5 – 6 Miljard naar de Indische pot of naar de Griekse bodemloze put.


5 – 6 Miljard naar de Indische pot  of naar de Griekse bodemloze put
.

Zoals U weet heeft wederom Griekenland Nederland verzocht om een lening van 5 – 6 miljard. Alle leden van de Tweede Kamer zijn teruggeroepen van hun zomer reces om aanstaande woensdag in Kamer te buigen over deze Griekse lening waar de belastingbetaler weer voor moet  bloeden. Tegelijkertijd speelt de langslepende  Indische kwestie 70 jaren met  de diverse verschillende dossiers, mede door de Telegraaf verwarring gesticht bewust of onbewust. 1 ding is zeker die zwarte bladzijde uit de geschiedenis begint nu te kleuren en mede door de erkenning van Mark Rutte deel te zijn van deze Indische geschiedenis.

 

Totale kosten Indische kwestie bedraagt 9,4 miljard waarvan 2,4 miljard in mindering dient te worden die president Soekarno reeds heeft betaald, dat uit de staatskas moet komen. 2,4 miljard staat sinds 2001 op de rekening van het Ministerie van Bert Koenders.

 

 

Laat ik maar eerst beginnen met De Indische pot;

Volledigheidshalve het gaat niet alleen om de achtergestelde salarissen zoals de Telegraaf meldt waarmee 131 -330 miljoen gepaard zou gaan. ICM redactie schaart dit onder dossier A om het onderscheidt aan te brengen. Immers lijkt het aangelegenheid van de werkgever zijn ambtenaren niet heeft betaald. Al te graag vergeet de Telegraaf de 341, 0000  die oorlogsslachtoffers zijn van vreselijke oorlog. 

        Maar wij hebben nog een andere groep – de burgers in het voormalige Indie  die worden in allen verhalen vergeten wat zij als slachtoffers van deze oorlog hebben moeten doorstaan om te overleven  –  de oorlogsslachtoffers die midden in het geweld zaten gedurende een lange periode vanaf 1940 de oorlog met Japan dat door Kon. Wilhelmina in hoogst eigen persoon aan de Keizer van Japan de oorlog werd verklaard ( De veroorzaker van al dit leed en ellende), de overdracht, periode 1946- 1966 die vreselijke bersiap periode en de koele kille ontvangst in Nederland die ICM redactie onder het dossier B schaart.

       Voor de geleden immateriële - en materiële schade werden voor een soort gelijke situatie (gelijkgestemden) de bevolkingsgroepen gekend; de Joodse Gemeenschap, de Roma, en de Sinti die gecompenseerd werden door Nederlandse Overheid in 2000-2001. Tot Max. 40.000 – 60.000 per persoon, en  tegelijkertijd de Indische gemeenschap  een schijntje het NLG. 3850 kregen  uitgekeerd, en niet iedereen ! I

      CM & NICC eisen dat de uitkering aan de Indische Gemeenschap gelijk gesteld dient te worden aan de eerder genoemde gelijkgestemde bevolkingsgroepen, kosten 6-7 miljard.

Het laatste dossier C houdt in het Traktaat verdrag van Wassenaar (ACTW’66). Tussen de Indonesische – en Nederlandse regering werd een overeenkomst getekend voor het nationalisatie proces – Indische Nederlanders moesten het land verlaten met achterlatend alle bezittingen dus auto’s, fietsen, meubels, kleding, huizen, banktegoeden, en ondernemingen - hiervoor heeft Soekarno aan het Ministerie van Bert Koenders ruim 689 miljoen betaald, waarde nu 2,4 miljard. Geen 1 euro is tot op heden betaald aan de Indische gemeenschap. Nederlandse regering heeft gefaald bij de financiële uitvoering van dit verdrag. Halbe Zijlstra (fractie voorzitter VVD) heeft dit dossier al opgepakt, en concludeerde waar de 689 miljoen is gebleven, veel geld voor die tijd.

 

Totale kosten Indische kwestie bedraagt 9,4 miljard waarvan 2,4 miljard in mindering dient te worden gebracht die president Soekarno reeds heeft betaald.

 

      Om niet in eens te belasten met deze lasten hebben NICC & ICM een pensioenplan voorgesteld met als plafond 7 miljard voor allen die uit het voormalige Indie komen (Reikwijdte wordt geschat op 60,000 – 75,000) gedurende 5 jaren € 700 per maand, koste per jaar 1,6 miljard. Uitkering via de Sociale Verzekeringsbank. NICC & ICM hebben voor dit plan 10.000 handtekeningen op gehaald en via het Indisch Platform deze laten overhandigen met Martin van Rijn.

Voordeel t.o.v  Griekenland .

Het geld blijft op de Nederlandse Banken, geeft een extra impuls in Nederlandse Economie, de Nederlandse regering kan deze zwarte bladzijde in geschiedenis afsluiten.

 

De gelden van Traktaat verdrag van Wassenaar zal de regering bij met name het ministerie van Bert Koenders moeten uit betalen aan St. Comité Petitie TvW ’66, die conform het model Gebaar zal worden uitgevoerd individueel en collectief voor duurzame Indo Care projecten, waar Indonesie en Nederland zullen profiteren met inzet verbeteren van de betrekkingen, en tevens om het verleden te vergeten de banden economische verder te intensiveren. 

 

 

De Griekse bodemloze put.

Desondanks de uitlatingen van Mark Rutte “geen cent naar Griekenland” lijkt deze dagelijkse gang van zaken te worden. Griekenland, opereert slim door Europa onder druk te zetten wetende dat hierdoor de koers van de Euro onder druk komt te staan, en politiek nog belangrijker dat een Euro-lid staat niet in de steek kunnen laten ten overstaan van de hele wereld waardoor Euro een imago schade oploopt.

Er worden miljarden gebracht. Op het moment dat hervormd moet worden, dus met uitvoering van de hervormingen valt het Kabinet, een spel die zo doorzichtig is. Wanneer de volgende Kabinet aan de macht komt trekt deze zijn schouders op en beginnen opnieuw voor  een volgende steunpakket. Is net als een automatiseringsproject, Europa is op het punt gekomen en kan niet meer terug. Zie de val van de koers van de Euro tegenover de dollar, dramatisch.

Laten naar de voordelen kijken,

die zijn er niet nu, wel op lange termijn. De belastingbetaler is het geld kwijt, op lange termijn komt deze terug door stijging van de koers van de euro dat misschien op het nivo terugkomt van 7 jaren geleden, alleen blijft de vraag hoe krijgt de belastingbetaler zijn geld terug. Economisch komen die miljarden ook nooit terug in de Nederlandse economie. Is nu gewoon een risico analyse als Griekenland failliet, en uit de Euro stapt zal de koers van  Euro tegen over de dollar, Yen en andere valuta als munt misschien wel met 50% een duikvlucht maken. Een koersval over wat zal het zijn van de Europese Economie?   5000 miljard? Praten dan over waarde verminderingen van wel minimaal 1000 miljard of meer, dat wij allemaal in onze beurs gaan voelen. 

Blijft koffie dik kijken, als het Tweede Kamer een dikke “NON” geeft, wat de gevolgen zijn op het Europees terrein, wel zeker is dat de belastingbetaler eens zegt: ‘Ho” en niet verder, dat regerende partijen een flink pak slaag krijgen bij de aankomende verkiezing.  Wanneer Griekenland stabiel wordt zullen de koersen van de Euro stijgen.

 

Conclusie:

 

5 – 6 Miljard naar de Indische pot  of  naar de Griekse bodemloze put 

 

 

Tot slot doe ik een beroep op U om uw Facebook pagina voor de a.s. woensdag op uw Facebook profiel de onderstaande tekst te plaatsen, dat niet U eens bent dat de Miljarden naar Griekenland gaan.

 

“Moet die 6-7 miljard naar de oude schuld de Indische pot of naar die bodemloze Griekse put waar Nederland niets meer van terug ziet.”

ICM 25.8.2015

Weergaven: 393

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 11 Juni 2019 op 12.07

362

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 18 Augustus 2015 op 12.18

INDISCHE PETITIE  TvW’66                            

Indische zaak - Het Traktaat vanWassenaar 1966 

Hier Onderteken petitie   < of >    Kijken wie er getekend hebben

< of >   Laatste Updates

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden