ACTW-66 achterban waarom duurt de betalingen Traktaat zo lang ?
Regelmatig komen heetgebakerde personen richting ICM stand met de vraag waarom duurt het allemal zo lang. “ Ik behoor tot de groep van 15.000 die mijn handtekening heb gezet, en ik zelfs twee keren gedoneerd. Waarom hoor ik niets ?
Vol geduld beantwoordde ik deze persoon, maar van binnen was ik woedend. Want de schuldigen zitten in het Kabinet , de Tweede Kamer maar in het bijzonder het Indisch Platform (Ip) met o.a. Pelita, allen gesubsidieerd door Min.VWS
Hier mijn relaas:
In 2015 kwam een abonnee van ICM, U leest het goed een betalende abonnee. Nadat ICM de KNIL – betaling afrondde, was weer ICM die het hele KNIL Project financierde en met die 10.000 handtekeningen was het mogelijk dat eindelijk de Indische Kwestie kan worden behandeld in de Tweede Kamer.
ICM overhandigde de 10.000 handtekeningen aan voorzitter van het Indische Platform de heer Silfraire Del Hay. Met het mandaat Erkenning, Excuses en compensaties (Voor allen). Bij de overdacht van het Mandaat werd Het KNIL en Backpay toegevoegd. ICM team voelde zich bedonderd door het IP. Hele campagne initiatief van ICM en ook nog betaald ! Op de achtergrond binnen het Indisch Platform werd er gemuit. Drie delegatieleden werden geroyeerd ofwel uit de delegatie gemieterd, hierdoor dit IP geen oog had om bijvoorbeeld in contact te blijven met de Tweede Kamer, wat ICM team wel deed. Het ICM Team Lid kwam er achter dat op de begroting van Min.VWS een meevaller was van 6 miljard. Het teamlid verzocht Ferry Schwab om dit door te geven met betrokkene Kamerleden, juist omdat de volgende dag een debat was met Martin van Rijn, en met deze informatie om de oren kon slaan. Wat ook gebeurde. Om in de termen van Vz. Silfraire van het IP te hanteren “So far so Good”.
Nu het Traktaat van Wassenaar.
ICM start wederom het project ACTW-66 op net als het vorige partners Suisantable en NINES - Zuid. Moest wel omdat het IP zelstandig zonder overleg met ICM de Nederlandse Indische Burgers van eisen lijst schrapte van het mandaat door alleen voor de groep KNIL te gaan. Wederom opstarten van campagne om uiteindelijk 15.000 handtekeningen te verzamelen. Op de achtergrond was het team druk bezig om verhaal te halen bij Ministerie van Buitenlandse zaken, starten van onderzoeken, WOB procedure Min.BuZa, Min. Financien en Min. Sociale zaken. Dit alles werd samengevat in het hoofdrapport, aanvullensrapport, onderzoekbewijs rapport en Persoonlijke verhalen (bewijs).
Van februari 2020 verzoeken gedaan richting de Tweede Kamer om de zaak aan te bieden. Covid – 19, val van Kabinet / formatie zorgde voor de vertraging. September 2021 nadat ACTW-66 een verzoek deed richting alle fractievoorzitter om drie moties namens ACTW-66 (Actie Comite Traktaat Wassenaar 1966) in te dienen. Was Mark Harbes van de VVD die zich opwierp om ACTW-66 zaak te behartigen. Mark Harbes verliet de Tweede Kamer gaf het stokje over aan Jacqueline die naarstig opzoek ging naar collega die wel Min.BuZa in zijn portefeuille heeft. Op 15 maart 22 ( twee jaar) later werd verzoek ingewilligd door de Tweede Kamercommissie Min.BuZa. Was de VVD Rudmer Heereman die petitie en alle stukken in ontvangst nam. VVD heeft zijn woord gehouden. Rekening dient te worden dat dat in Tweede Kamer het stormde van de Toeslagen affaire, Gronings Gas, en Stikstof (De Boeren).
Met dank aan Indisch Platform dat Nu de Republiek Indonesie het geld terugvorder van die 341.000 Nederlandse Indische Burgers ( Nederlanders, Indo-Europeanen, Molukkers, en van Joodse Afkomst) Met dank Project van ICM wegkaapt!
ACTW-66 heeft heeft als tussenresultaat bereikt : 1) inval 1947/1948 Inval (geen politionele acties) 2) Gepleegde oorlogmsidaden, al eerder door VN bevestigd. Mark Rutte excuses aangeboden, gaat de 96.721 nabestaanden compenseren. 3) 17 augustus 1945, Nederland als agressor volgens oorlogsverdragen wordt gezien. Consequentie alle oorlogschade moet betalen van de regering en burgers, dus ook wij (Traktaat van Wassenaar).
Opmerkingen