----- Original Message -----
Sent: Saturday, August 26, 2017 7:17 AM
Subject: Oveleidensbericht

Beste Ferry ,
Een treurige mededeling:

Marshal ( Nono) is gisteren 25 Aug om 16.00 uur overleden in het RSPAD ziekenhuis Gatot Subroto Jakarta.
Jii als goede vriend van Nono mijn Condoleances..
Rick Eisenring

Momenten met Nono,

No die twee profielen  heeft ; een briljant muzikant  en als civiele ingenieur baan brekende prestaties verrichtte. Hij heeft een enorme muzikale erfenis nagelaten, dat reikt van songs voor o.a. artiesten als Sandra en Andres, Rosie, Andy Tielman, The Blue Diamonds, Debbie, The Tumbleweeds, Eddy Calfert en vele vele anderen tot en met een wereldster als Nana Mouskouri
 
 
Sylvia Elders, en Ellen kunnen wellicht meer vertellen dan ik.
De Indische perkara's zat No, Marshal, heel hoog nl. het grote onrecht, zijn vader ging na 9 maanden letterlijk aan deze situatie er onder door, en hij nam in het gezin de rol van zijn vader over.
 
In oktober 2009 vroeg het IP aan ICM of er geen manifestatie op het Plein voor het Gebouw in Tweede kamer kon worden georganiseerd en dat, binnen 8 dagen, wist No een arrangement in  elkaar te draaien geheel afgestemd op deze Manifestatie met Manna,
Morena en Albert van Prehn.
 
Later kwamen op dit podium Halbe Zijlstra van de VVD aanschuiven, en Marion van Dijke van de PvdA.
Halbe "waar is die 600 miljoen van het Traktaat gebleven "
 
Over zijn andere profiel het Civiele Ingenieursschap als collega kan ik weinig vertellen.  Wel dat hij de hoogste onderscheiding  in Amerika ontving voor  één van zijn groene projecten o.a. in Apeldoorn.
No, is deze ontwikkeling van hem verder gaan ontwikkelen in Indonesie en vestigde zich in Jakarta hierover kan Frits van Arke en
Rick Eisenring (oud GEO van Garuda TV)  meer over vertellen.
 
Met zijn sobats Rob en Ferry bedacht hij de strategieen uit, dat hier vaak al tot botsingen leiden met lange discussies.
Wij waren eindelijk er uit !
Politieke - en juridische benadering met een delegatie in Jakarta en Amsterdam.
Bro, jij gaat nu al de geschiedenis in,
en boven geeft jij ons die inzichten en sturing,
Rob Andreas  (vz NINES - Zuid) kan hier meer over vertellen ....
Bro bedankt dat jij mijn Pasar Malam Sfeer Online DVD helemaal heb bewerkt tot een volwaardig product. 
Het is bijzonder jammer dat Rob en mijn persoon het Traktaat met jou niet kunnen afmaken, that 'life
     

De man die was en niet was.

Het was het jaar 2000 en nog wat, 2006 of 2007 toen ik voor Wout Nijland zijn pasar moest spelen met mijn toenmalige band Adventure in Zeewolde.

Het was een succesvol optreden en na afloop maakte ik kennis met een vreemde man, hij kwam me nogal wat observerend over en al gauw raakte ik gesprek met hem over, hoe kan het anders, de muziek. Hij vertelde mij dat hij componist en schrijver was, tuurlijk interessant voor me, want wat schrijven betreft hebben wij dat gemeen en dingen die je gemeen hebt, verbinden.

Het was wel zo dat hij op een andere manier schreef meer uit zijn hart terwijl ik het vaak doe in combinatie met de ratio. Menigeen heeft mijn goede en slechte momenten mogen meemaken want ik ben van nature een zacht persoon maar kan explosief zijn in woorden maar vooral in geschrifte.

Terwijl de tijd vorderde waren we vaker met elkaar in contact en daar groeide een leuke muzikale vriendschap uit. Niet alleen trad hij op met zijn manna tijdens de feestjes die ik had met Adventure, maar ik trof hem ook op de toenmalige pasars van Wout Nijland met wie hij een goede relatie had, ik zeg nadrukkelijk HAD want op een of andere manier is daar een einde aan gekomen, volgens hem door toedoen van een persoon die nogal geraffineerd is en zichzelf ten voordele van zichzelf en zijn muzikaal duo bij de organisator heeft weten te wringen. Ik weet eigenlijk het fijne er niet van en laat het hierbij.

Mijn relatie met de man en zijn twee vrouwen ging voort en behalve de muzikale aspecten bespraken wij ook vele plannen die hij had om iets groots op te zetten, daarbij verzocht hij mijn medewerking en die kreeg hij ook. Helaas waren het projecten die geen realistisch vermogen inhielden gewoonweg omdat de planning en de voorbereiding manco waren en het grootste gedeelte wat het tegenhield was, het kapitaal.

Ik heb met hem in den Haag gedemonstreerd voor onze Indische perkara’s en alhoewel we grote verwachtingen hadden wat betreft de opkomst, was die zeer teleurstellend, er waren niet meer dan een handjevol Nederlanders en een paar indos. Terwijl Halbe Zijlstra ons vanaf het podium beloftes toesprak leden wij allenmaal vreselijke kou en tot mijn verdriet waren er meer indo’s in de cafeetjes rondom het plein dan op het plein. Ik gaf het op terwijl hij wel verder ging.

Later was een van zijn projecten, het opnemen van een Cd met diverse Indische artiesten, Riem de Wollff, tante Lien, ik met mijn groep, manna en zo nog een paar ter ondersteuning van het Indische gebeuren rond de tegoeden waar de Indische gemeenschap al jaren voor streed, wat overigens tot nu toe niet is gehonoreerd, het smerige spelletje van de politiek blijft aanhouden.

Die CD is nooit gepromoot en ondanks de muzikale waarde was er geen animo voor en ook de man zelf was te warrig en nalatig om het tot een goed resultaat te brengen, jammer.

Zo verwaterde onze vriendschap en al gauw begon ik hem te zien als een man van veel plannen en weinig daadkracht, wat misschien ten onrechte is, want gezien zijn prestaties in zijn beroepensfeer zou je het niet van hem zeggen.

Muzikaal heeft hij in zijn jongere jaren toch meer gepresteerd en misschien is een of ander voorval wel de oorzaak geweest dat hij de draad kwijtraakte, ik kan erover mee praten want ook ik heb een verleden die mij heden ten dage nog parten speelt en waar professionele hulp van tijd tot tijd nodig is. Ik ga er niet verder op in want we hebben het hier over de persoon Marshal Manengkei. En niet over mijzelf.

Dat hij zichzelf niet meer kon hervinden was het resultaat van een scheiding die hij maar moeilijk kon verwerken en daarom het besluit nam om terug te gaan naar het land van herkomst Indonesia en daar zijn geluk verder te beproeven, wat ook deels gelukt is, vooral in den beginne.

Hij werd een bekend persoon en kreeg vrienden zoals Tantowi YaYa en ging zich toeleggen op de aanplant projecten van de oliepalm plantages.

Dit was nog een reden waarom de man en ik nog meer tegenover elkaar gingen staan want als natuurliefhebber verweet ik hem medewerking te verlenen aan de destructie van oerbossen in Indonesië. Dat was eigenlijk het definitieve einde van de vriendschap, we hadden contra interesses en ideeën omtrent diverse politieke en natuurbehoud zaken, erger nog het werd een regelrechte vijandschap.

Op 8 augustus is Mar hal manenkei heengegaan in stilte in Jakarta in een ziekenhuis, ver van Nederland en ver van zijn vrienden hier,

De beelden van de begrafenis waren niet echt om vrolijk van te worden, slechts een paar mensen die aanwezig waren bij de begrafenis, een witte kist met een kruis erop, want gelovig was hij wel.

Ondanks alles deed het mij toch iets om dit te horen en te zien, een persoon die in de laatste fase van zijn leven toch nog iets wou betekenen en dan zo afscheid te nemen, en heel eerlijk, diep vanbinnen rouw ik toch wel en voelt het aan alsof een goede vriend van mij is heengegaan.

Op een ding ben ik stinkend jaloers en dat is, dat hij terug is waar hij ooit is ontstaan. Na vele omzwervingen terug in de omgeving en materie wat eerst ooit zijn ontstaan tot stand heeft gebracht.

Een mooier verhaal is er niet, het is geen wereldroman, maar toch………………………..

Rust in vrede mijn vriend en moge jouw bijdrage op deze planeet van nut geweest zijn voor hen die er oog voor hebben gehad.

Albert van Prehn 28 8 2017.

Weergaven: 1001

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 26 April 2021 op 11.08

860

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden