De geschiedenis van de Indo muziek.

Jim van der Hoeven indomuzikant van het eerste uur, laat ons 'onze geschiedenis" en de muziek via zijn zonen na!

Foto ICM werd gemaakt in voorjaar 2007 in Albir - Costa Blanca vlakbij Calpe -bij de warung Juntos van Danny en Marcia.

Jim behoort tot de grondleggers van het eerste uur als het om de IndoMuziek gaat in de jaren vijftig. Eerst speelde Jim bij o.a. de Rollers en toen bij de The Hot Jumpers met hun veel geroemde hit, dat 14 weken op de top 1 stond bij Radio Veronica.  Jim was niet alleen muzikant, maar zette zijn artistieke tekentalenten in stripverhalen om. Met deze stripverhalen legde hij "onze geschiedenis" vast in twee delen voor alle Indo's leesbaar van hoog tot laag.  "Gouden herinneringen bij de koffie toebroek en de zware sjek" heeft Jim ons allen nagelaten in twee delen en de prachtige muziek via zijn zonen!

Zijn zonen spelen  tegenwoordig in  de formaties The Street Rollers & The Rockin Players op alle pasars o.a. in de Rai waar zo'n 100.000 bezoekers op afkomen, Burger Zoo  (40.000 bezoekers), Dordrecht (40.000) en de overige niet genoemde pasars, toch totaal voor zo'n 800.000. 

Naast familie Van de Hoeven, familie Eeckhout met HotNews, familie de Wolff met The Blue Diamonds, Familie Tielman  (The Tielman Brothers)  uitgeroepen in 2007 tot grondleggers van de Nederlandse pop Muziek, de familie koster,  fam. de Nijs (Jackt Jersey, scoorde vele hits) . familie Somers met The Sommerset,  en vele andere hier niet genoemd.

Zij hebben de Indo muziek  gevormd uit de Rock Roll, Country, Evergreen, Classics en Hawaain  uit Amerika  in hun muziek en naar Nederland gebracht dit net als de Indische keuken.  

Zie volledige fotoreportage op www.icm-online.nl

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Opmerkingen

 • Auteur
  Moderator
  +1
   
  Jaap Vergouw
    is el zo hij heeft zijn muziek nagelaten aan zijn zonen die zitten in de bands The Street Rollers en Rocking Players meest gevraagd op de Pasar Malams en Koempoelans, toch weer uniek. Stanley van der Hoeven zien wij veel, als profesionele fotograaf. Ruim 10 jaar verdient Stanley zijn brood  met fotografie mee.  Net als zijn pa schtldert hij ook potretten.  
 • 424

Dit antwoord is verwijderd.

Blog Topics by Tags

Monthly Archives