Volkskrant - Wij hebben ons zelf de Eu ingerommeld!


 

Volkskrant - Wij hebben ons zelf de Eu ingerommeld

 

 

 


 

*******( Bron van onze Fre) met mijn reactie was betrokken bij de invoering van de Euro binnen het bankwezen als Int. Management Consultant, staat ook in boek dat per 24 mei uikomt =======================

===

Toch jammer dat burgerij nu pas beginnen te jammeren, en niet toen bij het tekenen van het Verdrag in Maastricht ergens in 1999 .   De Nederlandse Overheid was aan gelegen om de Euro zo snel mogelijk in te voeren, de vele droomscenario's passeerden de revu..

Een onderdeel van de Basda richtlijnen om de burgers doelmatig te informeren en te gewennen aan alle economieen van de verschillende lidstaten zoals o.a. Spanje en Italie. Het bewustwordingsproces om de waarde  van het geld die van 1000 eenheden naar 1 eenheid gingen.

Nederlandse Overheid  die al heel snel de prijs in euros invoerde, en richtlijnen zoals beide valuta te vermelden op de prijzen tot 3 jaren na de invoering geheel aan zijn laars lapt. Geen toezichthouder in velden te bekennen. Hierdoor werden de kopers, dus de burgers,  op het verkeerde been gezet.  Juist de Overheid schaart zich  aan de verkoopkant net als de rest van  alle verkopende partijen in Nederland. Zij  gebruikten de euro als een marketing instrument om het koopgedrag van de consument kuntsmatig met de Euro te stimuleren.: Een pak melk van 98 cent kost ons in eens 98 cent eur, ipv van 40 cent Euro. Sterker nog zit nu zelfs boven de € 1. Of een huis dat geprijsd staat voor 350.000 NLG / dat op € 160.000 komt gelijk op € 350.000 wordt geprijsd.

Toch prachtig dat  je koopwaar met 100% wordt opgewaardeerd, nogmaals voor alle verkopende partijen, inclusief de Overheid.

Basda richtlijnen hielden o.a. in begrotingstekort en het aantal werklozen.  Vermelden van de lokale valuta en de Euro voor de invoering, tijdens - en drie jaren na de invoering. Vermelding alle documenten ;j advertenties, informatiekanalen, bij uitgifte van kwitantie, kasbonnen noem maar op. Velen kunnen ze wel herinneren dat na een jaar alles was verdwenen in tegenstelling tot de zuidelijke landen, waarvan ik persoonlijk getuige van ben. Ook toetreding van de laatste eurolanden is tegen het verdrag in.  Doordat Nederland niet aan die Basda -richtlijnen hield leek de woning nu aantrekkelijker te zijn om te kopen, maar helaas slechts het gulden teken werd verruild voor het Euro teken. In Spanje waar ik verbleef werden tot ver 2004 de prijzen in peseta's en euro's vermeld.Ook was de afspraak dat de zwakke landen later pas zouden toetreden.

Wij zijn er nog niet . De overheid heeft gelijk bij die conversie van NLG naar de Euro gerommeld en het begrotingstekort hiermee afgedekt en alle staatsbedrijven in de etalage gezet. Ook gerommeld met het aantal werklozen.

Conclusie:

Alle verkopende partijen hebben de consument op het verkeerd been gezet tijdens de invoering van de euro. De prijsstijgingen staan niet in schril contrast tot de de lonen, die 4 % stijgen per jaar, heeft de euro gezorgd voor een prijsstijging van 100%, daarkomen nu knogeens de kosten en claims van Brussel er boven op?

De vraag heeft Europa gezorgd voor Nederlandse economie. Nee, voor de Euro was draaide die al doelmatig. Heeft additioneel niets aantoegevoegd alleen verslechtert door bijvoorbeeld door het omvallen van landen als Griekenland.  De Euro heeft juist gezorgd dat binnen de Nederlandse economie forse omzetten werden binnen gehaald door de Overheid en de verkopende partij, ten koste van de burgerij. Hierdoor het economisch verkeer geheel ontwricht raakt. De fors gestegen energie prijzen, de prijzen bij de pom, en de forse stijgen van alle belastingen. 280 miljard binnen de Nederlandse economie aan omgaat dus Nederlandse bestedingen.

Toch om na te denken voor Mark Rutte om zijn woorden om te zetten in daden, want Engeland geen Euro-lid heeft prima gedaan.  Nederland moet het nog Internationaler zoeken bij landen als China, Indonesia en Zuid Amerika ...., de export naar Duitsland zal hier totaal geen invloed op hebben. 

Terug naar de gulden kost ook bakken geld om het organisatorisch en faciltaire technisch, dan de kredietbeoordeling,  maar Nederland heeft de sterke gulden weer terug en haar Imago van toen, en niet die door de andere slechte draaiende landen als Griekenlad, Portugaal etc..... wordt dit imago beschadigd.

De Euro zone is net als communicerende vaten:

De sterke landen worden zwakker, en niet zwakke landen krijgen extra impuls om sterker te worden.

Wie kan zich niet herinneren toen de Berlijnse muur viel, wie die rekening moest betalen . Tot op heden betaald west-Duitsland nog deze "dure rekening".

 

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11304/Vonk/article/detail/3647210/20...

Weergaven: 63

Opmerking

Je moet lid zijn van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ACTW-66 Traktaat van Wassenaar. 50 euro eenmalig

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden