ICM op locatie bij - Pasar Siang viert 10-jarig jublieum met extra veel artiesten!

Persbericht

Kallenkote, april 2015

 

ICM op Locatie bij - Pasar Siang viert 10-jarig jublieum met extra veel artiesten!

Genieten van de Indonesische cultuur op de kleinste, maar  gezelligste Indische markt van het Noorden.

 

   Indonesische sferen midden in dierenpark Taman Indonesia. Alweer de 10e Pasar Siang wordt dit jaar gehouden op 2 en 3 mei 2015. En dat wordt flink gevierd! Dit jaar met extra veel Indische artiesten zoals Wouter Muller, Melanie Foeh, Mick & Anis, Krontjong Toegoe Modern,  en natuurlijk Balinese en Javaanse Dans, Pentjak Silat en nog veel meer. Bijzonder is dit jaar de wayang voorstellingen en workshops die rondom het thema wayang gehouden worden.

 

Pasar Siang

Genieten van een heerlijke Pidjit massage, live krontjongmuziek of een bijzondere wayang videovoorstelling [traditioneel schimmentheater], het kan allemaal op de Pasar Siang in dierenpark Taman Indonesia. Uiteraard zijn er ook heerlijke Indonesische lekkernijen aanwezig, kun je snuffelen op de Indische markt of bij de rijdende waroeng en genieten van optredens van Krontjong Toegoe, Melanie, Wouter Muller of dans van Dwi Bhumi. Kinderen kunnen zich verkleden in Indonesische kledij, kijken naar ‘Kantjil’, het wayang schimmenspel, of snuffelen tussen Indische kinderboeken. Daarnaast zijn er diverse kramen met (reis)informatie over Indonesië, sarong kebaya’s, kookgerei en nog veel meer. Meer informatie over het programma vindt u op www.pasar-siang.nl 


Wouter Muller

Singer-songwriter en muzikant van Indische afkomst. Maakt al jaren muziek. Werd bekend met de Oost-Nederlandse folkgroep ‘Jakkes’ (2 elpees). Richtte in zijn woonplaats Enschede de groep ‘Quasimodo’ op die tot 1999 de begeleidingsband was van Willem Wilmink. Maakte daarmee diverse theaterprogramma’s, de cd ‘Achterlangs’ en de (kinder)cd ‘Verboden voor Kinderen’. Schrijft zijn eigen muziek en teksten (Nederlandstalig) en componeerde behalve voor Willem Wilmink ook voor o.a. Wieteke van Dort . Keerde in 1997 voor het eerst terug naar zijn geboorteland, het huidige Indonesië. Maakte met die ervaring de muziekvoorstellingen ‘Wat is een Indo?’ en ‘Indisch Hart’ en bracht tot nu toe vijf cd-albums uit en een bijzondere DVD.

Met zijn liedteksten bezingt hij het verhaal van iemand die vanuit zijn Indische afkomst zijn eigen weg zoekt. Geen lofzang op ‘tempo doeloe’ of de verloren gordel van smaragd, maar een even liefdevolle als kritische blik op de Indische cultuur en de prijs van aanpassing aan een andere cultuur. Soms met een ontroerend eerbetoon, dan weer met veel humor. Het is Indisch en niet-Indisch tegelijk, maar indringend, aangrijpend en van begin tot eind recht-uit-het-hart. Met sfeervolle luisterliedjes en swingende rock, met een lach en een traan rijgt Wouter Muller zijn teksten en muziek aaneen tot een meeslepend verhaal.

Hij is wel eens de ‘Boudewijn de Groot van de Indo’s’ genoemd of ‘de troubadour van de Indische hedendaagse muziek’ of ‘de nieuwe Indische stem’. Hij geeft inderdaad een stem aan vele Indische Nederlanders. Zijn indringende teksten en sfeervolle muziek, zijn gedreven speelwijze en bevlogen zang laten je niet onberoerd.

Ook buiten Nederland is Wouters muziek niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft diverse concerten gegeven voor de Indische gemeenschappen in de VS (California en Florida), Australië en als muzikaal begeleider meegewerkt aan verschillende groepsreizen naar Java, Bali, Sulawesi en Sumatra.


“Wat Wouter Muller waardevol maakt, is dat hij vanuit een persoonlijke invalshoek algemene gevoelens weet te verwoorden. Nu eens geen bezongen ‘voorbije liefdes’ en ‘betere wereld’ maar liedjes van een bevlogen man die zijn Indisch hart op de goede plek heeft” (Twentse Courant-Tubantia). 

 “Omlijst door een smakelijk muzikaal mengsel van rock&roll, blues en country verwoordt Muller trefzeker het verleden en heden van de Indische gemeenschap in Nederland” (Trouw).

 

“Wouter Muller kan in zijn eentje verantwoordelijk gehouden worden voor een nieuwe muziekstroming: de Neder-Indopop. Openhartig en liefdevol verwoordt hij het gevoel van velen die in Indië hun wortels hebben… Daarbij betoont hij zich een warm voorstander van de multiculturele samenleving. In dat opzicht acht ik zijn werk in een tijd als deze van buitengewoon belang” (Ernst Jansz, musicus, schrijver).

Wouter Muller treedt zondag op in Taman Indonesia op de Pasar Siang.


Wayang poppentheater en diverse workshops

Zoals bij ons Reintje de Vos om zijn slimheid in vele verhalen een rol speelt, zo doet dit in Indië de kantjil dat (een verwant van onze reeën, het dwerghert). Het is een beestje van nog geen halve meter lang en ongeveer twee decimeter hoog. Het is roodbruin van kleur, en heeft kleine, sierlijke hoeven. Het is heel vlug en lenig, en weet vaak op listige wijze aan zijn vijanden te ontsnappen. In dit verhaal is Kantjil de krokodillen te slim af!

 

Poppenspeelster Liesbeth Duyf zal het verhaal van Kantjil vertolken in een wayang schimmenspel. Daarnaast zal kunstenares Shelly Lapre een workshop wayangpoppen maken geven. De bezoekers kunnen met eigen werk zelf spelen op het wayangscherm van Taman Indonesia. 

ICM op locatie. 

 "Aan tafel bij ICM" , aan de orde komen thema's uit net uitgebrachte ICM Jaaroverzicht (Boek Deel I 2009-2010) dat tot stand kwam uit de Indische Internetkrant door  schrijvers / columnschrijvers / webmasters; Hans Vervoort, Wouter Muller,  Han Dehne, Albert van Prehn, Elly Hauwert, Henk Harcksen, Herman Bussemaker,  Rudy Groenewald , Hans Vogelsang, Pjotr Xerxes Siccama, Cornelia Stuyver , Ben Vink,  Rita Kopetzky,  en Ferry Schwab sr.
Kortom  Live actualiteitenprogramma vanuit een Indisch perspectief door ICM, de Indische geschiedenis van de Indo's in Nederlandse samenleving naar de actualiteit tot de order van dag op www.icm-online.nl.
ICM staat met haar gebruikelijke stand met Dvd Producties, Dvd docu's, boeken en uiteraard met ICM Jaarboek, naast de uitgebrachte boeken van de eerder genoemden.

 

Dvd's, boeken, en uiteraard ICM Jaarboek,  volg ons op www.icm-online.nl  
ICM maakt van dit hoogte punt een samenvattingsreportage dat op Icm en ICM YouTube kanaal MULTIICM verschijnt.

Taman Indonesia

De Pasar Siang wordt jaarlijks gehouden in Taman Indonesia. Dit exotische dierenpark in Kallenkote (bij Steenwijk) herbergt vele Indonesische dieren, een eethuisje en een winkel, waar een groot aanbod van Indonesische kleding, Aziatisch voedsel, batikstoffen en interieurartikelen worden verkocht. Een wandeling door de tuin van Taman Indonesia is een ontdekkingstocht: Indonesische vogels en kleine Aziatische zoogdieren in een sfeervol aangelegde tropische tuin.  

Naam: Pasar Siang

Datum: 2 & 3 Mei 2015

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Website: www.pasar-siang.nl / www.taman-indonesia.nl

Organisatie: Taman Indonesia

Email: info@taman-indonesia.nl

 

 

M. Wareman, dierenpark Taman Indonesia, T0521-511189, marlisa@taman-indonesia.nl

 

  

Tropische groet,

Marlisa Wareman 

 

Dierenpark Taman Indonesia | Kallenkote 53 | 8345 HE Kallenkote | T:0521-511189

 

I: www.taman-indonesia.nl

E: info@taman-indonesia.nl   

  

Bij Dierenpark Taman Indonesia vind je allerlei bijzondere dieren uit Indonesie zoals de Binturong, de Loewaks en Maleise Bosuilen, en kun je genieten van Indische hapjes en drankjes, een kijkje nemen in een Mentawai paalwoning of rondsnuffelen op een heuse pasar. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht, een wayangtheater en een speeltuin.

 

 

Weergaven: 191

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden