Claim eenmalig smartengeld voor dwangarbeiders Birma-Siam Spoorweg
Stichting Task Force Indisch Rechtsherstel (TFIR) bereidt een claim voor aangaande een eenmalige uitkering voor krijgs-gevangenen die als dwangarbeider aan de Birma-Siam Spoorlijn werkten en die na de verkoop van de Spoorlijn aan Thailand in 1954 tot stand kwam.
Velen van de 17.391 Nederlandse ex-dwangarbeiders aan de Birma-Siam Spoorweg hebben nooit deze eenmalige uitkering ontvangen. De TFIR onderzoekt in samen-werking met advocaat Liesbeth Zegveld of een groepsclaim voor de Birma-Thailand uitkering bij de Nederlandse Staat kan worden ingediend op basis van indexatie en rente over 60 jaar.
Eindelijk is er nu een omvangrijke namenlijst beschikbaar. Een complete lijst bestaat (nog) niet. Na jaren werk en research heeft Dhr. Henk Beekhuis het grootste
aantal namen van Nederlandse dwangarbeiders aan de Birma-Siam Spoorweg boven water weten te krijgen, waarvoor hulde. De lijst bevat 15.102 namen van de in totaal 17.391 namen, zoveel mogelijk alfabetisch gerangschikt. Maar er ontbreken nog namen. TFIR probeert de ontbrekende namen zoveel mogelijk in kaart te brengen.
De namenlijst bestaat uit twee delen:
1. Officieren, pg 420 t/m 456, 1231 namen
2. Andere Rangen, pg 457 t/m 745, 13.871 namen
Aanmelden Birma-Thailand claim
In verband met de zoektocht naar rechthebbenden die de kranten-oproep voor het eenmalig smartengeld in 1954 gemist hebben, vragen wij uw aandacht voor het volgende.
Herkent u uw vader, opa, oom, broer, neef of een ander familielid? Leest u dan s.v.p. de handleiding hieronder en meldt u zich dan aan op www.TFIR.nl door op 'aanmelden' te klikken en het aanmeldingsformulier volledig in te vullen. N.B. Per familie wordt één contactpersoon geregistreerd.
LET OP: Als u zeker weet dat uw vader of een ander familielid dwangarbeid aan de Birma-Siam Spoorweg heeft verricht, maar NIET op deze lijst staat, stuurt u dan s.v.p. een e-mail naar
Nader onderzoek is dan nodig.
© 2016 Task Force Indisch Rechtsherstel
Antwoorden