Even voorstellen het Tong Tong Fair Festival 2011, 

 de rode draad die door deze pasar pasar malam Besar loopt.

  

 Inderdaad mag dit Festival zich als ***** - sterren kwalificeren met de verschillende theaters en diversiteit aan thema's met muzikale- , artiestieke en culturele hoogtepunten.

Het podium waar Indische muzikanten, artiesten, kustenaars, schrijvers, filmproducenten, documentairemakers, Cd presentaties en niet te vergeten DVD presentaties zich voor het grote publiek kunnen presenteren, en in het bijzonder om niet te vergeten de diversiteit aan standhouders en restaurants die van het hele land komen. Kortom het hele Indisch palet!

 

Voor vele Indo's die nimmer een theater van binnen hebben gezien, is vaak even wennen, en zeker als ze hiervoor die prijs voor moeten betalen en dan naast theatervoorstelling kunnen slenteren door deze pasar malams die zelfs in wijken en straten is ingedeeld. Dan die honderden warungs en restaurants. Je ben er eigenlijk na een dag niet uitgekeken.

 

Een theaterkaartje kost tegenwoordig rond €  30, en is maar voor 1 voorstelling van pak hem weg voor 3 uren. Bovenal ook nog eens dat dit Festival genomineerd is. Zo'n gemêleerd en diversiteiten aan theaters met verschillende thema's verhoogt alleen maar de kwaliteit en de ambiance. Eigenlijk zijn de pasar malams in land die zich pasar malam durfen te noemen duidelijk niet waardig om deze naam te dragen, die dit imago schade hebben berokkend. Daarom heeft Pasar malam Besar destijds die omzwaai gemaakt naar Tong Tong Fair,  kan dus de enige conclusie zijn.

 

Wij kennen in het land de reguliere festivals wel op een rij Pin Pop in Limburg ,  en Lowland in Flevoland vlakbij het Flevoparq waar forse prijzen worden neergeteld voor tentenkampen die sober zijn ingericht. Hier steekt Tong Tong Festival in Den Haag met koppen de loef af. En terecht al die nominaties.

 

TTF is Genomineerd door:

 

Grand Prix van de Nationale Evenementenprijzen
In 2007 werd de Grand Prix 2007 van de Nationale Evenementenprijzen toegekend aan de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) in Den Haag. De Grand Prix, de ‘Oscar’ van de evenementenbranche, wordt uitgereikt aan een evenement dat qua omvang, geschiedenis en uitstraling een bijzonder fenomeen is geworden. Eerdere winnaars waren het International Filmfestival Rotterdam, North Sea Jazz en Oerol.

 

Stadspenning van Den Haag
In 2008 ontving Stichting Tong Tong de Stadspenning van Den Haag, “als blijk van grote waardering voor de organisatie gedurende vijftig jaar van de Pasar Malam Besar; een Euraziatisch evenement van grote nationale en internationale uitstraling en betekenis.” Het is de hoogste onderscheiding die de stad Den Haag uitreikt.

Het Tong Tong Festival,  vangt aan op woensdag 25 mei en eindigt op 5  juni 2011 plaats in de theaters van de 53e Tong Tong Fair.

Het Tong Tong Festival is de naam van het theaterprogramma van de Tong Tong Fair in Den Haag. Het vindt plaats in diverse thematheaters en een paviljoen voor tentoonstellingen. De programmeurs nemen de vermenging van de Oosterse en Westerse cultuur als uitgangspunt voor een modern en origineel programma. De Indische cultuur, een van de oudste mengculturen van de wereld, is hun leidraad. Kernbegrippen verder zijn ‘traditie’ en ‘vernieuwing’.

Het Tong Tong Festival brengt artiesten, auteurs en wetenschappers van (inter)nationale faam naar Den Haag. Het produceert ook eigen multidisciplinaire producties en mengt muziek- en danstradities. Er zijn dagelijks tientallen lezingen, workshops, muziek- en dansvoorstellingen en toneelproducties. In het entreebewijs van de Tong Tong Fair is een theaterpasse-partout inbegrepen!

Rough Guide to World Music
In de Rough Guide to World Music, Europe, Asia & Pacific, editie december 2009, is het Tong Tong Festival opgenomen als opmerkelijk podium voor wereldmuziek. De fusion van Oost en West is de rode draad van het culturele programma van het Tong Tong Festival. 

 

Tong Tong Fair
Het Tong Tong Festival is een onderdeel van de Tong Tong Fair in Den Haag (sinds 1959), het grootste Indische (= Euraziatische) festival ter wereld. Het is een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten. Op de Tong Tong Fair wordt de vermenging van Oost en West in al haar variëteiten beleefd. Het evenement bestaat uit de Grand Pasar, de beroemde Oost-West-beurs, het Indonesië-Paviljoen, met standhouders uit Indonesië, en de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs.

Stichting Tong Tong
Stichting Tong Tong bewaakt de culturele formule van de Tong Tong Fair. Het is de oudste Indische culturele instelling van Nederland. Haar doelstelling is het stimuleren van de Indische cultuur en het bevorderen van de kennis over Indische mensen en hun (cultuur-)geschiedenis. Belangrijkste middel daartoe is het organiseren van het Tong Tong Festival op de jaarlijkse Tong Tong Fair.

Volgende keer culturele kunst muzikale route, tips en aanbevelingen die U beslist niet mag missen! 

Via het onderstaande kunt u de pasarkrant downloaden.

 

http://tongtongfair.nl/wp-content/uploads/Pasarkrant-2011_spreads_web.pdf

 

10897243272?profile=original

http://tongtongfair.nl/wp-content/uploads/Pasarkrant-2011_spreads_web.pdf

 

Enkele sfeerbeelden uit het archief van ICM.

  Klik hier http://youtu.be/0A5rYL86FFE

 Klik hier http://youtu.be/8OB2bKExgss

 
 
Voor archiefbeelden zia Canon op www.icm-online.nl

 

 

 

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives