Geraldine Bruckel-Lang's reacties

Prikbord (18 commentaren)

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 65 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 65 euro eenmalig

Op 1 Augustus 2012 om 22.27 zei Hans van Schaik...

Hartelijke dank Geraldine voor je lieve verjaardagswensen. Het was een mooie zonnige dag!

Groetjes,

Hans

Op 29 Mei 2012 om 17.56 zei Blaaupot...

Hallo Geraldine

Bedank voor je berichtje ,zal het in de gaten houden.

 

Groeten Richard.

Op 4 April 2012 om 1.28 zei Hans van Schaik...

Geraldine,

Wat een triest bericht over je oudste dochter.

Helaas gebeurt dit, ik heb het meegemaakt met onze oudste zoon. Ze hadden samen een zoontje en mijn zoon ontdekte dat zijn vrouw steeds vreemd ging, terwijl zij heel veel eisen had: elk jaar moest de woonkamer opnieuw ingericht worden volgens de laatste mode.

Onze zoon was automonteur, dus ging hij 's avonds en in de weekends wat bijverdienen door auto's van vrienden, familie en kennis repareren om zo wat extra geld te verdienen om aan de eisen van zijn vrouw te voldoen.

Het is hem zelfs bij het tweede huwelijk (ook een zoon) weer gebeurd.

Nu blijft hij vrijgezel, maar mag wel heel veel alimentatie betalen aan de 2 kinderen en zijn tweede vrouw (zijn eerste vrouw is hertrouwd, dan vervalt de alimentatie aan de vrouw).

Zo zie je dat niet alleen mannen rare dingen doen, maar vrouwen de huwelijkse trouw ook niet serieus nemen.

En het is nog veel erger:

Onze zoon mag maar heel kort zijn zonen zien en wij niet, zo zijn zijn ex-vrouwen !!!!!!

Op 1 April 2012 om 23.57 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine,

Dank voor je reactie, leuk dat ik ongeveer hetzelfde karakter heb als je man. Maar zo ben ik nu eenmaal en ben erg toch gelukkig mee.

(ach soedah laat maar).

Eergisteren geen leuke dag gehad, maar daar had ik al over geschreven.

Ik maak me wel veel zorgen voor mijn neef (waarvan zijn moeder, die hij thuis verzorgde, naast zijn baan) en over het gezin van mijn dochter en haar werkeloze man en over mijn zus. Ik kan niets voor ze doen, ik wil zo graag helpen, maar in deze situaties kan het niet.

Niet leuk.

Het verkeer in Rome is net als in Jakarta erg roewet.

Op 31 Maart 2012 om 22.44 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine,

Ja zo ben ik nou eenmaal: Soedah laat maar. Dat heb ik van mijn Indische moeder, mijn vader een echte Hollander was meer een vechter, niet letterlijk, maar als hij kon prima ruzie maken.

Mijn moeder en mijn oudste en jongste zus en ik houden niet van ruzie maken, dus geven wij maar toe.

Ja vroeger was de man de baas en gelukkig is dat in de westerse democratische landen al heel wat minder: op wat bio9logische verschillen na zijn mannen en vrouwen toch gelijk, de één is niet meer dan de ander, hoewel nog steeds de mannen beter betaald krijgen voor dezelfde job als de vrouwen, dat is wel wat eter geworden, want als je toch hetzelfde werk doet, moet de beloning ook hetzelfde zijn, vind ik.

Ik had vele hobby's en zat in vele verenigingsbesturen.

Maar een jaar of 5 of 6 ben ik gestopt met vrijwilligers werk en ook alle bestuursfuncties opgegeven.

Ook de vele hobby's.

Ik wilde het rustig aandoen, nou dat duurde niet lang. Ik werd lid van een postzegelclub, ik dacht dat is een rustige hobby. Als je zin en tijd hebt dan doe je er wat mee en geen zin of geen tijd: nou dan niet.Maar ja, er kwam een vacature van secretaris vrij en ik dacht: ik geef me echt niet op, ze zoeken maar iemand anders.

Ach je weet hoe dat gaat: het bestuur gaat met de leden apart een gesprekje aan en ze testen eigenlijk of je geschikt bent voor zo'n functie. Voordat ik het in de gaten had, verraadde ik mezelf dor te zeggen dat ik veel ervaring had in besturen van een vereniging, toch zei ik nee.

Maar ja, je weet hoe dat gaat: ze bleven aandringen en na een jaar zei ik toch maar ja, want ze konden niemand anders vinden....... (achteraf geloof ik dat niet, maar nu is het te laat, ach sudah, laat maar).......

Gisteren een nare dag gehad: een heel lieve Indo tane is overleden, mijn oudste zus in de problemen met haar rijbewijs, ze moet allerlei testen ondergaan, want over één maand verloopt haar rijbewijs. Maar ze kan pas in oktober de diverse dokters bewijzen krijgen, of als ze het eerder wil hebben, dan moet ze veel bijbetalen.... Ze weet niet wat ze moet doen, haar gezondheid gaat hard achteruit (ze kan bijna niet meer lopen, alleen heel langzaam, dus kan ze ook niet met de bus: de Italiaanse buschauffeurs willen niet te lang wachten, ze rijden dan gewoon weg), verder kreeg een schoonzoon gisteren het bericht dat hij zijn baan kwijt is (te weinig werk bij het bedrijf), dus sinds vandaag is hij werkeloos....

Geen leuke berichten.

Op 31 Maart 2012 om 1.13 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine,

Dank voor je reactie.

Ik heb niet echt wat gedaan met mijn "artistieke" talenten. Mijn moeder was als beroep lerares handwerk kunde en zij kon heel goed schilderen, met arang-arang (houtskool), olieverf en waterverf. Voornamelijk haar eigen kinderen (dus mijzelf en broers en zussen), en vooral bloemen en planten. Helaas werden we in 1958 gesommeerd om in 1 dag Indonesië te verlaten en mijn moeder heeft maar een paar schilderijen meegenomen, die zijn nu bij mijn oudste zus en één na jongste zus, meer was er niet.

Zelf heb ik veel geboetseerd (klei en papier-maché), maar nooit bewaard. Ook heb ik mini beeldhouwwerkjes gemaakt van grote waskrijtstaafjes, ook niet bewaard. Ik vond het leuk om te maken en mijn moeder (en mijn toenmalige vriendinnetje) vonden het mooi, dus gaf ik dat weg.

Na het overlijden van mijn ouders is bij de ontruiming van het huis alles verdwenen...

Ik heb analytische chemie gestudeerd en verschillende analyse methoden "uitgevonden".

Eigenlijk omdat ik ook creatief/artistiek kan denken en zodoende op een geheel andere manier tegen een probleem aankijk dan iedereen dat doet, zo test je de nieuw verzonnen methode uit en dat werkte. Mijn baas ging met de nieuwe techniek er vandoor en liet het registreren op mijn naam als nieuwe uitvinding. Vond ik niet leuk, dan had ik maar niet zo goedgelovig moeten zijn. En ach wat heb je aan die eer?

Wel heb ik een dochter die een zeer creatieve goudsmid is en een zeer muzikale zoon (als hobby, geef hem een muziekinstrument en na een poosje oefenen bespeel het het instrument perfect!).

Wat een verschrikkelijk familie historie heb je.

Wat leuk van je public art studio: fantastisch goed ben je!

Veel succes!

Op 30 Maart 2012 om 0.57 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine,

Inderdaad, ik ben wel in de oorlog geboren en heb de jappentijd en de bersiap ook meegemaakt, maar ik was te klein om er iets van te snappen.....

En mijn ouders en gootouders en alle ooms en tantes zijn overleden op één na. Die tante is de zus van mijn vader en woont in New Zealand en is al wat dement, dus zij kan mijn vragen niet meer beantwoorden.

Of beter gezegd: ik heb geen familie meer die bewust de oorlog heeft meegemaakt, behalve mijn oudere zus: die is in 1939 geboren en kan zich niets van de oorlog herinneren en een klein beetje uit de bersiap tijd, maar ze wil er niet over praten, alleen dat ze samen met onze moeder of oma's weleens naar de graven van onze opa's (die beide door de jap op het eind van de oorlog nog snel vermoord werden, zoals zovelen in de kampen) gingen,  maar ze zegt heel eerlijk: ik ging met mijn bijna even oude nichtje (is nu ook al overleden) als twee speelse jonge meisjes naar de begraafplaats: tanah abang petamboeran en gingen verstoppertje spelen, dan kregen we op ons donder, wat dat mag toch niet opeen begraafplaats..

Aangezien wij ook op tanah abang (Jakarta) woonden, was dat niet ver weg.......

Maar zelf kan ik me pas iets herinneren toen ik 5 jaar (vanaf 1949) oud was en toen was het alweer rustig In Jakarta, we moesten wel wennen dat onze straat een andere naam kreeg. De betja rijders wisten wel de weg naar de Nederlandse straatnamen, maar toen nog niet de nieuwe Indonesische jalan's. Dat was begin 50-er jaren.

Inderdaad is er veel artistiek talent bij de oudere generaties en soms ook wat bij de nieuwere generaties. Zelf heb ik een keer (ik was8 jaar) meegedaan met een wedstrijd klei voorwerpen maken. Dit werd georganiseerd door Anthon Koolhaas (zijn oudste zoon Reinier zat bij mij in de klas, zijn andere zoon, de beroemde Remco Koolhaas- architect- zat bij mijn jongere broer in de klas).

Alle kinderen maakten asbakjes en vaasjes en ik maakte 3 muziekkantjes: trompetter, gitarist, trommelaar. Toen ik klaar was met de klei liep ik door de zaal en zag heel mooie asbakjes en vaasjes, dus zei ik tegen mijn moeder: Ma laten we maar naar huis gaan, ik win toch niks, ik heb het verkeerde klei figuurtje gemaakt.

Toen ik de volgende dag op school zat kwam Anthon Koolhaas (van Sicusa) bij mijn moeder thuis en zei: hier heb je de prijs die Hansje (zo werd ik als kind genoemd) gewonnen heeft: Hij heeft de eerste prijs gewonnen, vooral om de originaliteit, jammer dat jullie al weg waren.......

Op 27 Maart 2012 om 22.10 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine,

Je schrijft:

--Hallo Hans, wat erg voor je ma, om te bevallen tijdens de oorlog--

Tja, en mijn vader zat toen in een jappenkamp (eind 1943 opgepakt) en heeft mij pas gezien na de oorlog toen ik al ruim 1 jaar oud was. En hij moest mij ook nog "erkennen".

Op 24 Maart 2012 om 0.05 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine,

Wat een indrukwekkend verhaal over je schoonmoeder Mary Bruckel Beitens !

Mijn complimenten.

Helaas ben ik geen taal fanaat, of te wel Engels lezen is niet mijn sterkste kant. Als je ook een Nederlandse uitgave doet van het boek, dan wil ik mij graag inschrijven en het Nederlands talige boek kopen.

Ik ben niet na de oorlog geboren, maar in de oorlog: in 1944. Dus ben ik nu 67 jaar.

Morgen, zaterdag zij  we bij de verjaardag van Dochter Ilona die 40 jar is geworden vandaag. Het zal zaterdag wel laat worden, dus heb ik geen tijd om mijn mails te bekijken, dat doe ik zondag wel.

Have a nice weekend! (oei toch een woordje Engels!)

Op 23 Maart 2012 om 2.39 zei Hans van Schaik...

Hoi Geraldine,

Sorry dat ik wat laat reageer, we hebben deze maand veel verjaardagen, waarvan 3 onze eigen dochters zijn. Vandaag is de oudst (40 jaar) jarig, ze viert het zaterdag, natuurlijk gaan wij ook daarheen (klein uurtje met de auto, als er geen files zijn).

Ik had ook al eerder gehoord dat in Japan niets op school wordt verteld wat de Jappen in de oorlog hebben uitgespookt. Niet alleen in Indië maar in bijna heel Azië, vooral in Korea en China.

De Jappen hebben naar schatting 10 keer zoveel mensen vermoord (verreweg de meesten in China) dan Hitler !

Terwijl Hitler in alle landen berucht is en iedereen heeft wel van hem gehoord.

Terwijl de oorlogsmisdaden van Japan alleen bekend is in een paar Aziatische landen en ook daar wordt weinig f niets op school erover geleerd.

Fantastisch knap dat je een boek kan schrijven en uitgeven.

Meld je aan bij: http://indonesie.actieforum.com/.

Zij hebben een topic over boeken en veel Indo's en Indische mensen lezen dit forum.

Daar kan je dan je boek promoten zodra het wordt uitgegeven.

Groetjes,

Hans

Op 19 Maart 2012 om 23.45 zei Hans van Schaik...

Hartelijke dank Geraldine over de uitleg over de mormonen, maar ik ken niemand van dat geloof.

En veel verstand van stambomen heb ik ook al niet.

Hoe vond je de http://javapost.nl/, heb je al een keertje gekeken?

Groetjes,

Hans

Op 19 Maart 2012 om 1.49 zei Hans van Schaik...

Hi Geraldine,

Het artikel van Albert heb ik nog niet gelezen.

Het maakt toch niet uit of het vriendje wel of geen Indo is, maar veel belangrijker is dat die2 gelukkig met elkaar zijn.

Lees je wel eens de gratis internetkrant: http://javapost.nl/ ?

Je kan ook gratis een email abonnement nemen, dan krijg je regelmatig nieuws, zeker als je op een berichtje hebt gereageerd.

Het is een website de historie van over Nederlands Indië.

Er staan vaak zeer interessante artikeltjes en reacties, echt de moeite waard om eens te kijken.

Wel fijn dat je een parenteel hebt, die heb ik niet.

Je schrijft dat de Mormonen veel weten over Indië.

Ik weet niets over Mormonen, wat is dat voor een groep of organisatie?

Groetjes,

Hans

Op 4 Maart 2012 om 18.25 zei F.Schwab (ICM Editor)...

Geraldine, nog een tip achter Wim een gulden op de grond laten vallen of achter zijn rug met dollars ritselen ....

Op 3 Maart 2012 om 20.56 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine, zijn je probleempjes met de nieuwe computer nu al opgelost door je kleindochter?

Of had zee het te druk met haar werk? Wel leuk dat ze een Canindo als vriend heeft!

Op 3 Maart 2012 om 18.04 zei F.Schwab (ICM Editor)...

Geraldine, wij noemen het Oost Indisch doof!!!!

Op 3 Maart 2012 om 10.13 zei F.Schwab (ICM Editor)...

Geraldine, geef Wim maar weer de schuld, kasian toch????

 

Op 3 Maart 2012 om 1.14 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine,

Ik ken dat probleem, wij zijn oud, maar we willen toch mee komen met de moderne dingen.

Gelukkig heb ik een zoon en een schoonzoon die heel van computers weten.

Bij een aanschaf van een nieuwe computer, kunnen zij alles wat ik belangrijk vind overzetten op de nieuwe computer.

Vraag me niet hoe ze dat doen, ik snap er toch niks van, maar de boys kunnen het en ik ben natuurlijk blij en trots op ze !

Ze geven ook nog uitleg over hoe ik een nieuwe computer moet gebruiken, meestal omdat er nieuwe software in zit.

Ze hebben geduld met mij en leggen het desnoods een paar keer uit!

Groetjes,

Hans

Op 3 Maart 2012 om 0.16 zei Hans van Schaik...

Hallo Geraldine,

Welkom.

We kennen elkaar al van de website van Peggy.

Groetjes,

Hans

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  6 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden