Indonesië introduceert ‘Golden Visa’ voor investeerders

12077875273?profile=RESIZE_710x

Nieuwsbericht | VisumBuitenland.nl | 24-01-2023 | ±3 minuten leestijd 

 

De Indonesische overheid is van plan om een zogeheten ‘Golden Visa’te introduceren met als doel meer hoogopgeleide buitenlanders naar Indonesië te halen. Dit visum is vergelijkbaar met het vorig jaar geïntroduceerde Second Home Visa. Lees dit artikel voor meer informatie over het nieuwe visum en over het visum Indonesië dat u moet aanvragenvoor een toeristische reis.

Doel Golden Visa

De Indonesische overheid heeft onlangs plannen aangekondigd om een zogeheten Golden Visaoftewel gouden visum in te voeren. Het doel van dit visum is om meer buitenlandse investeerders naar Indonesië te halen. Met het Golden Visa kunnen buitenlanders een permanente verblijfsvergunning krijgen. Om in aanmerking te komen voor dit visum moeten buitenlanders aan specifieke eisen voldoen en een financiële investering doen waarmee ze bijdragen aan de economie van het land. De plannen met betrekking tot de invoering van dit visum zijn inmiddels ook bevestigd door de Indonesische Minister van Toerisme en Creatieve Economie, Sandiaga Uno. Het plan is om dit type visum in de nabije toekomst te introduceren, wat tegen die tijd officieel zal gebeuren door het Indonesische Ministerie van Recht en Mensenrechten.

Introductie Second Home Visa vorig jaar bekend gemaakt

Het Golden Visa is een variant van het Second Home Visa dat vorig jaar december werd geïntroduceerd. Het Second Home Visa wordt uitgegeven aan buitenlanders die voor vijf tot tien jaar in Indonesië willen verblijven en daar willen investeren in een tweede huis. Buitenlandse investeerders kunnen sinds 24 December 2022 gemakkelijk hun Second Home Visa aanvragen via de app van het Indonesische directoraat-generaal.

Aanvragers van het Second Home Visa moeten kunnen aantonen dat ze voldoende financiële middelen hebben. Ze moeten een bedrag ter hoogte van ten minste 2 miljard Indonesische roepia’s (ongeveer € 123.000) hebben of kunnen aantonen onroerend goed in Indonesië te bezitten. Theoretisch gezien is het voor buitenlandse investeerders niet mogelijk om grond te bezitten in Indonesië. Het is echter wel mogelijk om een pand te bezitten en de grond waarop het onroerend goed staat te pachten. Het bewijs van voldoende financiële middelen, ofwel het bewijs van bezit van onroerend goed, moet binnen maximaal 90 dagen na de datum van toekenning van het Second Home Visa worden aangeleverd. Daarnaast moeten aanvragers van het Second Home Visa een belasting ter hoogte van 3 miljoen Indonesische roepiaʼs betalen. Men hoeft niet te wachten met het betalen van deze belasting tot het moment dat men in Indonesië is. De verplichte belasting kan eenvoudig worden betaald middels het online betalingssysteem van de Indonesische belastingdienst.

Vakantiereis? Vraag een toeristenvisum Indonesië aan

Reist u alleen naar Indonesië voor toerisme en bent u niet van plan in het land te investeren? Controleer dan goed voor vertrek of u een visum nodig heeft voor uw reis naar Indonesië. Reizigers uit onder andere Nederland en België hebben voor een verblijf in Indonesië tot 30 dagen namelijk geen visum nodig. Weet u op voorhand al dat u langer dan 30 dagen door Indonesië wilt reizen? Dan heeft u wel een geldig visum Indonesië nodig voor uw reis. Dit toeristenvisum voor Indonesië is een single-entry visum, wat betekent dat het visum eenmalig gebruikt kan worden om naar Indonesië te reizen. Met dit visum is een verblijf toegestaan van maximaal 60 dagen. Houd er rekening mee dat op het moment van aanvragen van dit type visum wel een heen- en terugvlucht moeten zijn geboekt.

 

U moet lid zijn van ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025 om opmerkingen toe te voegen!

Doe mee ICM - abonnement 8 euro per maand periode 2024 - 2025

E-mail me wanneer mensen antwoorden –