Expositie Sophiahof valt slecht meldt  Federatie Indo

Expositie Sophiahof valt slecht, meldt  Federatie Indo

10897414254?profile=original

DEN HAAG (25 juni 2019) – De tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid’, over verzet tijdens en na de Tweede Wereldoorlog , valt slecht in de Nederlands-Indische gemeenschap. Vooral het feit dat het geweld van Indonesiërs gedurende de Bersiap wordt aangeduid als verzet en wordt vergeleken met het verzet tegen Nazi-Duitsland en Japan stuit op veel weerstand.

De expositie in het nieuwe Museum Sophiahof, die donderdag 27 juni 2018 wordt geopend door Koning Willem-Alexander, is omstreden. Vooral het feit dat de organisatie het geweld van Indonesiërs tegen (Indische) Nederlanders en andere etnische minderheden plaats in de context van ‘verzet’ in de Indonesische strijd voor onafhankelijk doet menig wenkbrauw fronsen.

“Het Museum Sophiahof wekt de indruk dat zij een pro-Indonesische kant van de geschiedschrijving heeft gekozen. Deze invalshoek maakt een karikatuur van verzet en bagatelliseert het (Indisch) Nederlandse leed” aldus Hans Moll, voorzitter van Federatie Indische Nederlanders. “Het Museum Sophiahof is bedoeld als ‘Indische pleisterplek’, maar in plaats daarvan wordt een Indonesische kijk op de geschiedenis gepropageerd.

Meldt  Federatie Indo

10897414478?profile=original

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 6 euro per maand periode 2023-2024 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 6 euro per maand periode 2023-2024

Blog Topics by Tags

Monthly Archives