Dorpelingen vinden zak voloude Nederlandse bankbiljetten

Dorpelingen vinden zak vol oude Nederlandse bankbiljetten

Dorpelingen vinden zak voloude Nederlandse bankbiljetten

27-07-2018 | NIEUWS/ www.Indonesia.nl/Nu
Bewoners van het dorp Ulubalang in de Indonesische provincie Zuid-Sulawesi hebben een zak vol oude Nederlandse bankbiljetten gevonden. Het geld is eigendom van een onlangs overleden dorpsbewoonster. 
De vrouw, ook wel Nenek (oma) Lami genoemd, overleed enige tijd geleden op 60-jarige leeftijd. Ze leefde alleen, had geen man of kinderen, vertelt het dorpshoofd aan Indonesische media. 

"Ze is ongeveer vier dagen geleden overleden. Volgens verzamelaars is de zak met geld miljarden rupiahs waard omdat er sprake is van verschillende soorten bankbiljetten', aldus het dorpshoofd zoals geciteerd door de Indonesische nieuwssite Fajar Online. 

Dorpelingen hadden de zak met geld bijna verbrand omdat zij dachten dat er rommel in zat. Nadat ze de zak hadden geopend om te kijken wat er precies in zat, zagen ze de bankbiljetten, uitgegeven door de Javasche Bank. 

Het geld wordt verdeeld onder naaste familieleden.

De Javasche Bank werd opgericht in 1828 en functioneerde als circulatiebank voor Nederlands-Indië. Na de soevereiniteitsoverdracht werd de Javasche Bank genationaliseerd en overgenomen door de Indonesische regering. Tegenwoordig heet de centrale bank Bank Indonesia (BI). De Javasche Bank had twintig kantoren in Nederlands-Indië

Foto: Java Bank/Wikimedia 
E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives