Per Email / Per post verzonden
AANGETEKEND
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
T.a.v. Mw. Vera Bergkamp Voorzitter Tweede Kamer & Commissie BuZa
Betreft Traktaat van Wassenaar (ACTW-66) & val Kabinet Rutte.
Geachte mw. Vera Bergkamp,
in het belang van de 15.000 handtekeningen, rapporten en overige stukken, die op 15 maart 2022 aan Tweede Kamercommissie BuZa werd overhandigd en in ontvangst werd genomen door de commissie BuZa het volgende:
Naar mijn onderdeel valt ACTW-66 onder de lopende zaken, is dus niet controversieel, zou U mij dit willen bevestigen?
Ter herinnering : ergens in 2021 deed ondergetekende een oproep aan fractievoorzitters in de Tweede Kamer om onze drie moties in te dienen. Twee staken hun hand op o.a. Mark Harbers van de VVD (nu min. infrastructuur). Mark Harbes verwees dit door naar Jacqueline van den Hil . Dacht dat het dossier met oorlogsslachtoffers had te maken. Dit heb ik gecorrigeerd door te melden dat om traktaat van Wassenaar (periode 1947 – 1962), niets te maken heeft met de Indische kwestie. Die groep (Indische kwestie) werd reeds met RTC (Ronde Tafel Conferentie) uitgesloten van deze Traktaat compensatie. Koen van het Hek en Jacqueline van den Hil portefeuille is Indische oorlogsslachtoffers. Waren nu op zoek naar lid die portefeuille BuZa onder zich heeft.
Op 15 maart 2022 melde zich Rudmer Heerema van de VVD. Sindsdien is het stil. U begrijpt dat de 15.000 die hun handtekening hebben gezet, dit nimmer pikken. Die wachten al 60 jaar op de uitvoering van het traktaat (uitbetaling van hun eigen geld).
Even terzijde, dan zegt de huidige fractievoorzitter Sophie Hermans van de VVD in op NPO 1 dat het Parlement (Tweede Kamer) nu kabinet demissionaire is zoveel mogelijk taken overneemt o.a. de Toeslagen affaire, Co2, en Groningen. Dossiers door het falend beleid van Kabinet Rutte. Waarom steekt zij haar hand ook niet in eigen boezem, nu ACTW-66 dossier sinds 15 maart 2022 in de Tweede Kamer zit. Ten overvloede werden alle Leden door ICM Media hiervan in kennis gesteld! Heeft hier ook niet het parlement gefaald als volksvertegenwoordigers om nu ruim anderhalf jaar onder het tapijt te vegen, dat de republiek Indonesië de bedragen van Traktaat van Wassenaar terugvordert (ook daar hebben ze aan parlement)
De Indische kwestie,
Onlangs blijkt dat weinig Kamerleden de historie / geschiedenis kennen over voormalige kolonie en de oorlog. Is ook vrij logisch door het beleid van Kabinet Drees, om het volk zo min mogelijk te informeren over gepleegde misdaden in De Republiek Indonesië. Iedereen wist het, dat er wederom een dure NIOD rapport voor nodig was. Steeds wordt het traktaat verward met Indische Kwestie.
NIB-Burgers zijn burgers van Indonesië / Nederland; Nederlanders, Indo-Europeanen, Molukkers en van Joodse afkomst periode 1947 – 1962. Is heel weinig geschreven en bekend.
De Indische kwestie dateert 1942- 1945. Hierin werden aan alle ambtenaren onder Het Indisch Bestuur de voorrang verleend ten opzichte van NIB (Nederlandse Indische Burgers). Met voorrang verleend wordt bedoeld dat ze alle voorzieningen, die NIB Burgers nimmer hebben gehad tot anno 2023. Wat de ambtenaren niet hebben gehad is hun salaris 4 jaren lang.
Gehad is groot woord, is namelijk hun eigen geld die republiek Indonesië aan Nederland betaalde (ter compensatie van de schade) om deze weer uit te delen aan NIB-Burgers. De groep ambtenaren zijn o.a. De KNILLERS & Veteranen.
Waarom deze aanduiding ? onze al wetend mw Carolien van der Plas dacht dat het Traktaat de Indische kwestie is.
Resumerend:
1) Naar mijn onderdeel valt ACTW-66 onder de lopende zaken, is dus niet controversieel, zou U mij dit willen bevestigen?
2) Wanneer wordt ACTW-66 in behandeling genomen?
3) wat de redenen zijn dat zo lang duurt ?
Uw antwoord zien wij gaarne op korte termijn tegemoet,
Namens
Ferry Schwab vz. Actw -66
CC. Dhr. Rob Andreas ( Delegatie Actw-66)
Dhr. Paul Vasseur (Delegatie Actw-66)
15.000 Petitionarissen
Opmerkingen