19 maart 2013: Stille Tocht voor De Indische Kwestie

19 maart 2013:  Stille Tocht voor De Indische Kwestie

Na er lange tijd naar toe te hebben gewerkt, is het eindelijk zover. Velen van onze lezers hebben hun handtekening gezet onder de petitie “De Indische Kwestie”. Al die handtekeningen, zowel de digitale als die op papier, zullen we met de nodige tamtam en ceremonie gaan aanbieden aan de voorzitter van de Tweede Kamer

 

De laatste weken is er door de Werkgroep keihard gewerkt om een en ander tot een gebeurtenis te maken, die de burgers en bestuurders van Den Haag, als ook de Tweede Kamerleden nog lang zullen heugen. We hebben op dit moment nog geen idee op welk aantal handtekeningen we uiteindelijk zullen uitkomen. De 19e maart zal er als volgt uitzien. Al heel vroeg zullen er vanaf diverse punten in ons land Indische mensen vertrekken naar  Den  Haag.   Dit  gebeurt  onder

andere vanuit de provincie Flevoland, waar Stichting Busyben het voor elkaar heeft gekregen om sponsors te vinden die een touringcar met 58 mensen naar Den Haag laten rijden. Dit dankzij de bezielende inspanningen van hun voorzitter, Benno Gabriëls. Zij vertrekken met een groep mensen en maken halverwege een tussenstop om een andere groep mee te nemen. Geweldig Benno, wat een fantastisch initiatief.

 

  

Enkele weken geleden heeft de organisatie het voor elkaar gekregen dat er een spectaculaire partner meedoet, namelijk Stichting Keep Them Rolling, die met zeven antieke militaire voertuigen de Stille Tocht zal begeleiden. Enorm bedankt voor jullie welwillende medewerking. Dit zal mede de 19e maart tot een memorabele dag maken.

 

 

Ook veel dank aan de Haagse Politie, waar we eigenlijk weinig aan onze plannen voor de Stille Tocht hoefden bij te stellen en de benodigde vergunningen snel een feit werden. De Stille tocht zal tevens begeleid worden door mensen van de Haagse Politie.

 

 

 

 

 De routie begint bij het Vredespaleis

Alles zal beginnen bij het Vredespaleis, waar om 14.00 uur verzameld zal worden en de stoet zich om 14.30 in beweging zal zetten.

Via een tevoren geplande route gaat het dan richting het Haagse centrum. Gestart zal worden door de jongere generaties, die de 2e, 3e en zelfs 4e generatie zijn. We hebben zelfs gehoord, dat een school in Zoetermeer een paar leerlingen die hier heel graag bij wilden zijn, uren vrij hebben gekregen van hun rector (die ze later natuurlijk wel moeten inhalen). Geweldig, zoals iedereen meewerkt om dit evenement te laten slagen.

 

Plein 1813

De route gaat naar het Plein 1813, waar eveneens mensen staan die zich bij de stoet zullen aansluiten.

Bovendien  staan hier de voertuigen van Keep Them Rolling, die zich bij de stoet zullen voegen. Dan gaat het verder richting de regeringsgebouwen in het Haagse centrum.

Weer wordt een groep mensen binnen de stoet gehaald, dit keer de ouderen, die zich verzameld hebben bij het standbeeld van Louis Couperus aan het Lange Voorhout.

 

 

 

 

 

Het Plein

Daar nemen zes militaire voertuigen afscheid van de stoet, omdat volgens de vergunning slechts één voertuig mee mag naar Het Plein, alwaar de petitie zal worden aangeboden.

Tijdens een korte ceremonie zal een toespraak gehouden worden, waarna de petities door de voorzitter van de Tweede Kamer in ontvangst zullen worden genomen.

De ceremonie voor het gebouw van de Tweede Kamer zal met opzet kort worden gehouden, omdat een delegatie van Het Indisch Platform daarna een bespreking heeft met de Commissie van VWS. Dus aansluitend aan de Stille Tocht en het aanbieden van de petitie direct de handen uit de mouwen en constructief werken aan een oplossing van “De Indische Kwestie”.

Facebook pagina

Tot bijna het laatste moment zal onze Facebook pagina u van de meest recente informatie voorzien. Het adres hiervan vindt u hieronder (Ctrl + Klikken) waar u wordt gevraagd om ons te LIKEN.

Wij hopen dat u dit ook doet, want het aanbieden van de petitie betekent niet het einde van deze Facebook pagina. Deze pagina gaat gewoon door en we hopen daarop zoveel mogelijk volgers te krijgen. U bent van harte welkom.

Bezoek onze Facebookpagina op: http://www.facebook.com/pages/Stichting-Het-Indisch-Platform/589050...    

 

Persbericht, 17 maart Amsterdam

Het Indisch Platform lanceert campagne “Countdown Indische Kwestie”.  
We tellen af. Telt u mee?
 
Al 67 jaar blijft de Nederlandse regering in gebreke als het gaat om de schadeloosstelling van Nederlandse oorlogsslachtoffers uit Nederlands-Indië. Nederland is daarmee het enige land in Europa dat oorlogsslachtoffers volledig genegeerd heeft, en nog steeds negeert.
Om aandacht voor deze zaak te krijgen, en om de Nederlandse regering te bewegen alsnog in aktie te komen is er nu www.indischekwestie.nl font color="#0000FF">http://www.indischekwestie.nl
>  font color="#0000FF">http://www.indischekwestie.nl/
> .
Deze website wordt vandaag gelanceerd door het Indisch Platform, het overkoepelend overlegorgaan van de Indische gemeenschap.
 
Op 19 maart a.s. is er een Stille Tocht in Den Haag, voor het aanbieden van de petitie Indische Kwestie. Waarna overleg plaatsvindt tussen het Indisch Platform en VWS
Het Indisch Platform wil, wat zij noemt, “het Indisch Zwartboek” sluiten voor het te laat is, voor de laatste overlevende van de Japanse bezetting en de verschrikkelijke jaren daarna is overleden.
 
De website roept op tot erkenning van en excuses voor de onbehoorlijke behandeling van de Nederlanders uit Nederlands-Indië door de opeenvolgende Nederlandse regeringen.
Ook wil zij uitbetaling van de nooit uitgekeerde salarissen gedurende de oorlogsjaren aan ambtenaren en militairen. Evenals vergoeding van het verlies van alle bezittingen.
Van de geschatte 341.000  slachtoffers die naar Nederland kwamen zijn nu nog zo’n 40.000 personen in leven.   
   
Een schrijnend feit, en het minste wat de regering Rutte II kan doen is deze kleine groep tegemoet komen.
Binnenkort is er niemand meer in leven, en hoeft het niet meer. Dan is het de Nederlandse regering gelukt om meer dan een halve eeuw haar verantwoordelijkheid te ontlopen.
Stop het negeren.
++++++++++++++++++ Einde persbericht ++++++++++++++++++++++++++
 
 Mark telt ook al af!
Al meer dan een halve eeuw negeert de Nederlandse regering de oorlogsslachtoffers uit Nederlands-Indië. Daarmee is Nederland het enige land in Europa dat zijn verplichting tegenover oorlogsslachtoffers ontloopt.... Geen uitkeringen van achterstallige salarissen, geen schadevergoedingen voor verloren bezittingen, niets...

Van de oorspronkelijke 341.000 repatrianten uit Nederlands-Indië zijn er nu nog maar zo'n 40.000 over. Wij roepen de regering Rutte II op deze groep tegemoet te komen voor het definitief niet meer hoeft.

https://www.youtube.com/watch?v=uki1QlJJ2cU&feature=youtu.be

 

 

Weergaven: 214

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 28 Maart 2017 op 11.44

Steun ons om ons werk af te maken door te tekenen en te doneren
                           

Indische zaak - Het Traktaat vanWassenaar 1966 

Hier Onderteken petitie   < of >    Kijken wie er getekend hebben

< of >   Laatste Updates  In het Engels hier

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 28 Maart 2017 op 11.44

122

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden