Column
:

Door Rolo E. Lapré   27 september 2016

 

Aan de vooravond van het bezoek van de Koning van Nederland en de Min. President van Nederland aan Indonesië, wat nieuwe handelsverdragen zou moeten opleveren, is de gekozen route door de Nederlandse Min. v. Buitenlandse Zaken Bert Koenders één om “Chapeau” te zeggen.

 

1) Eindelijk een Min.v.Buza die begrijpt waar het om gaat. Het historische gebeuren van een zwarte bladzijde van Nederland, wat al meer dan een halve eeuw onder het tapijt wordt geschoven door ’n Rechtstaat, geeft geen vertrouwen in de onderhandelingen.

Mijn toen weg gewuifde advies op het Rawagede verhaal, om dit niet door een NL.Ambasadeur te laten doen, is zo’n voorbeeld. De gevoelskwestie hiervan werd door de Nederlandse Regering onderschat.

 

2) Eén VVD kamerlid die NU dan roept : “Maar dan MOET Indonesië ook de bersiaptijd etc.etc.” heeft nog steeds niet in de gaten wat voor schade hij oproept in het BELANG van Nederland. Laat hij beginnen te denken dat andere Landen niets MOETEN.

Zijn wederkerigheid is niet meer van deze tijd en hij vergeet daarbij dat Indonesië zich al 4 generatie’s heeft kunnen ontwikkelen (scholing). Zij is een volwaardige gesprekspartner.

 

Wederom gebruikt hij “het oude SYSTEEM” door de aandacht van eigen zaken af te wentelen door naar de ander te wijzen. Is dit JUIST niet de lange arm van Nederland in Europa en in de wereld.? De vraag komt bij mij op hoe dit Kamerlid op deze plek is gekomen.?

Hij is zo geobserdeerd op het “eigen belang” en realiseert zich niet dat er juist strijd wordt gevoerd door dit soort opmerkingen.

het oude SYSTEEM

 

3) Het zou Nederland sieren, om als beste jongetje van de klas te willen zijn, als eerste de eigen historie te ERKENNEN en daarmee een goede toekomst te garanderen voor zij die na ons komen.

Immers de pijn/frustratie die is geleden wordt NU nog steeds doorgegeven aan de volgende generatie. Ook de Nederlandse militairen van die tijd zitten krampachtig hun geschiedenis te verbergen en lijden hier onder. Kies voor het beleid op lang termijn.

 

4) Het gaat om meer dan alleen een economisch belang. Het gaat juist om de verharding in het oude systeem eruit te halen, zodat er onderhandelingen kunnen plaats vinden die gebasseerd zijn op wederzijds respect en vertrouwen.

 

5) Als Rechtstaat Nederland, geeft U nog steeds geen RECHT (T.v.W.66) aan Uw eigen Nederlands Indische bevolkingsgroep. Het geharrewar en ingewikkeld maken via de media dat het een moeizaam verhaal is, doet afbreuk aan de saamhorigheid van het Nederlandse volk. Immers met onze nieuwe technologie weet U al lang wie ervoor in aanmerking komt en wie niet.!?

Laat het oude systeem van het handelsland los en breng dan ook nieuw elan in de welvaartsstaat Nederland van deze tijd.

 

Weergaven: 94

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden