Persbericht, 22 mei Den Helder

 

43ste Pasar Malam in Den Helder

Pasar Malam Tropenvrienden Den Helder is verhuisd naar het prachtige Willemsoord  Gebouwen complex - Gebouw 66.

 

 

DEN HELDER - Wel eens op een Pasar Malam geweest? Heerlijk hè, zo'n totaal andere wereld, of je met vakantie bent. Die mystieke sfeer van geloken licht, de lucht bezwangerd met de heerlijkste geuren afkomstig van specerijen, wierook en tropische houtsoorten, de oorstrelende klanken van Aziatische muziek en de werveling van kleur en fleur van exotische danseressen. Dat alles lardeert de Pasar Malam, het Maleise woord voor avondmarkt, waar op tientallen kramen de meest uiteenlopende Aziatische artikelen worden aangeboden. Je kunt je er laten vergasten op verrukkelijke oosterse hapjes en drankjes of van een complete maaltijd genieten. Kortom, de Pasar Malam brengt je even in een totaal andere wereld, je bent er echt helemaal uit. En je hoeft er niet ver voor weg. Vanwege faillissement SportCenter Den Helder(voorheen Quelderduyn) moest worden gezocht naar nieuwe locatie. Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei is Gebouw 66 op Willemsoord omgetoverd tot zo'n paradijs. Hierdoor heeft de Pasar Malam dit jaar een ander gezicht. De indeling is vernieuwd, zo ook de entree, en het programma is verrassend. Ook voor jongeren. Speciaal het Indo-Rock café heeft veel aandacht.

 

De Pasar Malam werd in 1958 voor het eerst in Den Haag georganiseerd. Het werd een landelijke hit, niet alleen door de diversiteit aan shows, zang en dans, maar ook de grote verscheidenheid van artikelen op de markt, zoals prachtige oosterse/koloniale meubeltjes, zilveren sieraden, kleding, wierook, balsems, houtsnijwerk en noem maar op.

 

Er zijn zelfs een waarzegster en een aurafotograaf. Bij de warongs (restaurants) kunt u verrukkelijk eten en voor de kleinere trek zijn er kraampjes met exotische snacks als pasteitjes, lumper, risolles, loempia's, bapau, saté en natuurlijk tropisch ijs en tjendol.

Speciaal ook een Indische toko aanwezig.

Vanwege groot succes vorig jaar, zal er in een apart gedeelte wederom een indo-rock café zijn ingericht. Hier zullen speciale bekende indo-rock artiesten hun liefde voor deze muziekstijl aan u tonen. Het zal er spectaculair aan toegaan.

 

Artiesten

Het evenementenprogramma is niet gering. Volgende week wordt het programma compleet met aanvangstijden in deze krant vermeld. Maar een voorproefje moet kunnen: de zaterdag staat in het teken van muziek, zang en dans. De muziek wordt opgeluisterd door de allround topformatie The Entertainers, voor het eerst in Den Helder. Ook een prachtig optreden van de zang en gospelgroep Flamboyant Den Helder. Een speciaal optreden wordt verzorgd door de zanger entertainer Jacky Rain. Hij is een een oude bekende in de muziekwereld. Een genot om naar te luisteren en te kijken.

 Verder zal de dansgroep Arena Budaya Indonesia traditionele Indonesische dansen uitvoeren. Gekleed in prachtige traditionele Indonesische danskleding. Zij wisselen deze dansen af met dansen van de verschillende eilanden.

Op zondag een tropische en Molukse sfeer. De huisband voor deze dag is SAN(Sing Ada Nama), een geweldige band deze 9 man,s formatie. Hun optreden wordt afgewisseld met een prachtige show van de Molukse dansgroep Gemadra.

Verder een optreden van de Molukse zanger Roy Tuhumury uit Jakarta Indonesië.

Ook enige duetten met partner Amanda. Zij verzorgen met hun prachtige stemmen een aantal mooie songs, lagu_lagu, indo-rock, etc.

Wij zijn er trots op, dat Roy en partner Amanda tijd hebben gevonden om naar Den Helder te komen.

Verder een optreden van de zanger entertainer Edu Schalk. Hij kan als geen ander met zijn stem en charme het publiek aan zich binden.

Maandag, de laatste Pasar-dag staat in het teken van tropische en oosterse Indo-rock sferen. De band Wipe Out laat muziek in een vernieuwde en moderne vorm horen. Een genot om naar te luisteren en op te dansen. Ook een optreden van het zangduo Eddy C en Suzy. Zij vertolken songs waar de Pasar bezoekers met plezier naar kunnen luisteren. Ook zal Eddy C samen met Woody Brunings onvervalste Indo-Rock ten gehore brengen. Beiden zijn bekend van de befaamde Crazy Rockers welke al 50 jaar deze muziek geheel in eigen stijl vertolken. Het wordt een prachtige muzikale dag. Verder zullen deze muzikale onderwerpen worden afgewisseld met spectaculaire optredens van de Hawaiiaans Tahitiaanse dansgroep Black Pearls. uit Den Helder. Deze groep heeft zijn sporen verdiend met hun optredens van een hoog niveau. Een aanrader om naar te kijken en luisteren.

Een prachtige afsluiting van deze laatste Pasar dag.

In het Indo-Rock café zullen buiten een aantal artiesten ook bovengenoemde artiesten hun kunnen ten gehore brengen. Garantie voor succes dus.

 

Tropenvrienden

De Pasar Malam wordt georganiseerd door de vereniging Tropenvrienden uit Den Helder. De vereniging bestaat uit vrijwilligers die allemaal onbezoldigd hun bijdrage leveren.

De officiële opening van deze 43e Pasar Malam zal worden verricht zaterdagmiddag 26 mei om 16.00 uur door dhr. H. Kokernoot. Directielid van Akse Media, ondernemer van het jaar van Den Helder. Dit jaar voor het eerst in de prachtig gerestaureerde locatie, gebouw 66 Willemsoord. Voor de Pasar organisatie een uitdaging om hieraan mee te werken. Wij hopen dat met de nieuwe locatie en gewijzigde indeling deze 43e Pasar Malam tot een succes mag worden. Voor meer informatie over de vereniging en het werk: 0223-635075 of 0623738505.

Ook kunt voor informatie terecht op de website: www.tropenvriendendenhelder.nl/

 

 

ICM op locatie met twee stands. 

In de andere stand worden documentaire, reportages en dvd's op een groot scherm getoond-

U ziet o.a. de Weduwe van Indie, Stamboel, Indie naar Indonesie, Land van de Zon van Wieteke van Dort reportage ICM 50 jaren Crazy Rockers , en kunt Woody en Eddy C live ontmoeten in Indo Rock Cafe.

 

Darnaast als primeur wordt hier het maandelijkse N.I.C.C. Magazine voor het eerst getoond in papieren vorm die normaal op ICM Online verschijnt en voor abonnees van ICM is te downloaden. Deze Maandelijkse NICC Magazine bevat boordevolle Indische actutaliteiten,  ontwikkelingen, Dvd e-book boeken resencies, Indische Culturele agenda, en jaarkalender pasar malam, een  tweede MoessOn maar dan digitaal die op Uw eigen PC kunt opslaan om het te lezen of uit te printen. Op deze pasar hebben wij voor U uitgeprint die in onze stand op uw dooie gemak kunt lezen.

 

Heeft U een NICC Magazine gemist deze zijn te downloaden  vanaf januari 2011 tot Nu!

 

ICM abonnees en lezers van ICM zijn van harte welkom op deze dagen.

Abonnees worden hier tevens in de gelegenheid gesteld om de prachtige CD met DVD Melati in de sneeuw in ontvangst te nemen.

Speciale beursaanbieding.

 

Iedere  500, 1000, 1500, 2000, 2500 ste enz. enz. bezoeker ontvangt een cd & dvd van Melati

in de sneeuw, en gratis jaar abonnement  van ICM op ICM krant, wekelijkse krant en

Digitaal N.I.C.C maand magazine! Dit alles ter waarde van  maar liefst € 58,95!!!

 

De Pasar is te volgen op onze ICM facebook groepen en ICM Hyves groepen.

Maar beter is om deze gezellige unieke pasar zelf te beleven.

 

 

Weergaven: 772

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Leuk, zo'n goed georganiseerde pasar malam, jammer dat ik zover in Canada zit. Mijn favorite zinger Edu zou ik zo graag willen horen zingen.,Aloha Edu "ollindo" van Geraldine, in vond zo leuk dat je met Peggy Steins leden, Wing en de andere leuke meisjes voor mij die ene keer ging zingen. Dank nog Edu, love your voice!!!!

Veel plezier.

Dat is ook toevallig, ik ben daar nog in de jaren 60/70 als marineman intern geweest. Het is wel heel  erg veranderd vergeleken bij vroeger, ik herken  het helemaal niet meer. Leuk om dat te zien. 

RSS

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden