De maand oktober staat in het teken van IP manifestatie gehouden op 28 oktober 2009.

 

De maand oktober staat in het teken van IP manifestatie gehouden op 28 oktober 2009.

 

 

Net als de herinnering bij het Indisch moment dat gehouden wordt op  15 augustus,  zal op ICM 28 oktober een memorabel dag worden. Op die dag hield het Indisch Platform in samenwerking met ICM een Manifestatie op Het Plein voor het Gebouw van de Tweede Kamer met inzet heropening van de Indische NIOD rapporten die ruim € 1.800.000 de belastingbetaler heeft gekost opgesteld door twee onafhankelijke wetenschapper van Het NIOD.

Nu bijna twee jaren geleden stond ICM samen met Indisch Platform op Het Plein voor de Het gebouw van de Tweede Kamer met een podium met kraampjes o.a. Indisch snacks en aantal andere kraampjes. Op het opgestelde podium gaf de groep Manna, zangeres Morena, The Adventure met Albbert van Prehn, Elise Lengkeek akte de presente, die spontaan hieraan hun medewerking verleende. Later betraden de politici   o.a. Halbe Zijstra vande  VVD en mevrouw Marijk Van Dijke van de PvdA het podium, naast Herman Bussemaker vz IP, Jan de Jong van IP  en Ton Te Mey persvoorlichter IP.

Ruim 1800 redacties werden uitgenodigd voor de persconferentie die later in de Luden werd gehouden en op de achtergrond werd het podium door politici betraden om de nodige woorden aan de Indische zaak te weiden.  Dit  naar aanleiding van de gesprekken met de staatssecretaris VWS Yet Bussemaker. Inmiddels was  Jan Peter Balkenende over Indische zaak ingekend en IP op zijn steun kon rekenen. De resultaten uit de gesprekken hadden positief constructief  tintje! Uit het onderhoud met o.a. Yet Bussemaker bleek dat  de Indische -NIOD raporten werden heropend en verder over en weer gesprekken zouden plaatsvinden in overleg om uiteindelijk de resultaten  hiervan voor te leggen aan de Tweede Kamer.

U kent het verhaal na 7 maanden viel het Kabinet Balkenende waarin de PvdA, CDA en Christen Unie in zaten. Wrang  te vernemen dat Yet Bussemaker  - die nu bij Indische Herinnering Centrum Bronbeek zit- geen overdacht van het dossier op 1 A4 tje vastlegde voor haar opvolgster. Kennelijk wel de tijd had om haar boek te schrijven die kort hierna verscheen; werkelijk schandelijk en ook nog beweert alles eraan te hebben gedaan. Velen vragen zich af wat ze daar doet bij het IHC, dit even terzijde!

In tegenstelling tot het Kabinet Balkenende is het Kabinet van Mark Rutte niet bereid tot het doen van enkele consessies om de NIOD rapporten te heropen, en beroep zich op uitspraken in 2000 van het Gebaar, terwijl de NIOD rapporten juist na die periode zijn opgesteld door onafhankelijke NIOD wetenschappers en de belastingbetaler 1,8 miljoen Euro heeft gekost. Juist de huidige regering deze wetenschappelijk aanpak sterk promoot; wordt hier in grote mate tegenstrijdig gehandeld. Sterker nog de staatssecretaris trekt alles uit de kast met "list en bedrog" om alsmaar het standpunt van het huidige Kabinet te ondersteunen. Hierdoor de oppositie partijen fel tegen het "list en bedrog" in gingen en die leidde tot de Indische motie twee dagen later.

Uniek is ook dat bij deze  Indische motie alle oppositie partijen - PvdA, D66, Sp, Groen Links en overige partijen- unaniem achter deze motie stonden met uitslag van de hoofdelijke stemming : 73 voor en 75 tegen.

Hoe staat het met de barometer van de Indische NIOD - rapporten nu?

Om met CDA te beginnen die in het Kabinet Balkenende de Indische zaak volledig steunde veranderde haar koers nu met 180 graden ofwel tegen,  over normen en waarden gesproken. De VVD bij naam van Halbe Zijlstra stelde raken vragen waar die 600 miljoen was gebleven. Ook de VVD draaide haar koers met 180 graden door tegen te stemmen. De Gedogen partij PVV die veel stemmen heeft te danken aan de Indische Gemeenschap  bracht als een bange poedel , die goed waarneembaar was door het Indisch publiek op de tribune, ook een nee - stem uit.

De inzichten in beide Kabinetten waar Kabinet Balkenende voor de Indische zaak, lijkt het huidige Kabinet niet Het Indisch Kabinet te zijn desondanks twee Indo-mannen aan het roer staan. De gedogen partij PVV zal met haar grote schijnheiligheid waar vele Indo’s op  hebben gestemd, dit melden bronnen,  een flink pak slaag krijgen bij een eerst volgende verkiezing.

Hoe een Indische Kabinet eruit zal zien voor de Indische zaak is nu koffiedik kijken.

Over 1 ding kunnen wij eens zijn.

De delegatie van dit Nieuw Indisch Platform heeft getoond als een politieke partij op nivo te handelen en goed zijn weg te vinden In Den Haag en  alles recht weten te trekken wat het leden/bestuur van oude Indische Platform letterlijk op een beschaamde wijze,  de zaken van de Indische Gemeenschap hebben verslonst of nog sterker beschadigd of waren ze bezicg om hun ego op te poetsen?

 

 Het nieuwe IP heeft gerealiseerd dat de Indische geschiedenis nu deel is van de Nederlandse geschiedenis. Dit impliceert dat op alle scholen wordt gegeven, dit naast de media. Herinnering 15 augustus bij het Indisch moment. Op die dag  gevlagd  wordt. Bovenal dat op  politiek nivo politieke partijen voor zich weet winnen voor een brede draagkracht. De huidige staatsscretaris van VWS heeft de lijst hiervan die wellicht kunt opvragen.  Bovenal heeft de delegatie van nieuwe IP respect gewonnen bij alle politieke partijen. Nu hopen maar dat dit "Gedogen Kabinet" geen lang leven is beschoren. Wordt daarom lid van het Indisch Platform en Abonnee van ICM; Wij gaan door, en Kabinetten sneuvelen, en het onrecht moet bestreden worden.

 

 

 

Weergaven: 75

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden