Economische missie naar Indonesië met minister-president Mark Rutte 21 t/m 24 november 2016

Economische missie naar Indonesië met minister-president Mark Rutte 21 t/m 24 november 2016

Indonesie Borobudur

Wilt u zakendoen in Indonesië? Ga dan van 21 tot en met 24 november mee met de economische missie, onder leiding van minister-president Mark Rutte. Ook de ministers Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) gaan mee.

Doel van het bezoek is de politieke en economische banden tussen Nederland en Indonesië te versterken. De missie volgt op een economisch bezoek van de Indonesische president Joko Widodo aan Nederland op 21 en 22 april.

Indonesië is een lastige markt voor nieuwkomers. Vooral bedrijven die hier al actief zijn, worden geadviseerd zich voor de missie in te schrijven.

Belangrijke handelspartner

Indonesië heeft kennis en investeringen nodig rond havens, scheepsbouw, logistiek, infrastructuur, landaanwinning, kustbescherming, klimaat, water- en luchtkwaliteit, afvalmanagement, life sciences & health, tuinbouw en voedselproductie. Hier liggen kansen voor Nederlandse bedrijven. Nederland is voor Indonesië de Gateway to Europe. Nederland staat in de Indonesische top 3 van Europese handelspartners. Op onze landenpagina vindt u meer informatie.

Voor wie?

De missie richt zich in de eerste plaats op bedrijven en kennisinstellingen uit de  sectoren/thema’s: water & maritiem, klimaat & afvalmanagement, life sciences & health, en tuinbouw & uitgangsmaterialen. Ook organisaties uit andere sectoren kunnen deelnemen. Voor hen worden geen aparte programma’s georganiseerd.

Water & Maritiem

Indonesië heeft met Nederland samenwerkingsovereenkomsten in de maritieme sector, de watersector en op het gebied van hoger onderwijs en wetenschappelijke samenwerking. Het land heeft behoefte aan een betere kustbescherming, landaanwinning, waterzuivering, het omleggen van rivieren, het stoppen van bodemdaling, havenontwikkeling, scheepsbouw, en kennis en onderwijs op al deze terreinen.

Klimaat & Afvalmanagement

Door CO2 en andere broeikasgassen verandert het klimaat op aarde en stijgt de zeewaterspiegel. Met ruim 17 duizend eilanden en een hoofdstad waarvan de bodem al jaren daalt, is Indonesië extra kwetsbaar. Bovendien is het land zelf een grote CO2-producent. Tijdens de wereldklimaatconferentie in december vorig jaar in Parijs, heeft staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur & Milieu een eerste klimaatmissie naar Indonesië aangekondigd. Deze is interessant voor bedrijven die zich richten op: klimaat (waaronder monitoringssystemen, modellering etc.), klimaatadaptatie en duurzaam landgebruik (waaronder duurzame energie,  warmte-koude-opslag, biomassa, geothermie en de veengebieden in Indonesië), afvalmanagement (zoals zwerfvuilbestrijding waaronder plastics), storten, inzamelen en recycling) en duurzaam transport (waaronder verbetering van de luchtkwaliteit, de-carbonisatie van transport en CO2 neutraal transport).

Life Sciences & Health

Indonesië heeft een tekort aan ziekenhuizen, artsen en verpleegkundigen. Er is behoefte aan kennis, opleidingen, apparaten en ICT. Op de langere termijn liggen er ook kansen in de primaire gezondheidszorg.

Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Indonesië is een grote voedselproducent, maar de opbrengsten kunnen omhoog en verlies van voedsel na de oogst kan worden tegengegaan. Onder meer door toepassingen van moderne zaden, technieken als precisiebemesting en een slimme logistiek kunnen de opbrengsten per hectare flink omhoog. Nederlandse bedrijven beschikken over de kennis en technologie die hiervoor nodig is.

Programma

Tijdens deze missie ontmoet u potentiële Indonesische partners en kunt u uw bedrijf, producten en diensten bekendheid geven in de Indonesische markt. Ook kan de Nederlandse overheid ondernemingsissues voor u aankaarten bij de Indonesische autoriteiten. Voor het programma kunt u denken aan netwerkbijeenkomsten, seminars, bedrijvenbezoeken; ondertekening van contracten of MoU's in aanwezigheid van Nederlandse en Indonesische bewindspersonen. Bekijk hetvoorlopige programma van de missie.

Bestemmingen

Op 22 november zijn veldbezoeken buiten Jakarta voorzien aan Semarang (water & maritiem) door minister Schultz van Haegen. Op 23 november verblijft de voltallige handelsdelegatie in Jakarta.

Kosten

Deelname kost € 950,- per bedrijf (maximaal 2 deelnemers). Voor extra deelnemers betaalt u €475 per persoon. Om de deelname van vrouwelijke ondernemers te stimuleren geldt voor deze specifieke doelgroep tot medio maart 2017 een korting van 50% op de deelnemersbijdrage.
Het dienstenpakket  dat u hiervoor wordt geboden omvat deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf in Indonesië. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

U kunt zich niet meer aanmelden. De inschrijving is gesloten.

Meer informatieWeergaven: 78

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden