Blauwtje voor Koninklijk Huis.

Bron Telegraaf 21/1-2015

Na de executie van de Nederlander Ang Kiem Soei in Indonesië slooft minister Koenders zich uit om duidelijk te maken dat de regering er echt alles aan heeft gedaan om de terechtstelling te voorkomen. De Nederlandse ambassade kwam in actie, er werd een speciaal gezant naar Jakarta gestuurd, Koenders sprak ’indringend’ met zijn Indonesische ambtsgenoot, net als premier Rutte.

Zelfs koning Willem-Alexander werd ingezet. Hij belde president Widodo met het verzoek de doodstraf om te zetten. Dat Koenders dit allemaal aan de Kamer uit de doeken doet, heeft een reden. Een voorganger van de PvdA’er, minister Rosenthal, kreeg in 2011 het verwijt dat hij niet voldoende had gedaan om de executie van een Iraans-Nederlandse vrouw te voorkomen. Het bracht de VVD’er in grote politieke problemen.

Dat het kabinet nu zelfs de Koning tevergeefs heeft ingezet, is opmerkelijk. Doorgaans wordt het staatshoofd pas naar voren geschoven als duidelijk is dat diens inspanningen vruchten zullen afwerpen. Het kabinet heeft de Koning een blauwtje laten lopen. Door dit aan de grote klok te hangen, wekt Koenders de indruk dat hij zijn eigen straatje probeert schoon te vegen. De minister wil nu via de VN druk zetten op Jakarta om de executie van een andere Nederlander te voorkomen. Het kabinet moet oppassen niet in een fuik te zwemmen. Want als de gebeurtenissen van afgelopen week iets bewijzen, is het dat het altijd gevoelige Indonesië de schouders ophaalt als een ’bevriende’ natie op het allerhoogste niveau gezichtsverlies lijdt.

Commentaar redactie ICM.

Het neokoloniale gedrag van Nederland tegen Indonesië van de afgelopen 10 jaren; het weigeren van de bezoeken van de presidenten aan Nederland, het verbod op Garuda Airways, stuk lopen van de deal van Leopard tanks, en bij de bezoeken van de Aziatische landen dat Id. werd overgeslagen. Primaire dient Nederland nog steeds eerst excuses aan te bieden voor het verleden. Is een illusie dat Ben Bot dit heeft gedaan, alleen de hoogste van het land kan excuses aanbieden, en niet een klerk!

Dit terzijde ....................

ID / Jokowi wil hiermee een duidelijk voorbeeld stellen. Eenieder weet wat in die (oosterse) landen de gevolgen zijn voor strafbare zaken. Zelfs nog vóórdat je grond op ID's bodem zet, wordt men in het vliegtuig al gewaarschuwd, ongeacht waar men binnen ID naartoe reist. ID is daar heel duidelijk in. De geëxecuteerde NL-er wist hiervan maar heeft toch dit risico bewust genomen. Hij kan zich altijd 'onschuldig' hebben verklaard, maar ID is niet achterlijk. En dit zijn de gevolgen.

Wat is nl. het gevolg, als een zo groot land als ID dit standpunt niet zou innemen? Kijk maar naar het westen/Europa of in dit geval NL waar drugscriminaliteit de boventoon voert, een zooitje ellende, vernietiging van onschuldige mensen, etc. Justitie en het politieapparaat hebben genoeg werk hierdoor, kan het zelfs niet eens aan, naast alle andere vormen van criminaliteit. Laat NL zich eerst daarmee in eigen land gaan bezighouden. Daarnogbij vindt men wat USA doet kennelijk niet aanstootgevend, immers wordt daar de doodstraf ook nog steeds uitgevoerd én is achteraf gebleken, wél met onschuldige slachtoffers. Maar ja, NL is bondgenoot van USA en kan dientengevolge USA niet afvallen.

Als Koenders intelligent en diplomaat genoeg is, neemt hij de raad aan wat Schulte Nordholt, ID-kenner, gisteravond in 'Nieuwsuur' aangaf. ID laat zich niet de wet voorschrijven en al helemaal niet door miezerig NL, die denkt dat ID nog altijd afhankelijk is van hen. Neokolonialisme noemt hij het zelfs. De (internationale) handelsbetrekkingen met ID gaan gewoon door, maak je niet druk, want NL kan niet zonder ID en niet andersom.

En als NL zo door blijft gaan, heeft ID nóg een punt meer waarmee ze NL met de vinger kunnen nawijzen; de 600 miljoen van Soekarno die is betaald voor de Indische Gemeenschap, en geen 1 euro heeft Koenders van Min. BuZa aan de Indische gemeenschap betaald ....NL heeft de boel en iedereen (ook de inheemsen in vroegertijd, Molukkers, Indische NL-ers) altijd belazerd.

Met die 600 miljoen (689) wordt aangeduid het "Verdrag Traktaat van Wassenaar" dat Nederland en Indonesie in 1966 hebben ondertekend. Indonesie heeft tot de laatste cent aan het Ministerie van Koenders betaald, en Nederland is dit verdrag in de uitvoering niet nagekomen, waar Halbe Zijlstra in 2009 Kamervragen heeft gesteld.

 

Weergaven: 184

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden