Federatie Indische Nederlander (FIN) complimenten voor de Indische stormachtige in de media

Federatie Indische Nederlander (FIN) complimenten voor de Indische stormachtige media.

 

Hans en Micha'el van het FIN chapeau, om te zien hoe de media wordt overspoeld door jullie inbreng van de afgelopen periode. Ik heb Telegraaf, Volkskrant, stentor en dan nog de Online - kranten doorgenomen, dat moet je wel als ICM editor. Wel zie ik weer de verschillende versies  die met enkele  bla blal verhalen komen. Bizar vind ik dat geen 1 van hen werkelijk de situatie daar heeft beleefd, allemaal van horen zeggen, en flink opgeklopt. De mensen die echt hebben beleefd die komen niet eens aan het woord, dat zijn mijn vrienden die de bersiap hebben beleefd periode 1947 tot 1966.

Zelf heb ik lid tekens op mijn rug. Ik ben drie keren aan de dood ontsnapt. Ben daar geboren, gewoond van 1947 tot 1962.  Majoor Saboer, de rechterhand van Soekarno beschermde ons, als weer zover was stuurde hij zijn militairen om ons huis te bewaken, wij moesten dan wel voor eten en drinken zorgen voor zijn mensen. Ik denk dat wij niet de enige Indo's waren die Soekarno beschermde.

 Soekarno heeft veel overlast gehad  en naween van onze bewuste oorlog destructieve daden van  Drees, en ook niet Kon. Huis? Advocaat Spong classificeerde dit onder de noemer oorlogsmisdaden en of het niet vervolgd dient te worden,  in  het TV programma van Pauw destijds.


Die vurige haat van een deel van Indonesische bevolking ( toen 70-100 miljoen, nu 280 miljoen inwoners) tegen de Nederlanders (blanda’s ) kan ik mij heel intens levendig voorstellen als er een familielid van je is vermoord. Eerst   300 jaar kolonie te moeten ervaren de onderdrukking, de vernedering, de verkrachting en de beroving.

 Na de capitulatie heeft het Japans leger ONS – de Indische Nederlandse Staatsburgers dus de Nederlanders, Indo’s en de Molukkers, moeten beschermen tegen de permuda's, bizar! 

Soekarno roept namens de 100 miljoen inwoners de 'Merdeka" uit, wat doet van  bewuste oorlog destructieve daden Kabinet Drees,  vallen met 100.000 militairen de republiek binnen, moorden 200.000 bermuda’s uit. Iedere gek kan het weten dat de nabestaanden van die 200.000 vermoorden (oorlogsmisdaden) alleen maar nog op wraak uit zijn voor altijd om een ieder met Nederlandse etniciteit te vermoorden! Wie moesten het ondergaan en nog erger bezuren dag in dag uit? Die 500.000 Indische Nederlandse Staatsburgers, de door alle aansluitende regeringen in de steek zijn gelaten.

 Allemaal onder het juk Kon. Wilhelmina / Beatrix. De hele wereld viel over de oorlogsmisdaden van het Kabinet Drees, moeten deze als nog niet berecht worden voor hun daden tegen de Indonesiërs en de Indische Nederlandse Burgers die ze in gevaar brachten, en hun leven tot hel maakten?  Dan heb ik nog niet over de man Lockheed - aandelen gehad, Prins Bernard, die de koning van de republiek Indonesië wilde worden, en dus Soekarno continu in de weg zat. Gesuggereerd wordt dat ook nog eens het bloedbad van die coupe destijds financierde in 1966. Ja, nog 5 maanden voor die coupe zat de delegatie van Soekarno nog  gebroederlijk bij ons ouderlijk huis in Voorburg in 1966.  Majoor Sabur (rechter hand van Soekarno), generaal Natision, en Generaal Soeharto. De laatste had een andere agenda,  nog geen zes maanden later werd But Sabur gefuseerd, en Soekarno afgezet, met smoes Communisme.

De veroorzakers zijn t het Kon. Huis is, dus een zeer terecht die excuusjes van Willam Alexander. Te beginnen was het wel nodig dat Wilhelmina om als enig land direct de oorlog met Japan verklaarde, die resulteerde dat het leven van de Indische Nederlandse burgers (Hollanders, Indo's en Molukkers) in een vreselijk hel belande, en nog erger waar nooit een einde aan kwam.  In Nederland verder door ontkenning, geen excuusjes en geen compensatie voor de geleden schade werden getergd? Hele leven van deze burgers was in hel veranderd. De vraag die je kunt stellen had ze Japan niet de oorlog verklaard, was Japan Indonesië dan niet binnengevallen. Nederland had geen fatalistische besluiten moet nemen, maar een gezond traject in zetten van doelmatig dekolonialisatie - proces, net als al onze buurlanden het wel deden, en nu nog steeds op goede voet leven met hun oud- kolonie.

Alles draait nu om het Verdrag Traktaat van Wassenaar. Beide partijen hebben beloofd het verleden te vergeten en te werken aan constructieve toekomst, en de zaken afgekocht tegen finale kwijting over en weer. Proberen het verleden te vergeten dat ademt het verdrag uit, voor vele Indo’s die nooit hebben gelezen! Uiteraard ook om zich in te dekken voor juridisch aspecten zoals nu. Eindelijk het excuus van Willem Alexander geen gevolgen heeft. Dit ademt ook het ICM Press Release uit dat ik persoonlijk aan Jokowi drie jaar geleden heb overhandigd en ludiek heb geponeerd bij de Nederlandse Bewindslieden.

Het lijkt er op dat Nederland hieraan gehoor heeft gegeven.

Nu nog de volgende stap.

Excusjes van Willem Alexander aan de Nederlandse Indische burgers die de bersiap hebben meegemaakt over de periode na 1948 tot 1966. Spreek dan over 341.000 oorspronkelijk burgers nu geschat op 60.000. Dat Willem Alexander tevens de zorg draagt voor de compensatie conform het Verdrag Traktaat van Wassenaar dat deze nu wordt uitgevoerd,  Indonesië betaalde aan Min. Van Stef Blok 0,7 miljard voor deze groep die al hun bezittingen en banktegoeden hebben verloren., en alles zelf hebben betaald om zich als inwoner in Nederland te vestigen . Slechts 37 miljoen is betaald aan onderneming uit dit verdrag.

ICM Editor 

Ferry Schwab sr.

Weergaven: 87

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden