Halbe Zijlstra zeer ontdaan bij aanslagen Parijs, Beelden van Farq, Columbia, verschijnen dan weer op zijn netvlies.

In het  programma Pauwe deed Halbe Zijlstra zijn verhaal. Het ontstaavan die vreselijke beelden van een kind zonder hoofd en benen bij  het zien van de aanslagen door de  Farq. Zelf liep hij ook lichte verwondingen op tijdens zijn kort verblijf. 

 

De verwachting uitspreken dat Halbe als geen ander de wetenschap draagt wat Indische Nederlanders hebben moeten meemaken in de bersiap periode gedurende  1949 tot 1960 in het voormalige Nederlands Indie. Velen hebben deze gruwelijke massamoorden van "........ " dichtbij moeten meemaken , en zelf aan de lijve moeten ondervinden,  dag in dag , uit met vrees voor hun eigen leven van de bevolking die de Blanda’s wilden vermoorden en verjagen.

Zelf ben ik bij 6 aanslagen betrokken, Ik leef met een eeuwige littekens letterlijk, en figuurlijk, net als de  andere bersiapers, maar ben er sterker uit gekomen.

Het bizarre was;  Een handgranaat die afging op een kruispunt en mijn broer zijn brommer op de grond  wist te gooien (al rijdend) om dekking te zoeken. Ik zat achter op. Wij werden door die val verwond en de scherven vlogen om ons heen; mijn rechter schouder helemaal opengehaald (litteken van overgehouden). Mijn broer zijn rechterbeen helemaal open.

Ander voorval; nog geen meter van mij werd op een deur gevuurd met een automatisch wapen naast mij. Met mij zijn veel bersiaper die dit soort gelijke situaties moesten meemaken.

De bersiap was een vreselijke periode voor mij / velen (1949 - 1960) vergelijkbaar met Irak en Syrië van nu  ..... . Als kind altijd omkijkend of je niet werd achtervolgd door de bevolkingsgroepen die je wilde vermoorden, en voortdurend onder dreiging.

 

Nu verneem ik als editor ICM van Peggy Lesquillier dat de WUBO door de SVB met twee maten wordt toegepast. De WUBO voorziening die juist voor de oorlogsslachtoffers van de bersiap is ingericht,  Deze kent intensief screening om te worden toegelaten; Doordat de aangemelde slachtoffers door een lang draineerde traject eeerst gaan. Eerst door onafhankelijk consultant die het "hebben en houden" van je lijf vraagt. Dan met getuigenverklaringen moet komen, dan  een keuringsarts . Uiteindelijk aan het einde van traject worden de aanvragen geweigerd nu.

Het vreemde doet zich voor dat de weigering na bepaalde periode massaal nu plaatsvindt, Waar voorheen de bersiapers wel werden toegelaten tot de WUBO - voorziening.

ICM weet de werkelijke reden het waarom die "weigering".

 

ICM sluit zich geheel aan bij de oproep en het voorstel, is van mening om de geweigerde Bersiaper toe te laten zoals die bersiaper die wel zijn toegelaten voorheen; Kortom alle mensen die de bersiap hebben meegemaakt toe te laten zonder die pijnlijke traumatische vernederende screening. 

Het kan toch niet zo zijn dat de een meer heeft geleden als de ander,  en dat over een lang periode van 1949 tot 1960 dag in dag uit !  Net als PGB zitten hier de zaken goed fout binnen VWS  en SVB. Lijkt mij het voorstel van advocaat Peggy Lesquillier meer dan billijk na alles wat de bersiap-mensen hebben moeten meemaken om alle bersiaper - periode 1949 - 1960 - toe te laten.  

============================================================================

Weergaven: 270

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 23 November 2015 op 18.43

Weer een nieuw woord bersiaper kan de link gelegd worden naar Irak en Syrie !!!

Reactie van Cornelia Stuyver op 23 November 2015 op 15.16

 Hopelijk kan NU iedere bersiaper die er nog niet om gevraagd heeft er gebruik van maken!

Zegt het voort!

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden