INDONESIA

 

INDONESIA, het rijkste land ter wereld?

Is dit wat wij aan onze klein-kinderen zullen nalaten??

Er werd van vroeger af verteld dat Indonesie een schatrijk land is, maar het volk heel arm en de bewindvoerders schatrijk van corruptie !

Het Rijkste Land

 ter Wereld

 

Vele mensen weten niet waar het rijktste land ligt op dit planeet – sommigen noemen het Amerika, anderen zeggen dat het landen zijn in het Midden-Oosten. Niet onwaar, echter - zie bij voorbeeld Amerika.  De Super-Power met de hoogst ontwikkelde technologie waartegen slechts een klein aantal landen kunnen concurreren. Een ander voorbeeld zijn de staten in het Midden Oosten. Over het algemeen zijn die staten met hun woestijnen en bijzonder  warm klimaat hebben millioenen barrels aardolie klaar voor verder proces. Maar dat alles is niet genoeg om dit ene land daarmee te evenaren . Zelfs Amerika, het Midden-Oosten en daarbij nog de Unie-Europese landen kunnen er niet bij tippen.

 

En hier is dit rijkste land ter wereld dat juist aan de aandacht van andere wereld bewoners is ontkomen.  Haar volk zou er zeker trots op zijn wanneer zij het zouden weten… maar helaas zijn zij juist niet bewust dat zij zich “op een diamante bevinden”.  Laten wij nu de profiel ervan beschrijven..

 Het Rijkste Land

 

Wel, wat is er aan de hand?  Heeft de schrijver zich vergist?

Maar toch wil ik hierbij onderstrepen dat dit land juist over de grootste fortuinen beschikt.  Maar is het niet zo dat het te doen heeft met de slechtste situatie op dit moment?  Geketend aan een onnoemelijk aantal schulden, waar armoede heerst, corruptie die overal prolifereert, waar de moraal van het volk steeds verslechtert en daarnaast nog door andere problemen is overstelpt?


Nu dan, laten wij alles specificeren opdat wij de echte rijkdommen van het land kunnen zien.


1. Dit land bezit de grootste goudmijn waarvan het goud van de beste kwaliteit ter wereld is.

Wat brengt de mijnbouw in Freeport op? Sinds de mijnbouw was begonnen tot op heden, heeft het 7,3 millioen ton koper opgebracht en 724,7 millioen ton goud. En wie exploiteert de mijnbouw? Niet het land zelf, maar AMERIKA! 

Daarvan is 1% voor de staat en eigenaar van het land en 99% voor Amerika die de technologie beheerst voor de exploitatie van de mijnen aldaar. Zelfs toen goud en koper al minder werd gevonden bleek dat onder de goud- en koperlagen – precies 400 meter dieper -  een mineraal die 100 maal meer waarde heeft dan goud - te vinden was.. Ja, dat is URANIUM! Zelfs het grondstof voor atoom energie is daar aanwezig.  Het is nog niet duidelijk hoeveel uranium de mijn bevat, maar volgens de laatste berichten hebben specialisten op dit gebied gezegd dat de hoeveelheid voldoende is om een electriciteits station met  atoom energie te bouwen van een capaciteit die voldoende is voor de verlichting voor de hele wereld – met de uranium die het zou opbrengen.

Freeport heeft zich hoogst verdienstelijk gemaakt voor een klein aantal gouvernements functionarissen, generaals inclusief politicie van het slechtste soort, die een overvloedig leven genieten, badend in weelde en daarmee het volk verarmen.  Zij zijn niet meer dan bloedzuigers!

 

2. Dit land heeft DE GROOTSTE RESERVE BRON VAN NATUUR GAS TER WERELD! Om precies te noemen: de Natoena Blok/ Blok Natuna.

 

Wat brengt Blok Natuna op?  Blok Natuna D Alpha bevat gas reserve tot 202 TRILLIOEN kubieke voet!!  En nog veel dergelijke “Blokken” in de mijnbouw en olie industrie zoals Blok Cepu etc.  WIE ZIJN DE EXPLOITEURS? EXXON MOBIL! In samenwerking met Pertamina.


3.
Dit land bezit de grootste tropische wouden ter wered met een oppervlakte van 39.549.447 hectare, met de meest complete verscheidenheid van levensvormen en genetisch materiaal. 

 

Deze zijn gelegen op de eilanden van Sumatra, Kalimantan en Sulawesi Zou dit land graag uitzien naar het einde van de wereld is dat heel gemakkelijk … door al de bomen op die eilanden om te kappen om het einde met zekerheid te bespoedigen.  Ons planeet  is zeer afhankelijk van tropische wouden voor de evenwicht in het klimaat, omdat de regenwouden rond de Amazon niet sterk genoeg zijn om de klimaten van de wereld in evenwicht te houden.  Nu hebben vuile handen deze wouden bij gedeelten vernietigd – voor een klein aantal mensen die het geld bezitten om plantages te openen en golf terreinen aan te leggen.  Hoe ironisch ..


4. Dit land bezit de meest uitgestrekte zeeen ter wereld, omringd door twee oceanen - de Pacific en de Indische Oceaan, waarin leven millioenen vis- soorten die geen ander land bezit.


 

Zo rijk zijn de zeeen van dit land dat andere landen mee profiteren van visvangst in haar wateren.

5. Dit land is op de 4de plaats van de grootste bevolkingen van de wereld.  Met zulk een grote bevolking  zou dit land veel knappe mensen moeten hebben opgeleverd, maar helaas heeft de regering hen verwaarloosd. Als mens zijnde met aangeboren wil om te leven, hebben zij natuurlijk ook waardering nodig.  Een alternatief zou zijn dit land te verlaten en zich aan een ander land te geven waar zij naar hun waarde kunnen worden geaccepteerd.

6. Dit land bezit zeer vruchtbare gronden, omdat er veel actieve vulkanen zijn – die de  aarde vruchtbaar maken. 

Bovendien strekt de equator over dit land waardoor het veel zon en regen mag genieten.

 

In vergelijking met landen in het Midden Oosten met een overvloed van aardolie die zij beschikken zijn zij natuurlijk veel rijker.  Maar laten wij wel bedenken dat mineralen niet in korte tijd kunnen worden vervangen, zodat wanneer al de voorraden zijn verbruikt, die landen zullen verarmen omdat zij niet beschikken over vruchtbare gronden zoals dit land, waar alles kan groeien.  Zelfs stukken hout en stenen kunnen in planten uitgroeien of planten er op leven.


7.
Dit land toont de meest exotische panorama’s en daarin is geen ander land aan gelijk.

Aan haar bergtoppen tot en met de zeebodems kunnen wij dit land herkennen. Dit land is zeer rijk,
geen ander volk en land is zo rijk als

INDONESIE!
maar wat was toch gebeurd?

 

Zeggen wij DANK aan EXXON MOBIL OIL, FREEPORT, SHELL, PETRONAS en alle REGERINGS FUNCTIONARISSEN die de rijkdommen van het Volk hebben verkocht ter profitering door vreemde landen…??

 

Dit is een verhaal dat misschien de huidige situatie van Indonesie kan illustreren – gelieve het te lezen.

 

Het is getiteld: Toen God Indonesie Schiep

(“Ketika Tuhan Menciptakan Indonesia”)

 

Op zekere dag keek God glimlachend en met genoegen naar een planeet dat Hij pas geschapen had.  Een Engel vroeg Hem: “Wat heeft U zo net geschapen, Heer?”  “Zie, Ik heb daar net een blauw planeet geschapen dat Aarde heet,” antwoordde God, terwijl Hij nog een paar wolken plaatste boven de regenwouden van de Amazon.  Hij zei verder, “Dit zal een buitengewoon planeet zijn tussen al de planeten die Ik heb geschapen.  Op dit nieuwe planeet zal alles in evenwicht zijn”.

 

Dan verklaarde God aan de Engel alles betreffende de Europese continent.  In het noordelijke deel van Europa, had God de aarde gemaakt met veel mogelijkheden en plezierigheden zoals Engeland, Schotland en Frankrijk.  Maar daar had God het klimaat zo koud gemaakt dat de koude door het merg kon dringen.

 

In het zuiden van Europa schiep God volkeren die minder welvarend zijn, zoals Spanje en Portugal, maar waar veel zonneschijn en warmte, en ook exotische panoramas aan de Straat van Gibraltar geschonken werd.

 

Dan wees de Engel naar een archipel, en riep uit, “En wat noemt U dat gebied, Heer?” “O, antwoordde de Heer, dat is

Indonesie
Een land dat zeer rijk is en een juweel op dit planeet.  Er zijn millioenen soorten bloemen en dieren die Ik daar geschapen heb.  Er zijn millioenen vissen voor het vangen. Het is ook rijk aan zonnneschijn en regen. De bevolking heb Ik geschapen opdat zij vriendelijke mensen zijn, behulpzaam en van diverse culturen. Het zijn harde werkers, kunnen een eenvoudig en bescheiden leven leiden en het zijn kunstvaardige mensen.”

 

Verbaasd protesteerde de Engel, “Maar  Heer, U zei dat elk land geschapen is met alles in evenwicht, maar Indonesia .. Waarin ligt de evenwicht?

De Here antwoordde dan in het Engels, “Wait, ask the PEOPLE in the government.”

 

 

Met dankbaarheid voor de 67-ste jaar in Vrijheid van Indonesie, wij, zonen en dochters van Indonesie bieden onze hoogste waardering aan allen die in de vrijheid strijd hun bloed en tranen hadden opgeofferd. 

Wat is nu het lot van onze strijders?
Zijn er nog mensen die iets om hen geven?

 

"Indonesia mijn vaderland,

daar waar ik geboren werd,

en in liefde door moeder groot gebracht,

waar ik dan mijn oude dagen veilig zal slijten

totdat ik mijn ogen sluit"
(lyriek van Rayuan Pulau Kelapa
https://www.youtube.com/watch?v=0T8qHTk0sXs)

LANG LEVE INDONESIE

HERDENKINGSDAG

67-JARIG JUBILEUM,

Republiek van Indonesie

17 Agustus 1945 - 17 Agustus 2012

 

MERDEKA!

ONZE VRIJHEID IS GEWONNEN! 

__._,_.___

 

 

 

 

Weergaven: 207

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2020   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden