Het Indisch Weekend

 

ICM editor - Ferry Schwab

 

 

 

Het Indisch Weekend.

 

Als ICM editor richt je je peilen al op de komende week die er aan zit te komen, hopende dat er vele wetenswaardige nieuwe Indische feiten zullen gaan opleveren om dit in zijn geheel te vullen voor ICM Online. Tegelijkertijd op het Indische weekend dat zich nog moet voltrekken.

 

Om te beginnen de zomerse temperaturen luiden het paasweekend in. Je vraagt je af of inderdaad de zomer al is ingetreden, en nu maar al vast met volle teugen hiervan genieten.  Nog een paar daagjes en mijn vrouw komt terug uit Tanzania na twee maanden daar te hebben te verbleven; Had voor mij een mooi kleed gekocht voor de ICM stand. De telefoon ging, was mijn dochter of ik met de de paasbrunch bij haar wilde zijn. In de middag gingen wij gezamenlijk naar de pasar malam Bali.

 

De Indische Agenda.

Dit weekend hadden vele Indo's een lux probleem die de volle agenda op Tjampoer en Indische Culturele agenda op ICM Online zagen. Niet 1 maar er waren wel twee pasar malams dit paasweekend! Het had een haartje gescheeld of wij hadden er drie namelijk in Hengelo. Deze heeft op het laatste moment nog deze verschoven naar oktober zie Jaarkalender pasar malams. Twee pasar malams; in het Ahoy in Rotterdam, en in de Ijsselhal in Zwolle, Beiden liggen toch zo'n 160 km van elkaar verwijderd, maar voor het Internet gelden afstanden niet. Met het Internet o.a. Tjampoer, ICM, TV Oranje, Hyves en Facebook wordt wel de grote massa bereikt; hier kan een MoessOn niet tegen op met alle respect! Naast dat op sociale media dit ook nog eens wordt doorgegeven aan VRIENDEN. Dit willen de organisatoren nog wel eens vergeten, die te weinig met dit fenomeen bezig zijn.

 

ICM Online vergroot zijn bereik.

Menig Indo, bezitter van luxe PC met muziek installatie, is aangesloten van daag aan de dag op het Internet, dan nog eens aangesloten op de bekende social media als Hyves en Facebook.

ICM Online staat naast haar eigen site www.icm-online.nl  ook op beide grootste social media's. Sterker nog met een druk op de entertoets staan alle publicaties op Hyves,  Facebook , YouTube, Multiply en NING. Wat die publicaties ook mogen zijn ook videoclips. Thans staan er ruim 400 video clips op www.icm-online.nl . Dit aantal wordt nog groter. Hierdoor wordt het mogelijk om o.a. op Facebook uitzendingen te doen van 30 tot 40 minuten.  Het team van ICM is hier best trots op dat net als de omroepen ook dit instrument is geïmplementeerd op ICM online, de Indische Internetkrant.  Op deze wijze is Max en TV Oranje ook begonnen.

 

Pasa Malam Bali.

Dit keer met al mijn kleinkinderen naar pasar malam Bali gegaan te Zwolle. Toch leuk om ook de kinderen te betrekken bij dit gebeuren. Gelukkig had Henri ook aan de kinderen gedacht. Waren wel geen Indische stands, maar speelgoedjes dat lokt wel de kinderen dat ze een goede herinnering hebben aan pasar malam, dat ze de ouders wel vragen om weer te gaan dat in hun beleving naast Dysneyland en Walibi de pasar malam ook in dit rijtje voorkomt. Op de achtergrond was ik bezig met werven van standhouders voor pasar malam Dronten. Mijn zoon heeft rekening gehouden, en wil de standhouders centraal stellen, die laatste jaren weinig omzetten op de pasar malam. Dit geluid hoor ik al ruim 2 jaren als ik met ICM stand sta. Alleen nu ik zelf betrokken raak word je ermee geconfronteerd. Desondanks al met grote kortingen worden gewerkt komen ze bij je aan die voor niets willen staan. Zeer begrijpelijk, maar die stands moeten ook worden ingekocht, geplaatst plus elektra.

Vele bekenden hier ontmoet o.a. John van Hese, Geofry, Ray, met Dick nog een tijdje gesproken, Danny, Henny, en de leden van Nihgtbreakers.

 

Pasar Malam Asia 

Van Ais Lawa Lata ontving bijgaande foto zoals betaamt bij het Ahoy wordt het event ludiek gecommuniceerd via een groot bilboard.

 

Vandaag naar Flevoparg waar Rackelton toornooi wordt gehouden.

 

Tot volgende week bij het Indisch Weekend

Weergaven: 35

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden