Het Indisch Weekend.

 

(ICM Editor Ferry Schwab)

 

Winkelcentrum De Ridderhof.

 

De mooie lente dagen met de hogere temperaturen deden zijn intrede. Bij vele Indos' begon het te kriebelen met de  vele uitgaansmogelijkheden op Tjampoer en ICM Culturele agenda die er worden geboden. Toch werd dit weekend overschaduwt en getergd door een aanslag die alleen in Amerika denkbaar is en in onze verbeelding kan gebeuren. Na het goed beluisteren van het nieuws op de radio ging het over het winkelcentrum de Ridderhof aan Alphen a/d Rijn, dus bij ons. Bij mij rees  gelijk de vraag kan ik nu wel veilig over straat, en dacht aan mijn kinderen?

 

Voor het uitgaanspubliek  beter bekend waar de jaarlijkse pasar malam wordt gehouden van WN Productions.  

De telegraaf maakte een afbeelding  (situatieschets) hoe de "dader" van ingang door het winkelcentrum de Ridderhof zich drong al schietend op de mensen, tegelijkertijd van magazijn verwisselend zo door liep naar de uitgang, en ten slotte  bij de kassa van de Alberthein een einde maakte aan zijn eigen leven. Bizar om te verwoorden en te denken als daar de podia stonden met alle pasarkraampjes dan waren niet 7 die het leven verloren, en 20 gewonden, maar dan was het aantal wel in de honderden geweest. Welke alarmfase de beveiliging ook hanteert, waterdicht zal het nooit worden.

 

De Pasar Malams.

 

Pasar Malam Indonesia; Op het malieveld waren ze druk bezig met afbreken van alle tenten  van pasar malam Indonesia. Na vorig jaar gehouden pasars is deze duidelijk verbeterd qua organisatie melden bronnen de redacties.  Eten is lekkerder en de prijzen zijn stuk goedkoper dan bij TTF. Wederom werden de bezoekersaantallen overtroffen t.o.v. van het vorig jaar. Aantallen van zestig duizend werden hier genoemd voor de zeven daagse pasar. De redactie legt een slag om de arm en legt de  lat lager op 45.000. Desalniettemin een verdubbeling  t.o.v. het vorig jaar (23.000), en nog even worden TTF ingehaald als het zo doorgaat met betrekking tot het aantal bezoekers, maar uiteraard niet als om de kwaliteit van TTF en de  ambiance gaat, laten wij dat duidelijk stellen.

 

Pasar Malam Bagus  in de Rijnhal in Arhem als van ouds ongekend gezellig.  Tot de nok was het gevuld met het publiek. ICM moest de auto zelf buiten de grote parkeerplaatsen zetten naast andere auto’s op deze mooie zaterdag middag. Dit is wel toevertrouwd aan Fred Lammers (die ruim 35 jaren geleden met deze oude gevestigde pasar begon) die alles zorgvuldig op kwaliteit selecteert en exclusiviteit. Te beginnen met de beste restaurants met het lekkerste eten die daar staan, de warungs, de Escobar, en bar met alls soorten fruitdranken. Kortom toch exclusieve eettentjes. Niet duur geprijsd. Zelf heb ik bij de bami hut soto ajam gegeten en voor thuis bami goreng, en de bekende hete worstjes. Velen zullen ook op pasar malam Dronten komen te staan!

 

De programmering is selectief uitgewerkt waar Gold van Sasa - productions de show stal. Deze show werd op die avond door 2500 mensen bijgewoond, ongekend in deze tijd.  Het publiek was zo verbijsterd dat het vergat applaudisseren voegde Lonny lachend aan toe. Tegelijkertijd werd de zondag het afscheid van Arman Fillon gevierd. Arman verzorgt het prachtige decor van pasar malam Bagus. Arman zelf heeft bij het oude NOS en NOB gewerkt en was belast met de bouw van decors & ontwerp.

Pasaar malam Bagus werd door Sylvia Elders gepresenteerd.

 

De Band Chard;

van onze ICM Moderator in Lunteren werd goed bezocht voor gezellig middag-matinee waar Roy en Myrna voor de inwendige mens zorgden. Zeer geslaagde middag, melden bronnen de redactie.

 

IMC Croncong Zeewolde

verzorgde een speciaal klein concert  editie II voor organisatoren. Al eerder werd deze bezocht door andere pasar organisatoren. Dit keer door organisatoren van pasar malam Den Helder en Pasar malam Dronten. Het team  Gold was hier ook o.a. Sylvia Budie, Lonny, Riem de Wolff, Bert, Ben . Overigen o.a. Chris en Stella, Henk Galiestien, Thony Schwab en Ferry Schwab.

 

Nog geen maand geleden heeft ICM de heel uitgebreid (7 pagina's)  geschiedenis van de Croncong gepubliceerd aangeleverd door redacteur van NICC - Nieuwsbrief Hans Vogelsang; Toch een mooi aanzet als start voor IMC die volop in de belangstelling nu komt te staan op de inmens groot virtuele wereld!  Staat nu op Hyves met wel 100.000 Indo’s, en laten wij Facebook ook niet vergeten.  ICM zal hier aan vervolg geven in haar volgende publicatie met name om IMC Croncong proberen op de kaart van Nederland te zetten , en zal proberen om die aandacht met medewerking via muziekkanaal TV Oranje verder te spreiden.

 

ICM Croncong treedt op de pasar malam Den Helder,  zie pasarmalam kalender.

Pasar malam Dronten is de zaken aan bekijken.

 

IMC Croncong Wordt vervolgd.

 

 

ICM Weekoverzicht 10/4 - 2011.

Doordat Ferry Schwab een overvolle agenda had waar zaken onverwachts tussen door kwamen in  de afgelopen week en het weekend, komt  ICM Weekoverzicht van 11/4 -2011 dit keer te vervallen.

 

Wel zijn alle actualiteiten van deze week op www.icm-online.nl

te vinden en maar niet vervat in de gebruikelijke ICM weekoverzicht zoals u bij ons gewend bent voor de emailverzendingen.

 

Bezoek ICM Online - De Indische Internetkrant op: http://icmonline.ning.com/?

Weergaven: 30

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden