Digitale Nieuwsbrief van de "S.N.I.C.C."

Digitale nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum
Abonnees: 490
Maandelijkse uitgave | Jaargang 2, nr. 2 (Februari 2010) | Redactie: Hans Vogelsang

Dit is de digitale nieuwsbrief van de Stichting Nederlands Indisch Cultureel Centrum, die u maandelijks toegezonden krijgt. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreffende ons toekomstige Indisch Centrum. Verder zullen wij u wijzen op nieuwe items op onze website en andere bijzondere zaken binnen de Indische gemeenschap.
Ja, ik weet het, ik ben te laat
Maar ik wilde perse even wachten tot het moment dat ik u onze geheel vernieuwde website kon presenteren. Daarom komt deze Nieuwsbrief een paar dagen later bij u in de postbox. Sorry luitjes...!
Vernieuwde website
Onze nieuwe verbeterde website staat nu online. Met dank aan onze nieuwe webmaster, Patrick van Dugteren. We mogen best trots zijn op het resultaat, want het ziet er fantastisch mooi uit. Nog niet 100% af, maar dat komt wel. Bovendien heeft Patrick het onderhoud van de site op zich genomen, waardoor u toch wel minimaal één tot twee keer per maand een update mag verwachten. Verder zullen wij deze Nieuwsbrieven blijven versturen, alleen met het verschil, dat als de nieuwe uitkomt, de vorige online komt te staan. Waarom dan toch blijven versturen? Omdat uit de reacties van de lezers blijkt dat men het leuk vindt om op deze manier door ons op de hoogte gehouden te worden, het geeft hen een gevoel van betrokkenheid, een soort “personal touch”. Bij deze willen we ook van de gelegenheid gebruik maken om Robert van de Ridder te bedanken voor zijn verdienstelijke bijdrage aan onze stichting en met name aan onze oude website. Zo, als u straks deze Nieuwsbrief heeft uitgelezen, bekijkt u dan onze nieuwe website maar eens op: www.indisch-centrum-denhaag.nl

Ons logo als knop voor uw toolbar
Onze webmaster heeft nog een verrassing voor u in petto. Op ons verzoek gaat hij van ons logo een knop maken, die u vanuit de pagina EXTRA van de website kunt downloaden en installeren op uw Windows Toolbar. Zo komt u met één klik op deze knop direct op onze website. Is dat gemakkelijk….!

Indisch Convenant
Op dinsdag 19 januari jl. heeft het bestuur van het Nederlands Indisch Cultureel Centrum het concept van het Indisch Convenant toegestuurd aan 36 Indische en verwante organisaties en instellingen. Het is de eerste aanzet tot een samenwerkingsverband in een poging om een einde te maken aan de versnippering in de Indische wereld, waar we al eerder melding van hebben gemaakt.
Tot onze grote spijt moeten wij u mededelen, dat wij tot op heden geen officiële reacties hebben mogen ontvangen. Waar dit aan ligt, daar hebben wij geen idee van. Wie het weet, mag het zeggen. Natuurlijk laten wij het hier niet bij zitten en gaan we een en ander terdege uitpluizen. Waar is die spontaniteit gebleven die altijd zo typerend was voor de Indische gemeenschap? Vanzelfsprekend zullen wij u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Misschien dat het allemaal toch nog goed komt. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om het toch nog een goede kans van slagen te geven.
(advertentie)
VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Het bestuur van het Nederlands Indisch Cultureel Centrum zoekt vrijwilligers die bereid zijn om zich in de toekomst in te zetten voor het centrum in algemene dienst of voor activiteiten in het bijzonder. Bekijkt u onze activiteitenpagina eens. Wie weet is er een activiteit bij waarvan u zegt: dàt vind ik leuk om mij voor in de zetten. Inlichtingen: www.indisch-centrum-denhaag.nl of via E-mail: hans-vogelsang@hotmail.com


Pasar Malam Indonesia
Den Haag heeft er een tweede Pasar bij. Van donderdag 1 april tot en met maandag 5 april 2010 organiseert de Indonesische Ambassade in Den Haag een eigen Pasar Malam Indonesia. Volgens welingelichte bronnen heeft de Ambassade het Indonesië paviljoen van de Tong Tong Fair teruggetrokken en deze tot een aparte Pasar Malam uitgebouwd, met uitsluitend Indonesische stands en producten. Men wil zodoende de emotionele banden die de mensen hier met Indonesië hebben versterken. Een woordvoerder deelde mee dat het gaat om originele en betaalbare producten en originele warungs. Ook deze Pasar Malam, die overigens niet zo commercieel zou zijn, wordt gehouden op het Malieveld en heeft een oppervlakte van 3500 m2. Vergelijk: het Indonesië paviljoen op de Tong Tong Fair besloeg een oppervlakte van bijna 1000 m2. Aan deze Pasar is tevens een “Miss Indonesisch” verkiezing gekoppeld. De entree is verrassend laag. Voor slechts € 5,00 kunt u de gehele dag rondstruinen. Wij zijn zeer benieuwd naar deze nieuwe Pasar Malam Indonesia. Ons is op dit moment nog niets bekend over openingstijden en ook niet of er alleen dagkaarten verkocht worden of dat er ook passe-partouts verkrijgbaar zijn voor de gehele periode. Indien er zich bijzondere ontwikkelingen voordoen, dan komen wij daar uiteraard op terug in de volgende editie van deze Nieuwsbrief.


(advertentie)


Sinds 1989 verzorgen wij vertalingen in en uit alle talen o.a. technisch, medisch, juridisch en commercieel gebied. Wij werken met gekwalificeerde en beëdigde vertalers (ook voor Bahasa), vertaling naar de moedertaal, controle door een tweede vertaler, kortom: bij ons vindt u de kwaliteit die u eist. Efficiënte werkwijze en organisatie garanderen snelheid en een redelijke prijs. Bezoek onze website en vraag vrijblijvend informatie en een offerte!
Creapro, hèt vertaalbureau dat u zorgen uit handen neemt!
Galileïstraat 18 - 2561 TE Den Haag - tel.: 070-362 05 89 (meerdere lijnen) - fax: 070-362 56 64
E-mail: creapro@worldonline.nl Website : www.creapro.myplaces.nl
Dàt is andere taal!
Donaties welkom

Regelmatig bereiken ons vragen of het mogelijk is een financiële bijdrage te leveren. Uiteraard is dit mogelijk en wordt in dank aanvaard. U zult begrijpen dat ook in dit stadium onze organisatie nogal wat kosten met zich meebrengt. U kunt uw donatie storten op RABObank, rek.nr. 1292 16 836, t.n.v. N.I.C.C. te Den Haag, onder vermelding van: Donatie. Wij danken u heel hartelijk voor uw bijdrage.

Mededeling aan onze lezers!
Als u deze Nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u dit eenvoudig aangeven door in de E-mail aanhef op BEANTWOORDEN te klikken, op de regel ONDERWERP in te vullen: NIEUWSBRIEF NEE en vervolgens op VERZENDEN te klikken. Dan komt alles in orde. Kent u andere mensen die ook interesse hebben om deze nieuwsbrief te ontvangen? Wilt u deze dan aan hen doorsturen? Ook in het buitenland! Zij moeten zich dan wel zelf bij ons aanmelden voor blijvende toezending. De volgende editie van deze Nieuwsbrief verschijnt rond de 25e maart 2010. Sluitingsdatum advertenties en kopij: 22 maart. Advertenties a.u.b. kant en klaar online aanleveren.

A G E N D A
6 maart tot en met 5 september 2010: Tekeningen van Charles Burki. Dagelijks leven in Japanse gevangenenkampen. Locatie: Museon, Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag. In deze expositie worden tekeningen getoond van Charles Burki (1909-1994) die in het bezit zijn van het museum. Geopend: dinsdag tot en met zondag, 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties ook op maandag geopend. Toegang: kinderen t/m 3 jaar gratis; 4 t/m 11 jaar: € 4,00; volwassenen: € 8,50; 65+: € 7,00; Museumkaart geldig. De herziene uitgave van Charles Burki’s boek: Achter de kawat is verkrijgbaar.
2010, jaar van Multatuli en Max Havelaar

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat het beroemde boek Max Havelaar van Multatuli verscheen. Tevens is het 100 jaar geleden dat het Multatuli Genootschap werd opgericht. Naar aanleiding hiervan organiseert het Genootschap dit jaar vele activiteiten, zowel in Nederland als in België. Ook in deze Nieuwsbrieven zal het N.I.C.C. regelmatig aandacht schenken aan dit bijzondere jubileum.
De hertaling van Max Havelaar door Gijsbert van Es is inmiddels in iedere goede boekhandel verkrijgbaar. Het is een paperback, 319 pagina’s en de prijs is € 10,00. Bovendien wordt ter gelegenheid van 150 jaar Max Havelaar een bijzondere munt geslagen, die half mei in omloop zal worden gebracht. Er komt een verzilverde munt van € 5,00 die via de postkantoren en de agentschappen verkrijgbaar zal zijn. Voor de verzamelaars komt er een zilveren munt van € 5,00 die in cassette € 32,95 gaat kosten. Tenslotte komt er een gouden munt van € 10,00, die in een cassette het bedrag van € 277,95 moet gaan kosten. Hoe u aan deze verzamelaars munten kunt komen, daarvan zullen wij u in onze volgende edities op de hoogte brengen.
2010 wordt een bijzonder jaar, gerelateerd aan een bijzonder boek van een bijzondere schrijver. In deze rubriek zullen wij u op de hoogte houden van de activiteiten die rond dit jubileum gehouden worden. Activiteiten zoals lezingen, tentoonstellingen, festivals, studiedagen, concerten, enz. Voor actuele informatie verwijzen wij u ook naar de website: www.multatuli-museum.nl/nieuws en vooral de jubileumwebsite: www.multatuli.nu (beide websites direct te openen met Ctrl + klik)

Heeft u onze vernieuwde website al gezien? U kijkt uw ogen uit…! Surf gauw naar: www.indisch-centrum-denhaag.nl

Weergaven: 44

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden