ICM bedankt omroep Max namens de Indische Gemeenschap

ICM bedankt omroep Max namens de Indische Gemeenschap

Sobats die Max live uitzending hebben gemist; stuur de link door!

http://www.studiomaxlive.nl/fleur-op-locatie/19-03-2013/indische-kw... 

 

ICM bedankt Omroep Max.
 
Dat omroep Max in de naam van Jan Slagter is zeer betrokken bij de Indische Gemeenschap blijkt weer hier uit.
 
ICM wil in eerste instantie danken namens de Indische Gemeenschap omroep MAX die als de enige omroep  gehoor gaf aan de oproep van ICM;  ICM weet als geen andere dat als publieke omroep wat dit betekent om zijn nek uit te steken!   Zonder morren stuurde Max zijn camera crew  en omroep Max deed een live verslag.
 
Tegelijkertijd wil ICM haar relaties die ontzichbaar op dit evenement en  een jaar lang achter de schermen zaken mogelijk hebben gemaakt om de handtekeningen te verzamelen voor deze petitie o.a. de organisatoren van de pasar malams en koempoelans die aanwezig waren om kracht bij te zetten.
 
Tot slot onze trouwe ICM aanhang / abonnees die daar talrijk aanwezig waren.
 

Samenvatting reportage "Stille Tocht" hieraan wordt gewerkt.

ICM maakte van de hele stille tocht een registratie met Cornelia, Ellen Hauwert en Barbara Rosmalen ; Was snel in - en uit checken om naar de meeting-points te gaan. De registratie leverde veel emotionele beelden op van ruim twee uren, maar wij hebben met journalistieke redactie te maken die eisen stelt o.a. niet langer dan 20 minuten etc.... etc ....en er wordt nu aan gewerkt aan 20 minuten durende reportage, en ICM heeft  haar abonnees verzocht met welke begeleidende muziek deze compilaltie vergezeld moet gaan .

Stelde voor " Melati in de sneeuw van Manna" (special hiervoor geschreven / componeerd door Marshal Manengkei of Land van de Zon van Wiete van Dort)

Dit maakt het productieproces langer van dit uniek moment.

Ook hier willen dit graag aan u voorleggen ; uw voorkeur. 

Deze reportage wordt op ICM en ICM Kanalen volgende week getoond.

 

 

Van: Silfraire Delhaye, voorzitter Stichting Het Indisch Platform.

Aan : Alle personen die gisteren, dinsdag 19 maart mij hebben vergezeld vanaf het Vredespaleis naar de Tweede Kamer en aan allen die gisteren in de geest bij ons waren en hun steun hebben betuigd, wil ik via deze Facebook - pagina mijn oprechte en zeer warme dank uitspreken.

De Stille Tocht was een waardige, geen onvertogen woord hierover . De Tocht werd overheerst door een gevoel van saamhorigheid. Ik zag in de ogen van menigeen soms een stil verdriet over een herinnering naar een verloren dierbare, maar ook een "vechtlust" over het onrecht ons, de Indische Gemeenschap al jaren aangedaan.
...
Het overleg, dat ik daarna met mijn collegae van de IP- Delegatie, met de leden van de Vaste Kamercommissie VWS heb kunnen voeren was in mijn ogen bevredigend. Mevrouw Fleur Agema, zegde toe, de Indische Kwestie "volgende week" in de Tweede Kamer te brengen en het is aan de agenda en aan de bereidheid van de Tweede Kamer hoe snel onze zaak een vervolg krijgt.
Voor dit overleg, heb ik een "Wensen-lijst" vooraf aan mevrouw de voorzitter van de Vaste Kamercommissie overhandigd, mevrouw Neppérus, van de VVD. Ik merkte een welwillende houding bij de aanwezige Kamerleden van de Commissie.

Ik ga me nu buigen over een gedetailleerde formulering van onze wensen, met het oog op het kunnen bepalen van een "Vaststellingsovereenkomst".

Ik wil deze informatie afsluiten met een ieder nogmaals te danken, mijn collegae van de Delegatie, Jan van Wagtendonk, Herman Bussemaker (oud-voorzitter IP), Jan de Jong, Anneriet de Pijper, Ton Lutter, Ton te Meij, Hans Vogelsang ( Petitie coördinator), Peggy Stein ( OneBigAgency) en haar crew, de dames vrijwilligers, Nicole Bruininga, Miranda van Turenhout en Toby de Brouwer en aan allen ( te veel om op te noemen) die ons, het Indisch Platform hebben ondersteund, bijgestaan enzovoorts.

Heel veel dank, Terimah Kassih.

Wil een ieder dit verspreiden over zijn/haar achterban?!

Bezoek ICM Online - De Indische Internetkrant op: http://icmonline.ning.com/?xg_source=msg_mes_network

 

Weergaven: 159

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden