Informatie

Soul Selexion

Soul Selexion” van Lex Umlauf von Biberfort v.l.n.r.:

 

 • Drums - Julius Maessen
 • Zanger - Bert Verburgt
 • Toetsen - Henk Nijhoff
 • Sologitaar - Lex Umlauf von Biberfort
 • Basgitaar - Ton Maessen
 • Slaggitaar - Rinus Roestenburg

Leden: 6
Meest recente activiteit: 3 Dec 2015

Soul Selexion

Welkom bij Webpagina van Soul Selexion 

 

Aanleiding

Bij de introductie van het boek “De Indische Harderwijkers” ben ik Henk Nijhoff tegengekomen die met het idee kwam om met muzikanten uit die tijd een muziekgroep te formeren om activiteiten rondom de Indische Harderwijkers van Live muziek te voorzien. 

The Blue Minstrels

Ikzelf heb gespeeld in The Blue Minstrels, waarover elders op deze website een verhaal is gepubliceerd door Tonnie Maessen. Deze band is ontstaan uit een hechte vriendengroep bestaande uit: Lex Umlauf von Biberfort, Daan Vincentie, Bolle (Juul) en Tonnie Maessen. We oefenden veel, zoveel dat we eelt op onze vingers kregen en Bolle zijn trommels goed begon te bespelen (met beroepsallures).  


 Omdat wij de 1e Indo-band van Harderwijk waren, moesten we toch de eer van de stad en van de Indische jongens hooghouden, wat zeer goed lukte. Met name de oudere bekende Harderwijkse gitaristen waren vaak bij ons op bezoek, om liedjes en grepen te leren. We traden veel op in het land en hebben diverse muziekconcoursen gewonnen. Onze muziekstijl ging vooral uit naar die van de Tielman Brothers, Crazy Rockers, maar ook naar die van de Shadows en de toen zeer bekende Amerikaanse Ventures. “Pa Maessen”, onze manager, heeft ons altijd voorgehouden, allround te zijn en ons niet te focussen op alleen Rock. The Blue Minstrels waren in die tijd een allround band , die ook op trouwerijen en kleine privé-feestjes speelden voor jong maar ook voor ouder publiek. Toen kwamen de zusjes Maessen in zicht, de ons welbekende “Hearts of Soul” en werden The Blue Minstrels hun vaste begeleidingsband. Er zijn diverse wisselingen geweest, mensen verhuisden, gingen in dienst of verlieten de band om één of andere reden.

 

Soul Selexion

Ik was bereid om mee te doen, maar onder de voorwaarde dat mijn groep Soulclassics zou spelen, als gastband en niet als de hoofdband. Henk ging hiermee akkoord en is aan de slag gegaan. Het is hem goed gelukt en hij heeft The Blue Tones als hoofdband kunnen formeren en Soul Selexion als gastband.

 

 

De gastband “Soul Selexion” van Lex Umlauf von Biberfort v.l.n.r.: 

 • Drums - Julius Maessen
 • Zanger - Bert Verburgt
 • Toetsen - Henk Nijhoff
 • Sologitaar - Lex Umlauf von Biberfort
 • Basgitaar - Ton Maessen
 • Slaggitaar - Rinus Roestenburg

Lex Umlauf von Biberfort

 

 

Mijn naam is Julius Maessen, ook wel de Bolle genoemd. Een van mijn hobby’s is muziek maken; n.l. drummen. Ik heb in diverse bands gespeeld. Mijn eerste band was The Blue Minstrels en was de eerste band in Harderwijk. Na 45 jaar hebben de oude bandleden de koppen bij elkaar gestoken en de draad weer opgepakt, zoals 45 jaar geleden, om de Minstrels nieuw leven in te blazen weliswaar onder een andere naam genaamd Soul Selexion. We zijn op dit moment druk aan het musiceren en beleven er veel lol aan. De bands waar ik deel van heb uitgemaakt zijn de Minstrels, Halfway Band, Sebellie Bunch, Haerts of Soul, Push en Midnight. Het soort muziek is Indo rock, hard rock, country en soul muziek.

Ik ben Bert Verburgt. Ik ken Ton en Jules van vroeger van Hearts of Soul. Met Lex heb ik in een Soulband in Hilversum gespeeld toen ik een jaar of 17 was. Ik geef al geruime tijd gitaarles en werk als kleine zelfstandige ondernemer.

 

Daarnaast speel ik als gitarist/zanger in een band in Wageningen. En natuurlijk nu bij Soul Selexion waar ik een van de zangers ben. Ik heb 2 kids en 2 kleinkids die in Renkum en Wageningen wonen.

OGB Design

OGB Design\

Ik ben Henk Nijhoff geboren in 1946 te Voorthuizen.

Tijdens mijn middelbare schooltijd in Harderwijk heb ik in de schoolband gespeeld en opgetreden in de “Stadshal” en tijdens schoolfeestjes. Gedurende mijn loopbaan bij Philips heb ik mijn muziekhobby minder actief kunnen uitoefenen.

Na mijn pensionering heb ik voldoende tijd om muziek te maken en dat doe ik o.a. als toetsenist bij The Soul Selexion en The Blue Tones.

Mijn naam is Lex Umlauf von Biberfort. Geboren in Medan (Sumatra-Indonesie). Ik ben in 1956 met de boot in Holland gekomen en heb vervolgens in Budel, Garderen en Harderwijk gewoond. Op mijn 14e jaar ben ik begonnen te spelen met The Blue Minstrels en vervolgens nog, als sologitarist, in diverse andere bands gespeeld, waaronder als hekkensluiter; “Spooky’s New Swinging Soul Machine”. (van Spooky and Sue). Na mijn middelbare schooltijd heb ik als beroepsmilitair bij de Verbindingsdienst van de Koninklijke Marine als Seiner-Telexist, gewerkt. Na 6 jaar ben ik weer de “burgermaatschappij” in gedoken en bij “De Raad voor de Kinderbescherming” en

“De Gemeentewaterleidingen Amsterdam” werkzaam geweest. Ik woon nu in Dronten en heb de draad van het muziek maken weer een beetje op kunnen pakken en met veel plezier!

OGB Design

OGB Design

Hallo beste mensen,

Ik ben Ton Maessen geboren op 19 April 1947 te Medan (Indonesië). Op de lagere RK school gegaan te Harderwijk en verder opgegroeid op de Evertsenlaan nr. 17. Na de lagere school, 4 jaar Technische school. Verder Chemie gestudeerd te Rotterdam. 9 jaar gewerkt voor Shell Chemie en na deze periode 15 jaar research gedaan in de petro chemische industrie voor Bronswerk Nijkerk in binnen- en buitenland. De laatste jaren tot aan mijn pensioen gewerkt als kwaliteitsmanager en technisch tekenaar Sociale werkvoorziening te Nunspeet. Vriendelijke Groeten, Ton

Mijn naam is Rinus Roestenburg. Geboren op 1 april in Djokjakarta. Wij kwamen op 27 september 1950 in Holland aan

en werden gedumpt in jeugdherberg "De Peppelhoeve" in Putten. Na de openbare lagere school ben ik naar de techn. school gegaan in Nijkerk. Daarna ben ik mij gaan specialiseren als allround foto-lasser. Mijn muzikale rondreis begon bij de familie Portier in Nunspeet bij de band "The S Cats".

De volgende band was, bij de familie Maessen, "The Blue Minstrels". Daarna nog in verschillende bandjes gespeeld en op dit moment alweer 7 jaar bij "Lakesite". Woon nu al meer dan 50 jaar in Nunspeet. Nu speel ik met een paar goede vrienden bij "SOUL SELEXION". Groeten Rinus Roestenburg.

OGB Design

Discussieforum

Deze groep heeft nog geen discussies.

Prikbord

Opmerking

Je moet lid zijn van Soul Selexion om reacties te kunnen toevoegen!

Reactie van Ellen Hauwert op 27 Juni 2013 op 13.14

aha.. leuk. Jou wel toevertrouwd.En oh zo benieuwd. Via Utube  of anders?Dank voor je reactie ver. ben zo benieuwd. trouwens de persoonlijke aandacht op elk van hen gericht is zo leuk gedaan. Goed hoor. groetjes en succes. Oh ja Fer had met Acces Indonesia contact over mogelijke huur emigratie van senioren naar daar . Vandaag antwoord retour. Welke rol speel jij in deze? Voelt vertrouwder aan als jij op de achtergrond speelt. Ben te vaak met geld overmaken etc bedonderd geweest. Graag

response!

Reactie van Ellen Hauwert op 27 Juni 2013 op 0.28

maar dan wil ik ook music horen heren.Wat een enig in elkaar gezette voorstelling van personen. Heel leuk Maar ik blijf nieuwsgierig naar jullie sound. tot hoor en ziens dan he? groetjes ellen hauwert

 
 
 

ADVERTENTIE.

Wonen - huren - inschrijven ressort op Bali?

Wonen - huren - inschrijven resort op Bali?

Wonen - huren - inschrijven ressort op Bali?

ICM Project & Events heeft plan opgezet om een vestigen te openen op Bali. ICM Bali zal zich richten op de groep Indische Nederlanders die in Indonesië zijn geboren, en daar hebben geleefd.

Op latere leeftijd ontstaat de behoefte om in Indonesië te willen wonen. Veel signalen komen uit de woon zorg van de ouderen en de geeigende stichtingen.

ICM is een gesprek met diverse partijen om dit te realiseren. Eerst zal huren voor kort - en lang verblijf…

Doorgaan

WORDT ICM ABONNEE VOOR  6 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2022   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden