Het Indisch zijn in bijgelovigheid.

Ik spreek hier uit ervaring, en hoe gek het ook zou klinken, ik ben niet gelovig op de manier van religies, noch bijgelovig.
Toch heb ik tijdens het overlijden en na het overlijden van een familielid zaken meegemaakt en waargenomen die ik met alle nuchterheid NOG niet kan verklaren. Ik ben op dat moment niet eens de enige getuige geweest, Er waren meerdere die tegelijkertijd het zelfde ervaren en al was het in gezinsverband, toch kun je stellen dat de ervaringen gedeeld werden.
Ervaringen die zo abstract zijn dat het aan de ene kant ongeloofwaardig overkomt en aan de andere kant toe te schrijven zijn aan de persoon die is overleden en zijn leven wat hij geleid heeft.

Hoe verklaar je sommige dingen in het zweverige van onnatuurlijke zaken, hoe verklaar je de zaken die je op die manier beleeft. Ik was erbij en kan er niet omheen met mijn nuchtere ik.

Beduvel ik mezelf? laat ik mezelf door emoties beduvelen? Misschien, maar dan tegelijkertijd, hoe kan het dan zo zijn dat mijn naasten hetzelfde ervaren? Is het een collectieve beduveling van ons die een dierbare hebben verloren?

Als nuchtere verzin ik diverse verklaringen voor mezelf en wijt het aan natuurlijke zaken en oorzaken die misschien nog niet door de mens zijn erkend, maar bestaan. fanatsieen zijn ook natuurlijke zaken die de mens heeft maar die op gegeven moment werkelijkheid worden toch?

Als er geen fantasie is zal er ook geen vindingen kunnen worden gedaan.
Dus heeft de mens meer in zich dan alleen maar een vlees en bloed wezen die voort gestuwd wordt door een biologische motor. fantaseren is verbeeldingen naar boven halen en verbeeldingen kunnen je aanzetten tot het realiseren van die verbeeldingen, niets is in feite onmogelijk, als je lang genoeg streeft om het mogelijk te maken gebeurt het vroeg of laat.
Zo hebben wij onze technische ontwikkeling bereikt en we zijn er nog lang niet, ik fantaseer dat ik onzichtbaar kan zijn en ik wed dat we ooit in de toekomst een manier kunnen vinden die mij voor een biologische oogwaarneming onzichtbaar kan maken.
Het is een kwestie van het kunnen manipuleren van de lichtweerkaatsing die mij zichtbaar maakt voor anderen.

Verleden nacht had ik een bijzondere ervaring, namelijk het bezoek van een entiteit. Ik was niet slapende en hoorde iemand binnen komen.
Aangezien mijn echtgenote verpleegkundige is en s'nachts wel eens dienst heeft, dacht ik dat ze thuis kwam.
Het was niet zo, in alle rust liet ik haar (dat dacht ik) binnenkomen en van geen kwaad bewust leg ik mijn hoofd lekker ontspannen neer.
Hetgeen er toen gebeurde tart iedere nuchterheid, mijn bed begon te trillen en iets wat aanwezig was leit luidruchtig kenbaar maken dat het ook aanwezig was. Ik kreeg het benauwd en vroeg of die gene of dat gene zich kenbaar wilde maken en inderdaad een schim liet zich zien en ik meen een bekende waar te nemen. 
Nu, nuchter zijnde vraag ik me af of het echt indo is met onbewuste bijgelovigheid terwijl ik zeker weet dat ik iets meegemaakt heb.

Ach mensen ik hou het op geheugen manipulatie.


Albert van Prehn (icm columnist)11 juni 2015.

Weergaven: 274

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 8 April 2019 op 13.23

100

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden