Hans van Schaik's reacties

Prikbord (24 commentaren)

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

Op 31 Juli 2014 om 22.40 zei cornelia stuyver...

Hartelijk dank voor  t verjaars kado Hans!

Op 7 Mei 2013 om 20.21 zei F.Schwab (ICM Editor)...

Abonnement ICM Online 2013-2014 

NOTA

#130.090

Datum:

07-05-2013

 

 
Geachte ,
 
U heeft zich als volgt op ICM als abonnee ingeschreven op de site www.icm-online.nl
Hans van Schaik hvschaik@wxs.nl unavailable
Lid
27 Apr 2010
 
Hiervoor brengen wij U het abonnementsgeld  ten bedrage van € 24 in rekening.  Het bedrag van € 24 kunt U overmaken op Raborekening 3977.25.507 ten name van F.Schwab/ICM Online onder vermelding van Nota 130.090
 
Voor abonnees in het buitenland  op IBAN Nummer  NL41 RABO 03977255 07
BIC RABONL 2U
 
Dit ICM abonnement geeft U recht op toegang tot www.icm-online.nl voor dagelijkse actualiteiten etc..., de ontvangst  van  ICM Weekkrant / ICM Breaking News.
 
*** Nieuw U bent tevens geabonneerd op de maandelijkse digitale N.I.C.C. Magazine boordevolle Indische informatie met ruim 40 tellende pagina's  die iedere maand van www.icm-onine.nl kunt downloaden, en desgewenst uitprinten. Bent U tevreden over ICM vertel het door aan familie, vrienden, kennissen .....  ICM het Indische Facebook sinds 1999, daarom heeft ICM vele contacten in Australie, Indonesie, VS, Canada,  Europa o.a. Spanje en  Zwisterland.
Op 1 Augustus 2012 om 16.46 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Gefeliciteerd met je verjaardag Hans, en nog vele gelukkige jaren toegewenst van Wim en Geraldine uit Canada. Wishing you a fun day!!!!

Op 1 Juni 2012 om 14.51 zei ICM redactie...

129.213

Op 4 April 2012 om 16.39 zei Geraldine Bruckel-Lang...

jeemienee Hans zo je weet er alles van af, wij als ouders, zijn ook wel hierdoor geraakt, want er zijn dan geld zorgen. Ja, toen wij jong waren Wim en ik, waren we allebei, wat flirterig, zo we waren dan allebei even schuldig, en dat was vaak dat we ermee moesten ophouden en bij elkaar bleven, want we hadden samen goede herinneringen van toen we elkaar ontmoette in Den Haag in 1955. Het is vandaag, wat zonnig, dus iedereen zal weer prettig kijken, en ik begin een nieuw schilderijtje mijn 2de. Mijn schilder stijl nu veranderd, Emily Carr stijl, de natuur komt verschijnen op het canvas. Ik geloof namenlijk dat God in de natuur zit, in lucht, in ons zelf ook. Iets veel veel beters dan een computer, iets wat niemand nog weet.OK, ik ga "diep" nu.Heb maar een  leuke avond, bij ons hier begint de dag pas.

Op 2 April 2012 om 22.51 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Ja Hans, iedereen krijgt wel eens narigheid , mijn oudste dochter is na 13 jaar, nu haar man verlaten. En dat is op het ogenblik aan de gang, haar zoontje van 13 wil bij haar blijven, En je weet wat een soesa dat allemaal meebrengt ook voor de rest of de familie.Dan zeg ik maar ach er komt wel een uitkomst voor.Daar bemoei ik me niet veel mee, ik kan ze advies geven, maar de rest is het hun eigen leven.Ik houd ook niet van ruzie.Ik was bezig met een klein schilderijtje te schilderen met palette knife, en ga even pauze en dacht ik zal kijken of je wat geschreven had. Als ik 3 klaar heb zal ik het op Pegg's site onder "art" doen. De zon schijnt hier, weet niet voor hoe lang maar ik ga nu lekker rusten in het zonnetje, wel binnen want buiten is het nog te koud, tot schrijfs.

Op 1 April 2012 om 19.21 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Heeeh Hans, ik zie het al je bent net als mijn man Wim, die houd ook niet van confrontaties.Dus moet ik het wel doen. Hij ziet er meer totok uit dan ik maar hij is de indo, en ik ben meer van het moederland Indonesia, maar mijn hart is totok ook, als het om rechtvaardigheid gaat.. Vooral als ik met zo.n Italiaanse bus  chaufeur moet handelen in Nederland zoal je het beschreef, dan zeg ik tegen hem:"mafancoeloo" dat zeggen ze daar allemaal in Italie, dat is het enige woord dat ik in Rome heb geleerd, vooral op het verkeer daar, roewet betoel!!! Ik weet niet wat het betekend, maar de finger staken ze dan op, dus kan niet zo goed zijn.Mijn vader was een postzegel verzamelaar en kon  uren bezig houden. Hoop dat je zusje de moed erin houd, en dat ze haar rijbewijs vlug krijgt, vooral als je moeilijk loopt. Ik heb een verkeerde operatie gehad in 1994, en zal hiermee zukkellen tot het einde van mijn leven. Ik houd me zezig zodat het een kwestie word dat je denken het kwaal vergeet voor een tijdje. Gewoon door ademhalen Hans hahaha. Have a great day, de zon schijnt op het ogenblik.

Op 31 Maart 2012 om 17.12 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hallo Hans, je bent echt indo hoor, als je zegt: "ach wat doe je met die eer" Je had verder kunnen komen voor je eigen zelf verzekerdheid, wij indo's vertrouwen mensen veel te gauw, en worden dan de duupe ervan. Leuk dat je kinderen ook muzikaal zijn.Heb je nog een hobby over gehouden Hans? Ja over mijn familie en de oorlogs jaren, zijn niet zo best. Enwat voor de oorlog gebeurde in mijn familie:Mijn opa de vader van m'n ma, was hoofd van de zuikerfabrieken op Java, en hij nam een goevernante in huis om zijn 3 kinderen les te geven thuis, toen hij verliefd op haar werd ook. Zo je weet daarna een drama in die "oude" familie geschiedenis! Mijn arme oma toch! Zo ook al was je Indonesische "princess" Oma's vader en moeder's kant hadden sultan grootvaders. Dat hielp geen barst om en man trouw te houden.Deze oma zelf had twee zusjes, en die zijn allebei getrouwd met de zelfde man, die resident was van een area op Java. Zo je ziet in die tijd was het trots en prim en propper, toch waren er grote liefde's affairs.En de man had in die tijd altijd het laatste woord. Thank God in onze democratische landen zijn we nu gelijke partners. Hiep hiep hoerah!!!!ox

Op 30 Maart 2012 om 18.53 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hallo Hans, heb je dat art stuk van de 3 muzikanten waar je eerste prijs voor kreeg nog? Ben je ook een artiest? Zou je je werk dan op Peggy's web onder art willen plaatsen,  zo graag wil ik je "art "zien. Vooral omdat je al als kleine jongen de eerste prijs kreeg, dat zegt je toch wel iets.

Ik ben ook in 1939 geboren net als je oudste zus. Ja over de oorlog, mijn vader's oudste broer is onthoofd in de Jap kamp. Een andere broer van mijn vader was in de bossen vergeten na de oorlog en werd terug gevonden in de 50ties in een soort grot waar hij zich schuil hield. Hij was knetter gek daarna, ik probeerde nog met hem te praten, maar hij wist niet waar ik het over had.Eerst dacht ik dat het aan mij lag, totdat mijn oma mij alles vertelde over hem.De jongste broer van m'n pa had een ander verhaal die had een meisje gekidnapped uit Arabie. Allerlei verhalen hoe hij het deed, toen we in 2006 in Den Haag een man onderweg ontmoette en wij vroegen de weg aan hem en het een en het ander met elkaar spraken, hij kende die oom en vertelde mij: dit is echt waar, hij heeft die vrouw in z'n groene grote zak gestoken en politie kwam aan boord met de vader van haar, en zochten de hele boot over. Todat het schip op de andere kant aan land was en mijn oom er vooruit kwam. Ze zijn getrouwd en hebben zoiets van 6 kinderen gekregen.

Ik heb een public art studio aan de gang in Junie dus ik moet maar gauw weer aan de gang om dingen klaar te maken met schilderen. Tot schrijfs Hans.

Op 29 Maart 2012 om 18.16 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hi Hans, wat was dat toch allemaal vrezelijk in die kamptijden. Jij zal zelf er wel niet veel van herinneren denk ik he? Ik was tot ongeveer 3 jaar zo,n beetje buiten het kamp, maar kan dronken Jappanners die in onze voortuin met hun bajonetten kwamen te zwaaien en schreeuwde naar ons, dat was mijn eerste angst in mijn leven.De laatste 2 jaren waren we in een kamp, Waar ik ook nog dingen van kan herinneren. Een grote pacher van bamboe stokken  waarin 3 straten waren opgesloten. M'n zus verteld mij dat we in een Indonesische kamp werden opgesloten. Het was allemaal een emotionele verscheuring voor een normaal leven. Het stopte niet na de bevrijding, want daarna werd je uit je geboorteland "weggejaagd" Je hele menselijke instantie moest veranderen, met de armoe en integratie in Nederland. Er zijn nu maar 2 generatie die in het former Indie geboren waren nog bestaan. En daarna zijn het de kinderen van de Indo's over.

En gelukkig houden we met de pasar malams ons cultuur alive!!! Indische mensen moeten zichzelf promoten, inplaats te wachten op de Nederlandse media. Ze moeten b.v. een art exebition geven van Indische mensen, we  hebben zovele fantastische artists. Indischen zijn zo goed in hun bands. Bij elkaar komen en doen!!

Op 24 Maart 2012 om 15.09 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hallo Hans, wat erg voor je ma, om te bevallen tijdens de oorlog. En gefeliciteerd dan weer met je dochter's verjaardag op haar 40ste jaar, onze 2de dochter is 48 jaar oud. Elk van onze dochters hebben 1 kind, de oudste een zoon hij is nu 13 jaar, en de ander een dochter van 23 jaar.Ik lette op een 1/2 bloed indiaantje, in 1970, en toen Wim naar Malaysia werd gestuurd voor werk, hebben we hem maar geadopteerd, niemand kwam hem ophalen, hij was 3 weken toen we hem kregen, en hij is nu 42 jaar en 6.2 lang.

En over mijn schoonmoeder Hans, alle kranten knipsels zijn in het Nederlands in het boekje, en die zijn door Wim ook in het boekje vertaald in het Engels. De ware geschiedenis van die tijd zijn dus de kranten knipsels die Mary Bruckel Beiten in haar plakboek heeft gespaard, en de foto's zijn ook uit haar foto album. Er is 1 plakboek kwijt waar meer van haar artiekelen instaan, Wij hebben een tape waar ze over dit plakboek heeft met een radio intervieuw, er zit een orchidee in die ze  van Prins Bernhard kreeg en ook nog een 2de dank brief van hem, omdat hij een kookboek had gekocht.

Ja nu ik het boekje op jaar in volg orde heb gedaan, is het best een leuke ondervinding hoe het gegaan is met de indischen in die tijd van de postcoloniale jaren in Nederland.

Hoe de pasar malam is ontstaan en de  Tong Tong, allemaal te begrijpen. Geen roewit verhalen met dit jaar of dat jaar enz. enz.

Op 23 Maart 2012 om 17.00 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hallo Hans,

Over het boek die ik in elkaar heb gezet, gaat 100%over Mary Bruckel Beitens media reporten en brieven die mijn man Wim ook heeft vertaald in het Engels.Dus het is een soort "autobiografie" van haar zelf. "Een waar Indisch verhaal", zo heet het boek nu. Het gaat over haar pionering spirit al van voor de oorlog, daarna haar ervaringen van in de oorlogsjaren in het Jappen kamp, daarna integratie in Nederland met haar culturele kookdemonstraties door heel Nederland. Daarna krijgt ze brieven van Tjalie Robinson, die haar om hulp vraagt, hij zegt o.a."alles wat je doet is goed", en zij hem helpt met de door haar opgerichtte TongTong. Daarna het oprichtten van "uit en thuis" en ook een brief van Prins Bernhard en een appriciatie brief aan mij voor de informatie in dit boekje in de naam van de Koningin en veel meer.... 250 pagina's. Dit zijn allemaal bewijzen uit media artikelen.

Ben er nog niet helemaal klaar mee, het krijgt nu ook een boeknummer etc.als ik het laat maken. De eerste 2 boekjes die ik hiervan had waren zelf gemaakt en verkocht en gaf ook weg ongeveer bij elkaar 50 boekjes. Dit boekje heeft meer informaties en ook meer van mijn Indonesische schetsjes die ik erbij heb gedaan.Hoop dat mensen dit ware verhaal willen lezen. Wie deze ware  postcoloniale  geschiedenis niet weet zoals het echt is geweest, geloofd in sprookjes!  Dit boekje kan je bij mij bestellen als je wilt in 3 maanden van nu.

Je sprak over verjaardagen o.a. van je dochter die 40 jaar werd, gefeliciteerd Hans. Onze dochter in nu 50 jaar, dus wij veschillen in leeftijd waarschijnlijk 10 jaar. En je bent dus na de oorlog geboren he? net als mijn jongste zusje.

Have a great day!

Op 21 Maart 2012 om 15.43 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hoi Hans, ik heb naar die Web gekeken, en het gaat veel over de oorlogstijd. Ik ben op het ogenblik een boekje aan het lezen dat gaat over intervieuws met mensen die in verschillende Japanese kampen zaten, en ik sprak met de editor van dit boekje ze woont bij ons in de buurt. Ze zei dat Japan in hun scholen deze gruwelijke dingen die zij gedaan hebben in de oorlog, dit niet word bekend gemaakt, dus weten de nieuwe generatie Japan er niets van af. Ik ben bezig het boekje die ik had opgesteld over mijn schoonmoeder te veranderen, de titel en ook nu op volg orde met meer informaties erin. Het begint in Indonesia zij toen al een pioneerster was, tot 7 delen over haar ambities ook met haar medewerkers de Vereniging Indiscne Nederlanders uit die era of de 50-ties het leven zoals het was in postcoloniale jaren integratie met Nederlanders uit media uittreksels en Wim heeft het in  Engels vertaald. Het heeft 250 pagina's. Deze keer ook met boeknummer. De vorige boekjes heb ik zelf inelkaar gezet. Had maar 50 boekjes gemaakt, 10 weggegeven en 40 verkocht voor alleen de prijs van het in elkaar zetten. Een soort introductie boekje. Heb goede recentie gekregen, over de echte gebeurtenissen van die tijd.

 

Op 19 Maart 2012 om 22.06 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hallo Hans, dank voor de inlichting over "Java Post"

Je vroeg wat Mormonen zijn het is een geloof uit Utah in USA. Zij hebben parenteels van over de hele wereld zo'n beetje. Deze kennis van ons, heeft "geneology" zijn hobby gemaakt, En weet allerlei bronnen voor mensen's families achtergrond. Natuurlijk willen vele mensen hem vragen om over hun achtergrond van families op te zoeken, de meeste kans is er als je hem kent dat hij het voor je doet.

Op 18 Maart 2012 om 16.42 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hi Hans, ik ben er weer, weer moeten inloggen, Na onze nieuwe computer vielen vele dingen af, moesten we met onze oude herzens het opnieuw leren. Vele van onze adressen zijn we gewoon kwijt geraakt.Heb je Albert Prehn interesting Bali nieuws gelezen?

Dat vriendje van onze kleindochter is half Nederlands bloed en half Chinees, maar niet uit Indonesia, dus waarschijnlijk kan hij toch niet indo genoemd worden he? Hoe oud was jij in de Jappe tijd Hans? Die parenteel van ons is opgemaakt door Theo Brower, hij krijgt ook veel informatie van de Mormonen zelfs uit Indie nog.

Op 3 Maart 2012 om 16.26 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hi Hans, ja wij hebben zo'n knappe kleindochter, maar ze is zo'n "whirlwind" zo noemd Wim haar, 1 minute is ze hier de ander weer weg! Ik grijp haar beet en zeg help blijf even, ze doet het in 1 minute klaar geen gezeur. Ze is representative van Pepsi producten over de hele eiland hier waar wij wonen in B.C. Ze moet van de ene winkel naar de ander rijden. Van het ene stadje naar het ander. Net als haar overgrootoma Mary Bruckel Beiten, die van dorpje naar dorpje ging om ons indisch cultuur en eten aan de plattelands vrouwen en mannen leren kennen. Wie weet gaat ze nog in Nederland wat doen, haar vriend is ook Canindo.

Op 3 Maart 2012 om 0.38 zei Geraldine Bruckel-Lang...

Hi Hans, ik was al op ICM, maar Wim heeft een nieuwe computer gekocht en al mijn ido web's ben ik kwijt geraakd. Dus moest ik opnieuw inschrijven. Ik dacht al wat zie je er bekend uit. Ik weet nog steeds niet hoe ik op bijde webs kom met 1 klik ik op :favorites. Deze nieuwe computer is een puzzel voor oude herzens like mine!

Op 28 Oktober 2011 om 16.14 zei F.Schwab (ICM Editor)...
MB 26-09-2011 Trima kasi Hans
Op 21 September 2011 om 17.33 zei ICM redactie...

NOTA

#127.400

Op 14 April 2011 om 17.49 zei ICM redactie...
Hans nieuwsbrief NICC is uit. een prachtig blad wordt het!

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden