Even voorstellen het Tong Tong Fair Festival 2011, de rode draad door deze pasar pasar malam Besar.

Even voorstellen het Tong Tong Fair Festival 2011, 

 de rode draad die door deze pasar pasar malam Besar loopt.

  

 Inderdaad mag dit Festival zich als ***** - sterren kwalificeren met de verschillende theaters en diversiteit aan thema's met muzikale- , artiestieke en culturele hoogtepunten.

Het podium waar Indische muzikanten, artiesten, kustenaars, schrijvers, filmproducenten, documentairemakers, Cd presentaties en niet te vergeten DVD presentaties zich voor het grote publiek kunnen presenteren, en in het bijzonder om niet te vergeten de diversiteit aan standhouders en restaurants die van het hele land komen. Kortom het hele Indisch palet!

 

Voor vele Indo's die nimmer een theater van binnen hebben gezien, is vaak even wennen, en zeker als ze hiervoor die prijs voor moeten betalen en dan naast theatervoorstelling kunnen slenteren door deze pasar malams die zelfs in wijken en straten is ingedeeld. Dan die honderden warungs en restaurants. Je ben er eigenlijk na een dag niet uitgekeken.

 

Een theaterkaartje kost tegenwoordig rond €  30, en is maar voor 1 voorstelling van pak hem weg voor 3 uren. Bovenal ook nog eens dat dit Festival genomineerd is. Zo'n gemêleerd en diversiteiten aan theaters met verschillende thema's verhoogt alleen maar de kwaliteit en de ambiance. Eigenlijk zijn de pasar malams in land die zich pasar malam durfen te noemen duidelijk niet waardig om deze naam te dragen, die dit imago schade hebben berokkend. Daarom heeft Pasar malam Besar destijds die omzwaai gemaakt naar Tong Tong Fair,  kan dus de enige conclusie zijn.

 

Wij kennen in het land de reguliere festivals wel op een rij Pin Pop in Limburg ,  en Lowland in Flevoland vlakbij het Flevoparq waar forse prijzen worden neergeteld voor tentenkampen die sober zijn ingericht. Hier steekt Tong Tong Festival in Den Haag met koppen de loef af. En terecht al die nominaties.

 

TTF is Genomineerd door:

 

Grand Prix van de Nationale Evenementenprijzen
In 2007 werd de Grand Prix 2007 van de Nationale Evenementenprijzen toegekend aan de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) in Den Haag. De Grand Prix, de ‘Oscar’ van de evenementenbranche, wordt uitgereikt aan een evenement dat qua omvang, geschiedenis en uitstraling een bijzonder fenomeen is geworden. Eerdere winnaars waren het International Filmfestival Rotterdam, North Sea Jazz en Oerol.

 

Stadspenning van Den Haag
In 2008 ontving Stichting Tong Tong de Stadspenning van Den Haag, “als blijk van grote waardering voor de organisatie gedurende vijftig jaar van de Pasar Malam Besar; een Euraziatisch evenement van grote nationale en internationale uitstraling en betekenis.” Het is de hoogste onderscheiding die de stad Den Haag uitreikt.

Het Tong Tong Festival,  vangt aan op woensdag 25 mei en eindigt op 5  juni 2011 plaats in de theaters van de 53e Tong Tong Fair.

Het Tong Tong Festival is de naam van het theaterprogramma van de Tong Tong Fair in Den Haag. Het vindt plaats in diverse thematheaters en een paviljoen voor tentoonstellingen. De programmeurs nemen de vermenging van de Oosterse en Westerse cultuur als uitgangspunt voor een modern en origineel programma. De Indische cultuur, een van de oudste mengculturen van de wereld, is hun leidraad. Kernbegrippen verder zijn ‘traditie’ en ‘vernieuwing’.

Het Tong Tong Festival brengt artiesten, auteurs en wetenschappers van (inter)nationale faam naar Den Haag. Het produceert ook eigen multidisciplinaire producties en mengt muziek- en danstradities. Er zijn dagelijks tientallen lezingen, workshops, muziek- en dansvoorstellingen en toneelproducties. In het entreebewijs van de Tong Tong Fair is een theaterpasse-partout inbegrepen!

Rough Guide to World Music
In de Rough Guide to World Music, Europe, Asia & Pacific, editie december 2009, is het Tong Tong Festival opgenomen als opmerkelijk podium voor wereldmuziek. De fusion van Oost en West is de rode draad van het culturele programma van het Tong Tong Festival. 

 

Tong Tong Fair
Het Tong Tong Festival is een onderdeel van de Tong Tong Fair in Den Haag (sinds 1959), het grootste Indische (= Euraziatische) festival ter wereld. Het is een zinnenprikkelende drie-eenheid van een cultureel festival, beurs en eetfestijn samen, in een archipel van tenten. Op de Tong Tong Fair wordt de vermenging van Oost en West in al haar variëteiten beleefd. Het evenement bestaat uit de Grand Pasar, de beroemde Oost-West-beurs, het Indonesië-Paviljoen, met standhouders uit Indonesië, en de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs.

Stichting Tong Tong
Stichting Tong Tong bewaakt de culturele formule van de Tong Tong Fair. Het is de oudste Indische culturele instelling van Nederland. Haar doelstelling is het stimuleren van de Indische cultuur en het bevorderen van de kennis over Indische mensen en hun (cultuur-)geschiedenis. Belangrijkste middel daartoe is het organiseren van het Tong Tong Festival op de jaarlijkse Tong Tong Fair.

Volgende keer culturele kunst muzikale route, tips en aanbevelingen die U beslist niet mag missen! 

Via het onderstaande kunt u de pasarkrant downloaden.

 

http://tongtongfair.nl/wp-content/uploads/Pasarkrant-2011_spreads_web.pdf

 

http://tongtongfair.nl/wp-content/uploads/Pasarkrant-2011_spreads_web.pdf

 

Enkele sfeerbeelden uit het archief van ICM.

  Klik hier http://youtu.be/0A5rYL86FFE

 Klik hier http://youtu.be/8OB2bKExgss

 
 
Voor archiefbeelden zia Canon op www.icm-online.nl

 

 

 

Weergaven: 63

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden