Wat is de huidige status van Traktaat van Wassenaar?

Wat is de huidige status van Traktaat van Wassenaar?

Veel vragen en speculaties gaan de ronde bij voornamelijk de Indo's.  De Nederlanders en de Molluker die ook tot de Nederlandse Indische burgers behoren, die hoor je niet.  Verbaast dat ze ook tot de groep behoren.  Te wijten aan onwetendheid. 

Nog altijd loopt het proces van het traktaat volgens het reglement die de Tweede Kamer hanteert, ter behandeling.

Daarom nu ter verduidelijking waarop de artikelen van het reglement  betrekking hebben.

 

Artikel 7.17 Procedurevergadering
1. Een commissie komt regelmatig bijeen in een procedurevergadering om te besluiten over de wijze van behandeling van de door haar ontvangen stukken en over haar overige werkzaamheden.
2. Tijdens de vergadering stelt de commissievoorzitter de aanwezige leden van de Kamer in de gelegenheid voorstellen te doen ten aanzien van de regeling van de werkzaamheden van de commissie. De leden melden hun voorstellen vooraf aan de commissievoorzitter.
3. De in de vergadering genomen besluiten worden openbaar gemaakt, tenzij zij zijn genomen in een besloten deel van de vergadering en de openbaarmaking ongewenst is.

Van februari 2020 heeft de Tweede Kamer besloten om de stukken door te leiden naar de Vaste Commissie Min. BuZa.  ( volgens het reglement) Gekscherend genoeg lijkt het of de voorzitter mw. Kuiken (PvdA) de boot heeft  afgehouden. Logisch PvdA MP Drees heeft hier de uitglijder gemaakt.  ICM noodzaakte een oproep te doen richting  alle  fractievoorzitters van de politieke partijen wie voor traktaat de 6 moties wil in dienen? 

In navolging van Halbe Zijlstra stak Mark Harbes (nu Min. Infra) zijn hand op  als 1 van de eersten, , weer de VVD!  Niet de voorzitter van com. Min.BuZa nam op 15 maart de stukken in ontvangst,  maar geheel onverwachts Rudmer Heerema de ondervoorzitter  VVD  tot mijn grote verbazing en Anges Mulder van het CDA.  Mw. Kuiken,  had weer te druk met haar eigen agenda.


§ 7.5 De behandeling van stukken


Artikel 7.21 Behandeling stukken
1. Door de Kamer ontvangen stukken worden doorgeleid naar de meest betrokken commissie.
2. De commissie beslist over de behandeling van de stukken. Indien een stuk in handen wordt gesteld van de commissie, neemt de commissie dit in ieder geval in behandeling.
3. Het Presidium stelt regels voor de afhandeling van door de Kamer ontvangen stukken zonder afzender.

De stukken zijn op 15 maart jl. ter hand gesteld aan de VVD,  zoals punt 2 meldt dat  nu in behandeling is. Dat VVD draagvlak is aan het creëren om speciaal voor traktaat commissie samen te stellen, zo er naar uit ziet.  

 

Waarom deze conclusie?   

 Nu zijn andere crisis zaken  aan de orde  die de burgerij raken;  armoe, energie, oorlog, Co2,  boeren  etc etc .....  Waarschijnlijk behoort U tot de genoemde doelgroep. Dan stel ik de vraag  het was toch bij de Nederlandse Indische Burgers toch ook crisis,  die werden het land uitgezet met achterlatend van al hun bezittingen, bizarre dat de schadevergoeding niet van de Belastingbetaler komt.  President Soekarno heeft het geld reeds aan aan Min. BuZa en Min. Financien des tijds overgemaakt. Waarom dan zo lang wachten? Wachten tot ze allemaal er niet zijn. Ook deze vlieger gaat niet op.  Is immers familiebezit, die dus erfgenamen kent.

Samenvattend  na 5 jaar traktaat zit MIJN WERK er op

.Alle rapporten , verhalen en  overige stukken  (veel geld ) zitten nu veilig bij de GRIFFIER opgeborgen  in de Tweede Kamer, in afwachting ter behandeling .    De Tweede Kamer  (onze volksvertegenwoordigers)   kunnen nu niet zeggen "dass haben wir nicht gewusst" De rapporten met overige stukken zijn 16 keren geproduceerd  voor iedere politieke partij, en overhandigd op 15 maart 2022  aan de Griffier en 15.000 kunnen hiervan getuigen.   In het bij zijn van dhr. Rudmer Heerema en Mw. Agnes Mulder.

Ik heb  altijd de volste vertrouwen in onze Kamerleden, ofwel onze volks vertegenwoordigers.  Weten dat deze Nederlandse Indische Burgers, al ruim 60 jaren op hun eigen geld wachten en hun leven van de ene dag op de  andere dag in hel veranderde. Het land werden uitgezet met alle bezittingen en   banktegoeden achterlatend,  terwijl de republiek Indonesie  Nederland betaalde  om deze gedupeerden te compenseren.  Deze 500.000 Nederlandse Indische burgers  zijn  toch  Nederlandse Burger ? Die  hebben alles al verloren !

Weergaven: 57

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 65 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 65 euro eenmalig

Reactie van F.Schwab (ICM Editor) op 19 Oktober 2022 op 13.36

25

ADVERTENTIE.

Kopen - huurkoop 

ICM BALI HOME VISION

Doorgaan

WORDT ICM ABONNEE VOOR  6 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2022   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden