Geachte heer Jesse klaver, mag ik mij even voorstellen ?

10897379893?profile=original10897380101?profile=originalGeachte heer Jesse klaver
Desondanks wij elkaar niet kennen uit de Indische zaken, wil ik mij graag aan u voorstellen. Ik ben de Editor/redactie van ICM Online, de Indische Internetkrant, die in zijn 18 jaar bestaan vele kabinetten heeft overleefd, en zo doende van vele Indische onderwerpen een historie heeft kunnen opbouwen. Als media – man heb ik een beeld gekregen dat onder Rutte II dat Uw partij zich voor 200% inzette voor de Indische zaken.

Ik kan mij herinneren het beeld dat uw collega Linda Voortman o.a. die fors tegen Martin van Rijn tekeer ging op de dag dat hij besloot om later toch tot uitbetaling te komen van de KNIL. Dit was 1 van de vele momenten van Linda, niet te vergeten wat achter de politieke schermen zich afspeelde. Helaas hier bleef het bij.


Het beeld van U ken ik met GL - missie alles wat maar “groen” is om deze om te zetten in alle soorten ontwikkelingen, het ei dat U samen met Diederik uitbroeide. Gek scherend genoeg was een sobat (vriend) van mij – civiel ingenieur - die dit fenomeen in de Gemeente Apeldoorn ontwikkelde en uitrolde ergens in de jaren negentig en in hiervoor een Award kreeg in VS, nooit In Nederland heeft hij deze waardering gehad. Hij is 5 jaar geleden definitief teruggegaan naar Indonesie als Indo. In Jakarta werd hij met open handen ontvangen voor zijn groene – ontwikkelingen o.a. ook door de president. Hij had niet het politiek podium, U wel met uw Indische achtergrond zoals Mark, Geert, en Jetje Bussemaker. Ik constateer dat er weinig Indische stappen worden gemaakt. Wel kan ik Uw partij voor de afgelopen periode als “Indisch” classificeren.


Waarom mijn mail aan U?


Essentieel is kennis te nemen dat het Indisch Platform (IP) geen bevoegdheid heeft om namens de Indische Gemeenschap te praten laat staan handelen, in dit geval de deal met Martin van Rijn. Op dit moment zijn verschillende partijen bezig dit IP te ontmantelen ( de helft van de delegatie is inmiddels opgestapt)wegens mismanagement (wanprestaties) en deze partijen gaan nu zelf ten strijde. In tegenstelling tot de jaren 2000-2017 barsten de Indische zaken nu als een vulkaan los. Volgens de ambtenaren van Martin van Rijn heeft de Indische Gemeenschap nu een populatie van 2 miljoen, met de kern van 60.000 (was 341.000) dat nu over is, en niet te vergeten de groep Nederlandse onderdanen dat in de Republiek Indonesie niet door Nederland werd toegelaten, tussen de 30.000 – 40.000. Oud – premier Lubbers heeft geprobeerd om via dit Overlegplatform structureel de Indische zaken op te lossen. Na 2000 tot het heden is dit IP geen stap verder gekomen, en sinds twee jaar is bekend dat deze geen mandaat hebben dus geen bevoegdheid om namens die 2 miljoen Indische te praten laat staan handelen met de Overheid.


De Indische wereld ondergaat nu turbulente ontwikkelingen dat aandacht verdient.


Als Editor maak ik mij best veel zorgen dat het Indisch vraagstuk van de agenda dreigt te verdwijnen. Tegelijkertijd diverse Indische partijen bezig zijn om de Indische zaken aan te kaarten. Als laatste destijds werden drie Indische moties die met voldoende draagvlak aangenomen die hielden in compensatie voor alle Indische oorlogsslachtoffers en de Indische verankering, echter door Martin van Rijn werd deze afgeraden omdat kennelijk Mark Rutte hier tegen was. Die moties werden ingediend op de dag dat werd besloten om de KNIL te compenseren. Deze drie moties zijn kennelijk afgevoerd.


Zoals U weet zijn nu verschillende partijen bezig met de Indische zaken o.a. “ de vergeten groep in Indonesie” dat door omroep MAX onder de aandacht wordt gebracht met duidelijk signaal naar Den Haag toe. Dan het Onderzoek van de Oorlogsmisdaden aangezwengeld door Uw collega Bert Koenders. Verder worden KNIL zaken juridisch voorbereid. Ten slotte met Traktaat van Wassenaar waar vorig jaar de president van Indonesie persoonlijk een gesprek is meegevoerd, en icm pres release persoonlijk werd overhandigd, evenals intensieve gesprekken zijn gevoerd met collega van Halbe Zijlstra, IbU Retno.


Mijn studie als media wijst uit dat de Indische oorlogsslachtoffers dubbel het slachtoffers zijn geworden; nimmer zijn deze gecompenseerd als gevolg dat kon. Wilhelmina – dus NL regering- Japan de oorlog verklaarde. Japan had niet de intentie om het voormalige Indie binnen te vallen. Voor deze groep veranderde hun leven van de ene dag in andere dag in een hel; eerst de oorlog, in kampen gezeten, dan de bersiap en vervolgens de kille koele ontvangst. Bovendien alles zelf moeten betalen, tegelijkertijd Nederland 7 miljard ontving uit de verdragen met Japan en Indonesie gesloten plus geld uit Marshal hulp van de VS, dus het geld is niet van de belastingbetaler.

Al eerder uitte Gert Zalm dan NL Staat op het Indisch geld zit.


Mijn vraag is wat gaat U doen nu in dit nieuwe Kabinet met deze Indische vraagstukken met betrekking tot:
1. De vergeten groep (NL Onderdaan) die nu stateloos zijn in de republiek Indonesië, gaat u deze NL onderdanen terughalen, of deze met terugwerkende kracht voorzien van een AOW zoals de oudjes hier. Is uiteraard een prachtig initiatief van Omroep Max, maar is een druppel op een gloeiende plaat om deze toch nog een goede oude dag te gunnen.
2. Wat gaat U doen met nu geschat de 60.000 oorlogsslachtoffers, die nimmer schadeloos zijn gesteld, terwijl hiervoor NL wel 7 miljard ontving
3. Wat gaat U doen aan De Indische Verankeringen op de scholen etc.
4. Wat gaat U doen met Traktaat van Wassenaar


Ik stel uw hoog gewaardeerde reactie op prijs.


Ferry Schwab sr.
ICM editor.

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Opmerkingen

Dit antwoord is verwijderd.

Blog Topics by Tags

Monthly Archives