Editie 3 van de Flyer The X-factor Indo Music Classics 2010 komt er aan.

.

Editie 3 van de Flyer The X-factor Indo Music Classics 2010 komt er aan.

Dit evenement wordt op 27 november a.s. georganiseerd in het Flevoparq in Dronten in navolging van de pasar malam.
The X-factor Indo Music Classics 2010 stelt zich ten doel om het Indisch Muziek Erfgoed in stand te houden om deze jaarlijks blijvend onder de aandacht te brengen. Naast dat nieuw- en oud talent zich kunnen presenteren aan organisaties.
Kwekel-Evenementen steunt dit initiatief naast vele andere organisaties die zeer enthousiast zijn over het concept! Mocht dit succevol zijn dan zal volgend jaar voorselecties eerst worden gehouden om uiteindelijk zo over te gaan naar The Grand Finale.
Ruim 69 jaren zijn de Indische Muzikanten in de weer, die Internationaal hun successen door de jaren heen hebben weten te verwerven. The Blue Diamonds die Nederland in 1 keer op de wereldkaart zette. The Tielman Brothers - The Rolling Stones en The Beatles waren fan van The Tielman Brothers voordat zij beroemd werden, die ze later ook in hun muziek hebben verwerkt - uitgeroepen in 2008 tot grondlegger van de Neder Pop. Op de achtergrond de vele Indische bands met de verschillende muziekstromingen o.a. : Country, Rock, IndoRock, IndoRock-Country, die deze muziek uit het voormalige Indie in de jaren 50 naar Nederland bracht. De Nederlandse muziekwereld kende die eer toe aan de familie Tielman, die in Indonesie zelfs regelmatig in de Istana (paleis) van Soekarno optrad. Wekelijks vullen de Indische muzikanten de podia op de vele pasars malams, TTF, Kumpulans, en concerten waar masaal het publiek op afkomt.
Lijkt toch dat wij hier ook bij mogen stil staan. Zonder artiesten, geen podia, en geen publiek.
Rosy Pereira heeft ze ook ingeschreven, het ander Duo van Andress. Blue Diamond de Riem de Wolff zou ook akte de present geven, maar helaas is Riem in die periode in Singapore.
Volgende keer meer over The X-factor Indo Music Classisc - 2010.


Even over Rosy Pereira,

Rosy (Baby) Pereira werd geboren Jakarta (Indonesia).
Ze was de jongste telg uit een nest van drie kinderen van de populaire Hawaíían/steelguitarist Coy Pereira, die in Nederland meer dan 40 jaar deel uit maakte van de legendarische ‘Kilima Hawaííans’. Nog geen 14 lentes jong formeerde ze samen met broer Richard haar eigen soulband Objection. Repeteren werd gedaan in de grote schuur van de familie, want de buren waren onderhand toch al gewend aan de herrie(!) die de jongelui konden maken.

Al snel wonnen ze een paar talentenjachten en stond de band in het voorprogramma van Pink Floyd in de Rotterdamse Doelen. Objection moest vaak vrij van school vragen om ’s woendags in N.C.R.V’s live-uitzending Jeugdland van Eddy Becker op te treden en zo kreeg de band ook een bekende naam. Twee jaar later werd Rosy, die destijds Baby May heette, gevraagd om als vaste zangeres te gaan zingen bij de Belgische Bobby Setter Band en ook werd ze gevraagd bij de big band van orkestleider Jean Jacques.
Dit resulteerde er voor dat er televisie-uitzendingen gemaakt werden samen met het Groot BRT Orkest o.l.v. dirigent Francis Bay.

Op haar 18e nam ze haar eerste single “Serenade To Summertime op, de single werd in Parijs opgenomen en geproduceerd door José Bartell en Jean-Claude Petit, uitgebracht op het Barclay label.

In hetzelfde jaar -in 1969- schitterde ze in de Amerikaanse musical ‘The Last Days Of Isaac’, die in het Vlaams "De Laatste Dagen Van Isaac'' en in het Frans "Les Derniers Jours d’Isaac" in Le Theatre DeLa Monnaie (Muntschouwburg) in Brussel werd opgevoerd.
In 1970 vertegenwoordigde ze Zweden op het songfestival voor het ‘Gouden Orpheus’ in Slantchev Briag in Bulgarije.
Haar broer Richard, die als technicus bij de NOS werkte, zorgde er voor dat ze in contact kwam met Charlie Nederpelt.
Met het VARA’s dansorkest en ook met het combo van Henk Westrus maakte Rosy vele radio-uitzendingen bij de VARA.

Toen ze door Herman Stok werd gevraagd voor een interview in zijn populaire radioprogramma ZI, werd haar naam door velen gefluisterd in de wandelgangen van het NOS-complex met als gevolg programma’s zoals Muzikaal Onthaal met Metropool Orkest o.l.v. Rogier van Otterloo en Van Twaalf tot Twee van Hans van Willigenburg en Met Liedjes Het Land In. Ook deed ze veel koortjeswerk met en voor o.a. Hans Vermeulen, Bart vd Laar, Jack Jersey etc.

Het was 1975: Baby May zong toen regelmatig bij de Belgische band The Top Hits.
Toen Sandra en Andres uit elkaar gingen, stuurde Rosy een cassettebandje van haar radio-uitzendingen en live optredens naar Andres en voor ze het besefte werd ze voor de leeuwen gegooid in de Nederlandse showbizz. Dries ging samen werken met Rosy Pereira.
Hoewel ook deze samenstelling succesvol was, er werd zelfs een gouden plaat voor "My Love' verkregen hield de samenwerking na 3 jaar op.
Verdere hits van het duo waren: Sauselito, Love is no More Memory en Was Born to Love.

Na 3 ½ jaar ging het duo uit elkaar en Rosy ging op solo-tour, terwijl Andres met Debbie verder ging. Na het uit een vallen van Rosy en Andres resulteerde dit in de LP ''Ramé ramé''. Een LP die de platina status bereikte. In Indonesië heeft deze LP zeker 10 jaar nummer 1 gestaan. (Al heeft Dries hier geen roepia van gezien...)
Met Peter Schön nam ze”nog It’s Ok For Me op en nam daarna even een rustpauze omdat ze naar een gezin verlangde.

In 1982 werd haar geluk compleet: dochter Shakira werd geboren en het jaar daarop zoon Romano. Voor iedereen leek het of ze van de aardbodem is verdwenen, maar het tegendeel is waar … ze ging wat componeren en bleef haar optredens in Duitsland doen, alleen, ietsje bequemer. In 1994 verschijnt er een single van Rosy, samen met Jay Uitterlinden, onder de naam Rosy and Jay.

Rosy is weer terug in Nederland en ze staat weer op de bühne, solo of met band.
wordt ondersteund door vijf muzikanten, die allen tevens uitstekende bijdragen leveren op zanggebied. Samen met de band Of Course speelt zij meest sprekende dancehits & classics van de jaren 60, 70 tot the eighties.
Zij nemen u mee op een swingende reis van Tina Turner tot Céline Dion en van Aretha Franklin tot Rock & Roll, van swingende funk, glamourvolle disco, zwoele Motown tot en met krachtige soul.
Als all-round artieste weet zij als geen ander het publiek opzwepend mee te nemen in háár passie... muziek, muziek en nog eens muziek! Een diva met een sixties / seventies repertoire.
Laat u verrassen door de sound van miss Rosy Pereira.
Hier past dus slechts één advies… “come and get it… she’s gonna take you higher and higher
.

Weergaven: 92

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden