11907632897?profile=RESIZE_710xDiscussie Koloniale verleden in de Tweede Kamer beperkt zich tot Knil & Veteranen

 

.In eerdere ICM beschouwing te moeten constateren, dat het thema van het onderwerp zich weer puur richt tot de onderdelen KNIL en Molukkers dit zijn niet de Nederlandse Indische burgers,  maar de ambtenaren in dienst van Nederlands Indisch Bestuur die  onder  weer onder Nederlandse regering valt. Dus een interne kewestie.  Zeer welkome aangelegendheid voor het Kabinet en Tweede Kamer. Hierdoor de mega zaak Traktaat van Wassenaar (ACTW-66) weer aan de aandacht ontsnapt. Deze weer reeds  op 15 maart 2022  iaangeboden namens 15.000 geduppeerden. ICM redactie ( namens 500.000 NIB)  menen dat deze zaken niet thuis behoren in dit debat.  Wederom een dwaling dat weer deze kleine groep die aandacht opeist  ten koste van ruim 60-80 duizenden. Deze groep behoort zich te richten tot Min. Defensie, en niet de politiek democartisch te misbruiken en te scharen onder de Indische kwestie.

 Hierdoor de mega zaak soeveriniteitsoverdacht wederom niet op de agenda komt.

De vraag aan de  voorzitter en de fracties ? Gebrek aan historisch inzicht? Het Koloniaal verleden betekent dat Nederland als kolonisator afscheid neemt van de van Smaragd. Dan gaat het om de onderdelen (processen)  zoals de burgerij, financiën en boedelscheiding zijn  dan aan de orde, en dit zijn de taken van de Nederlandse Overheid.

De boedelscheiding tussen de nieuwe republiek, de kolonisator  Nederlanden  en de NIB (Nederlandse Indische Burgers) spelen hier dan voornamelijk.   De NIB waar het om 500.000 burgers gaat. Al deze NIB ers die als dienstplichtige werden opgeroepen lopen ook niet te zeuren dat ze niet betaald zijn !

.Van hun normaal werkomgeving of ondernemer . Hierna weer terug  aan het werk of voeren van de onderneming. Voor deze grote groep geraamd op 500.000 burgers bestaande uit : Nederlanders, Nederlandse Indischen, Molukkers, en van Joodse afkomst kregen nog meer te verduren die de vier jaren niet betalen van salaris overstijgen. Eerst de oorlog, voorts periode 1946 tot 1962 dan het land  te worden uitgezet met achterlatend van al hun bezittingen en banktegoeden. Een bizar leven leiden vanaf 1947 tot 1962.  Wordt wakker allen, Kabinet en Tweede Kamer.  Het zal je maar persoonlijk treffen !

 

In Nederland aangekomen om vervolgens als tweede rang burger te worden behandeld. Wij zijn er nog niet,  vervolgens alles terug betalen voor: Overtocht, verblijf in het pension, en herinrichtingskosten. Wat misdadig is in eerste instantie dat Drees deze burgers niet wilde toelaten. Uiteindelijk van de 500.000 zijn er 151.000 niet toegelaten  deze waren hun stukken kwijtgeraakt. Wat nog crimineler is dat President Soekarno meerdere geheime betalingen heeft aan Nederland gedaan, raming 5 miljard. Later 689 miljoen conform het Verdrag traktaat van Wassenaar. Deze bedragen waren ter compensatie voor de geleden schade van de NIB-burgers.  Tot op heden heeft deze betaling nog steeds niet plaatsgevonden.

Tussen de republiek Indonesië en Nederland vonden de onderhandelingen plaats over de hoogten van bedragen dat Nederland claimde waar vooraf al geheime betalingen hebben plaatsgevonden die rayak (het volk) niet mochten weten . De media in Indonesië kopte: “ Uitbuiting wanneer houdt dit op “, “Over wat voor schulden gaat het “, “sprake van omgekeerde wereld”, “ Zij zijn ons verschuldigd”, “ Laatst over de behaalde omzetten betalen”.

Zoals de Telegraaf kopt: “ Het onderzoek is niet compleet “.   Bij de Telegraaf ontbreekt  kennelijk de wetenschap  dat inmiddels hierover 3 rapporten zijn uitgebracht “Onderzoekrapport naar tegoeden particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indiër 1940 -1958” ,  “” To forget in the past in favour of Promise for the Future,  en rapport Traktaat van Wassnaar ( Nu opgenomen nationaal Bibliotheken) op 15 maart 2022 aangeboden aan de Tweede Kamer.

Toch moeten velen niet vergeten dat de Indonesische burgers 350 jaar zijn gekolonialiseerd. 350 jaar vernedert, 350 jaar uitgebuit, 350 jaar verkracht en vermoord.  Dit is niet zo maar niets,  kan dit nog ooit goed worden  gemaakt. Het frappante doet zich voor dat alleen hier in Nederland door de kleinde groepering voortdurend problemen over wordt gemaakt.

De Indonesiër kijkt niet meer terug maar alleen vooruit en wil samenwerken. Complimenten,   dat Mark Rutte bij  de Merdeka viering wilt stil staan  van 17 augustus,  maar  hoe kun je het invullen en  die 350 jaren goedmaken? Al eerder had ICM een dergelijke verklaring persoonlijk aan de president van  Indonesie overhandigd in 2016. ICM was het Kabinet dus al voor plus die duur betaalde onderzoekers, en ook de excuses aangeboden  zie https://icmonline.ning.com/profiles/blogs/icm-press-release-for-mr-joko-widodo-president-of-the-republic-in

Redactie ICM

Ferry Schwab sr.

 

 

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives