11832712498?profile=RESIZE_710x14 juni 2023  ICM - Beschouwingen van discussie Koloniale verleden in de Tweede Kamer.

Om te beginnen dankt ICM redactie de onderzoekers en spreekt zijn vertrouwen uit in  de toekomst( To Forget of a Promise for The Future)   waar dit onderzoek met resultaten het startpunt moet zijn . Is de hoofdtitel ( To Forget of a Promise for The Future) uit evaluatie rapport van het Ministerie van Wobke Hoekstra daterend uit 2001/2 . Waar de hoofdschuldigen met naam en toenaam worden genoemd.

Debat Tweede Kamer dekolonisatie-onderzoek: ’Komt nu de echte geschiedenis op tafel?’ kopt de Telegraaf, en terecht. Nog lang niet is de volledige geschiedenis uitgediept. 

Vol verbazing is ICM redactie dan ook dat niemand in het huidige Kabinet en in de Tweede Kamer dit rapport uit 2001 kent. In het Elzevier blad  wordt in het essay van Willem Drees deze zwarte bladzijde uit geschiedenis uit vergroot.  Namelijk op de dag dat het bevel aan Min. Defensie moest worden gegeven nam MP Drees zijn ontslag. Het voltallige kabinet + Parlement stonden vierkant achter deze beslissing om 1947 de republiek binnen te vallen.  60 jaren wisten alle instituten te laten geloven dat dit politionele acties zijn. Instituten die betaald werden om het volk deze film te tonen.  Dankzij de volharding van Redactie ICM is roepen in de woestijn als enige, enidelijk het woord politioneles actie gemuteerd in Militaire acties. ICM de enige media en organisatie die niet door de Overheid wordt betaald.  Is dit bekend bij de huidige Tweede Kamerleden ?

 

Opvallend is dat onvoldoende het beeld is geschetst dat Kabinet Drees en Toenmalige Tweede Kamer de veroorzaker zijn van deze bizarre ellende voor alle betrokkenen in de republiek Indonesië (Voormalige Indië) en Nederland. Niet te vergeten  dat de  500.000 Nederlandse Indische Burgers die nergens in het debat worden genoemd. De 149.000 I Nederlandse Indische Burgers (NIB)  die niet werden toegelaten  bekend  die omroep Max onder de aandacht bracht.  Die Kabinet Drees weigerde toe te laten.  Burgers waarvan hun bestaan, waar ze geboren en getogen waren in de Gordel va Smaragd ondragelijk werd gemaakt door de Kabinetten Drees, en door de inval van KNIL-Militairen hun leven in gevaar werden gebracht.  500.000 zijn het niet en niet 12.500 (Molukse Gemeenschap) die uit continue sterk worden uitvergroot !.  Deze NIB- burgers werden van alle voorzieningen onthouden. Alles zelf moeten betalen, terwijl president Soekarno deze burgers compenseerde voor het verlies van al hun bezittingen. Deze vergoedingen aan Min. BuZa betaalde die deze middelen weer aan de NIB diende  te betalen. De eerste euro moet nog worden ontvangen anno 2023. Wel te moeten constaren dat er 62 Molukse wijken, 62 kerken met 62 wijkcenter er zijn  om de Molkuse pijn te verzachten. Dit alles van de belastingcenten die alle burgers betalen, en vergeet het jaalijkse onderhoud niet.  Het zal je toch als burger overkomen om je huis en bezttingen achter te meoetn laten, met dank aan Kabinetten Drees !.  Waarom horen wij niets van van het huidige Kabinet en Parlement over deze daad om gelden van deze burgers te onthouden, en dat ze zelf alles moesten betalen. Is dit ook niet een misdaad ?

Meer werd het accent  gelegd op de KNIL Militairen en De Molukse Gemeenschap door o.a. de details  uit te lichten. hierdoor  het gevoel en trauma’s niet zijn weggenomen bij betrokkenen. De hoofdschuldigen worden heel zuinigjes benoemd. Geef ruimtelijk toe dat De Nederlandse regering + parlement van destijds de veroorzaker zijn van de gepleegde Oorlogsmisdaden. 60 jaren hebben alle Kabinetten, het kabinet Drees + Parlement met de liefde der mantel bedekt en alle beschikbare informatie onder het tapijt geveegd zoals het Evaluatie rapport van Min.BuZa " ( To Forget of a Promise for The Future"

Waarom door over extreem geweld nadrukkelijk bij herhaling aan de orde stellen dat hierdoor de scope op de KNIL Militairen blijft gericht?  

Waarom werd het beeld van Kabinet Drees en het Parlement nauwelijks bediscussieerd, zijn wij weer bezig met om de andere kant uit te kijken ?

Waarom is de Brochure” To Forget of a Promise for The Future” (het evaluatie rapport 2002) van Min. BuZa niet ter tafel gebracht. Hier werd de positie van het Kabinet Drees en Tweede Kamer tot op detail besproken, hoe Kabinet Drees zich opstelde t.o.v. de republiek Indonesië. De onderhandelingen periode 1947 tot 1962. Door komt de Molukse Gemeenschap ( 12.500) naar voren. In tegenstelling tot de feiten van de Nederlandse Indische Burgers (Nederlanders, Indische Nederlanders, Molukkers en van Joodse afkomst ) ruim 500.000 die in de republiek woonden onder de Indische Gemeenschap werd geschaard. 341.000 werd het land uitgezet met dank aan onhandig politiek bedrijven van Kabinet Drees en het parlement destijds.

To Forget of a Promise for The Future lijkt nu zijn werk te doenPremier Rutte gaat overleggen met de Indonesische president Widodo over ’erkenning’ van de viering van Indonesische onafhankelijkheid op 17 augustus 1945. Die datum ligt gevoelig, omdat Nederland jarenlang weigerde de onafhankelijkheid van de voormalige kolonie te erkennen. „Nederland erkent 17 augustus volledig en zonder voorbehoud”, zegt Rutte nu.

Kabinet Rutte en Tweede Kamer nogmaals oproep ICM geeft ruimtelijk nadrukkelijk bij herhaling toe in de communicatie dat de Kabinet Drees en toenmalige Parlement de plegers zijn van de gepleegde oorlogsmisdaden. Dit willen de Knillers, Veteranen en overige horen. Lees evaluatie rapport van Min.Buza geef daar een presentatie van.

E-mail me wanneer mensen hun opmerkingen achterlaten –

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

Blog Topics by Tags

Monthly Archives