Het jaar van de aap 2016

Alles over het Chinese jaar van de Aap 2016 en voorspellingen

De Chinezen koppelen ieder nieuw jaar aan de kracht van een dier. Chinezen beginnen het jaar altijd later dan wij. Het nieuwe jaar begint altijd tussen 21 januari en 21 februari. De lengte van een maand heeft te maken met de stand van de maan. De zonne-stand heeft een ritme van 365 dagen en de maanstand van 354 dagen. Hoe wonderlijk is ons heelal met al haar geheimen? De Chinese jaartelling zit al ruim in de vierduizend jaar.

Elk nieuw jaar krijgt dus een naam van een dier toegewezen. Het jaar 2015 was het jaar van het Schaap. Om de 12 jaar komt dat jaar weer terug hetgeen betekend dat het in 2027 wederom het jaar van het Schaap zal zijn. En gaan we terug in de tijd dan kunnen we uitrekenen dat het jaar 2003 ook het jaar van het Schaap geweest moet zijn.

Het jaar 2016 is als het jaar van de Aap Schaap uitgerekend. Wat weten we over de Aap? In zijn geheel niet onbelangrijk. Chinezen zien de Aap als een slim en leergierig dier. Ze zullen nooit snel opgeven. Er gaat een voorbeeld- verhaal over de kokosnoten. Als het een aap niet lukt deze alleen te openen zullen ze met een groep samenwerken. Ze leven ook graag in groepen. Het maakt hen stevig en bij gevaar zullen ze alles uit de kast halen voor elkaar te zorgen. Ook staan woorden zoals als grootmoedig, innovatief en flexibel in deze dierenriem.

Bent u in het jaar van de Aap geboren dan kunt u ook een echte ‘dwalende’ romanticus zijn. Vaak duurt het langer om er achter te komen wat ze nu van een partner willen. Steker nog een Aap wil eerst met meerderen partners geleefd kunnen hebben alvorens de ‘ware aap uit de mouw komt’. Het zijn druk bezette beestjes. Ook moeten mensen die in het jaar van de Aap geboren zijn opletten ‘niet te veel hooi op de vork’ te nemen.

Bent u één dezer jaren of wordt iemand in één dezer jaren geboren, dan heeft u bij voorbaat al enig aanzien volgens veel Chinezen. Men ziet u namelijk ook als een soort probleem-oplosser. Uw slimheid of het even alleen terugtrekken in gedachten kan tot bijzondere creatieve oplossingen leiden.

Wat weten we nog meer ? Krijgt een Aap niet zijn zin of te weinig aandacht dan kan een Aap vervelende streken uithalen. Ze werken keihard en hebben spanning nodig om scherp en geconcentreerd te blijven.

Traditionele optocht door binnen-stad van Den Haag

Let wel, hier geldt de datum van het begin van het nieuwe jaar. Het jaar van de Aap begint nu op 8 februari 2016. Niet onbelangrijk want bent u zwanger en wordt uw baby op 7 februari geboren dan zal het tóch nog een Schaap zijn! Het dier uit het jaar 2015.

Het schema van de gebruikte dieren namen noemt men de Dierenriem. Naast dat er ook nog meerdere invloeden zijn zoals de elementen genaamd; hout, vuur, aarde, metaal en aarde zijn er in grote lijnen dit jaar nog geen vooraanstaande Chinezen met enige voorspellingen over het jaar 2016. In 2014 en 2015 was dit al wel te vinden. Enige Chinese monniken hebben het al wel over verzoeningen, relativeren en omzien.

Alle Chinese jaren in kaart gebracht:

Jack Hage Sr. (http://www.jackhage.nl/mijn_publicaties.htm)

Ook zal er een doorbraak op het gebied van schone energie komen in China.

China zal een grote rol in de wereldvrede hebben volgens sommige waarzeggers. Mogelijk komt er ook een financiële ommezwaai.

Ik ben benieuwd naar de overige Chinese voorspellingen over het jaar 2016. Er zal best wel weer het één en ander op internet te vinden zijn de aankomende tijd. Komen daar nog leuke onthullingen bij dan zal ik die hier vermelden.

Apen zijn de genieën van de Chinese dierenriem. Ze leven in groepen, zijn intelligent en geestig. Niets is voor hen te moeilijk en als het toch te moeilijk is, gaan ze door tot het barst. Ze zijn vindingrijk, houden van uitdagingen, hebben respect en inzicht in zaken. Als apen zich ergens voor inzetten, worden ze er steeds beter in. Verder zijn ze ook erg goed in het plagen van soortgenoten en andere dieren of mensen.                                   Ze zijn erg flexibel en kunnen zich uit situaties redden door gevlei en strategisch manoeuvreren. Als er iets fout gaat zullen ze zelden twee waarschuwingen geven.
Ze kunnen ook snel hun  interesse verliezen, wanneer ze geen aandacht krijgen. Apen zijn zo in zichzelf gekeerd, dat ze anderen niet gemakkelijk vertrouwen. Ze kunnen een kleinigheid opblazen tot iets groots.

Mensen geboren in het Jaar van de Aap zijn geestig, intelligent, en hebben een sterke persoonlijkheid en een grote aantrekkingskracht. Persoonlijkheidskenmerken, zoals ondeugendheid, nieuwsgierigheid en slimheid, maken ze erg ondeugend. Apen zijn meesters van practical jokes, omdat ze graag grappen maken. Hoewel ze geen slechte bedoelingen hebben, kunnen hun streken soms kwetsend zijn voor de gevoelens van anderen.

Het Chinese nieuwjaar begint op 8 februari 2016. Dan begint het Jaar van de Aap. De landelijke viering van het Chinese nieuwjaar is op zaterdag 13 februari in en rond het Stadhuis van Den Haag en daar vlakbij in Chinatown.

Daarbij wordt een traditionele                 drakendans gehouden en leeuwen "tot leven gewekt." Er is vuurwerk op het Spui en optredens van Chinese en Nederlandse artiesten op het podium in het prachtige Atrium van het stadhuis.

Het is alweer de 14e keer dat dit feest in het stadhuis van Den Haag wordt georganiseerd. Elk jaar komen er honderden mensen uit alle delen van het land naar dit evenement om samen met de Chinese gemeenschap in Nederland het begin van het nieuwe Chinese jaar feestelijk in te luiden. Net als in voorgaande jaren verwachten we veel hoge gasten uit binnen- en buitenland, waaronder leden van de Nederlandse regering en het parlement, leden van de Chinese overheid en de Chinese ambassadeur in Nederland, ambassadeurs van andere landen, burgemeester en wethouders van Den Haag en vele anderen. Het festival is vrij toegankelijk voor het publiek. Dus kom op 13 februari naar den Haag.

Voor meer informatie over de festiviteiten en de aanvangstijden: www.chineesnieuwjaarfestival.nl/

Weergaven: 72

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden