen verwerven, neen, het is puur voor die VVD type gasten die het kapitaal hier beheersen, het type van die ex-minister, volle buik, pafferig gezicht, en kil, berekenend en emotieloos, het type yup wat over lijken gaat.
Dat blijkt ook aan de maatregelen die Nederland momenteel teisteren, de bevolking knechten en klein houden ten eigen voordele.
Dus die arme weduwen wiens mannen als jonge soldaten naar Indië werden gestuurd en daar in een wrede oorlog terecht kwamen, moesten vechten voor ja ja, koningin en vaderland, en hun echtgenoten terug kregen als vreemde doorgedraaide getraumatiseerde, daar hun eigen geluk voor moesten offeren, die moesten en moeten nog, het maar uitzoeken, gewoon met kille afdoeners.
Schande om zo met jouw eigen mensen om te gaan die daar onwetend alleen maar voor het kapitaal hun levens in de strijd gooiden. Triest en dat is de geschiedenis die dit land zo lang had willen verzwijgen. Nooit in de geschiedenis boeken wilde hebben en dus het grote deel van de bevolking op dit gebied dom wilde houden, wat niet weet wat nier deert toch?
Jammer, want al is de leugen en het bedrog nog zo snel, de waarheid, al duurt het langer dan gehoopt voor velen, achterhaalt hem wel.
Nu de link naar de schadeloosstelling van de ex kolonialen waarvoor door Japan en Indonesië geld is betaald en waar wij als ex indie mensen al meer dan 60 jaar voor strijden, hoe zit daarmee?
Wel ben ik ervan overtuigd dat dit bedrog nog groter is want er zijn instanties in het leven geroepen die de boel moeten tegenhouden.
Zo is er een IP die in mijn ogen als stroman fungeert en meehelpt ja zelfs voor betaald wordt om de boel gesust te houden. De druk van de rechthebbenden wordt op een slimme manier doormiddel van stromannen geweerd en wij maar denken dat die ons belang dienen, echt niet.
Het spel wordt slim en doortrapt gespeeld net zo lang tot er niemand meer van de rechthebbende generatie meer in leven is. Waar zijn de gelden gebleven zou je zeggen, naar het kapitaal, de dikke buikengasten, de kille berekenende schoften die dit land besturen.
Ik heb geen enkele hoop meer dat dit onrecht wordt rechtgetrokken, niet op deze slappe manier van onderhandelen, hopen en genoegen nemen met een oor van een bewindsman die ingehuurd is om de boel te sussen en hoop te laten koesteren, neen, de enige weg is het internationale gerechtshof maar daar zal geen sprake van kunnen zijn zolang men gelooft in de zoethoudertjes van de stromannen.
Leve de rechtstaat en leve het kapitaal hoera hoera hoera.
Albert van prehn. (ICM 14 juli 2014)

Weergaven: 74

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden