HET GEMAK VAN DE HEILIGE NAMEN

 

Wij leven in een bijna Goddeloze maatschappij.

Slechts een handjevol mensen gelooft nog in de heiligen en religie is niet meer aan de orde, alleen bij onze immigranten, die doen nog trouw mee aan hun gebeden, hun vastentijd etc., vaak in onze ogen overtrokken en onzinnig.

Ik ben persoonlijk geen voorstander van deze religie dat zo mensonvriendelijk is dat ik ga twijfelen aan hun Opperwezen, want ik kan het niet rijmen met het idee van een Opperwezen. Die zal echt geen onderscheid maken in mannen en vrouwen, en zeker niet de vrouw als mannelijk bezit hebben geschapen.

Ook in de christelijke leer vind je deze nonsens terug. Een Opperwezen dat strenge straffen uitdeelt, zijn ( ) discipelen naar verre oorden zendt en daar hun beestachtige werk laat doen. O.a. het met geweld onderwerpen van de zogenaamde ongelovigen. Nu vinden wij dat terug bij de islam, alles en iedereen moet onderworpen worden aan hun heilige religie.

Het gaat zelfs zo ver dat men mensen gebruikt om zich zelf op te blazen en daarmee dus dood en verderf zaaien. Is dit de wil van een oppermachtige? Een Allah of God die over ons waakt? Ik kan het niet geloven, en dan nog te bedenken dat er een premie op is in de vorm van 12 maagden die je staan op te wachten als beloning. Nou ik denk niet dat je daar op zit te wachten in het hiernamaals, of hun hiernamaals is anders dan wat ik geleerd heb met mijn christelijke opvoeding.

Het zal je maar gebeuren, seks orgieën in het hiernamaals met 12 maagden, ik dacht eigenlijk dat je als ziel gezuiverd bent van deze aardse voortplantingsdrang.

In onze christelijke religie krijg je de beloning om in den hemel te komen en het paradijs als beloning voor het goede leven. Zo niet dan dreigt de hel, met de satan en hel en verdoemenis.

In de middel eeuwen werden mensen gefolterd om zich te bekeren en heden ten dage lijkt de kerk nog steeds voor sommigen een oord van kuisheid en bezinning. Daar staat een dominee of pater zijn gewone werk te doen zonder enige emotie en ratelt een preek af die hij vergeten is zodra de kerk uit gaat.

Heden ten dage zijn er in gebieden in ons land nog steeds oorden waar de oude orthodoxe leer van kracht is, de vrouwen zijn productie middelen voor de voortplanting en hebben geen zeggenschap.

In alle religiën, behalve de filosofie van het Budishme is de vrouw het slachtoffer van de mannelijk geschreven schriften die kant noch wal raken. Het is overduidelijk door een mannen hand geschreven met mannengedachten. De man als het Opperwezen in ons leven.

Belachelijk en achterhaald, macho gedrag en dommigheid, want de vrouw heeft zich bewezen een betere constructie te zijn dan het mannelijk scheppings product.

De schepper zal het nooit zo bedoeld hebben, ik denk zelf dat wij door deze dommigheid uit het paradijs zijn verdreven. Gaat heen en vermenigvuldig u is soms te letterlijk opgevat en in menige religie is de vrouw een object van wellust en produceren.

Ik heb het al eerder gesteld, wie zegt dat de Goden in iedere religie een mansgedaante is? Ik denk eerder dat het een vrouwelijke vorm is, op zijn minst een onzijdige vorm.

Dan komt ook nog de vreselijke straffen op het menu als je niet gehoorzaamd. Een echte almachtige staat boven deze primitieve gedachten gang. Deze wereld is van begin af aan een proeflaboratorium voor intelligentsia uit het heelal.

Wij zijn de muizen en ratten die worden gebruikt om kennis te vergaren, en als je het goed beschouwd vindt je heel veel overeenkomsten met het gedoe in laboratoria.

Dus, resumé: De oppermachtige is wel aanwezig is ons algeheel overkoepelend energiefactor, (alle leven in het heelal is gebaseerd op een energiebron) die de energievormen recycleert. Ons sterven is een fase van een nieuwe identiteit, misschien wel elders in het universum.

Nu kom ik dus op de humor van de heilige namen en het gebruik ervan.

Soms ben ik Jezus en soms ben ik godzelf.

Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden.

Ik loop in Spanje te banjeren en ineens hoor ik vanuit de massa, “Jezus ben jij hier?” Ikke?????

Een ander keer doe ik iets wat misschien de volgende uitspraken veroorzaakt: God wat doe jij nu? Ikke????????

Ook dit: Jezus kan jij niet anders? Of godsamme wat ben jij er voor een?

Nu kan ik tig van voorbeelden noemen en zo langzamerhand beschouw ik mijzelf als een heilige, immers, de benamingen zijn toch op mijn persoon gericht? Of zie ik dat verkeerd?

Ik heb mijzelf voorgenomen om in het vervolg mijn leer te verkondigen: ‘ Het Prehnisme”.

Moet even denken hoe ik het in het vaatje giet, maar een ding zal er ongetwijfeld in voorkomen, de gitaar is het heilige symbool, de versterker is de heilige boodschap verkondiger en………ik wil geen 12 maagden,,,,nee ik wil er wel honderden. Ieder dag weer een.

Veder geen slachterijen, ook niet het halal (heelal) ritueel, die gasten moesten zich zelf maar een zo slachten en dan langzaam sterven. (ook weer zo iets wat een oppermachtige nooit zal toestaan) Dus ook ik niet.

Menige die dit epistel zal lezen zal zeggen die man is mesjokke.

Of men zal mij als ketter beschouwen.

Geeft helemaal niets, ik heb geprobeerd de onzin uit te beelden die religiën teweeg brengen en zwaar in contrast staan met de hoedanigheid van het Opperwezen. Erger nog, wij hebben de religie naar onze hand gezet.

Was het in oorsprong een boodschap uit het universum die niet begrepen is?

Het heeft er alle schijn van want in ieder vorm worden de heiligen benoemd ten nutte van het ego.

In oorlogen vindt je bij iedere partij een God die hun moet beschermen en de overwinning moet schenken, en dat terwijl er beestachtig veelomvattend wordt gemoord, verwoest en vernietigd.

Ik denk dat het de mens is die denkt een Opperwezen nodig te hebben omdat hij zijn eigen onvolmaaktheid wil verontschuldigen.

Daarom bezigt men het gemak van de heilige namen voor iedere hachelijke situatie.

 

Albert van Prehn (ICM moderator met een kritische blik op het leven van alledag) 4 augustus van het jaar 2011.

Weergaven: 125

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Albert, 

Je komentaar is het typische komentaar van heden ten dage waarin de verantwoordlijkheid van de mens overgedragen wordt aan zijn God. Een ieder is vrij om de beleving van zijn geestelijk leven de richting te geven die hij wenst. Maar dat betekent niet dat men de wijze waarop de persoon die dat beleeft afgewezen moet worden door de andersdenkende op basis van redenen die alleen gebaseerd zijn op het denken dat het zo is, maar van werkelijke kennis van de bronnen en de waarden ontbloot zijn. 

Van huis uit was ik lutheraans, maar als 3 jarige in het kamp leerde een non mij lezen en schijven met de bijbel.

Na de oorlog en op eigen wens heb ik geregeld elke zondag de lutheraanse bijbelklas gevolgd. Ik was de enige van de 8 kinderen van de familie die dusdanig zijn weg zocht. Maar, zoals normaal gebeurd in de puberteit, je begint vragen te stellen waarvoor je een duidelijk antwoord verwachtte. Welnu, die kwam niet, Op mijn 14e verliet ik de lutheraanse kerk, hetgeen ook mijn vader aanvoelde als onpasselijk voor zo'n jonge knaap en beter vond dat ik maar meer gedisciplineerd moest worden. Gevolg.. Mte gevolg dat ik ook het ouderlijk huis verliet om  in de wereld mijn persoonlijke ontwikkeling alsmede antwoord op mijn twijfels in mijn geestelijk leven  te zoeken. Dat heeft me vijf jaren geeist gedurende welke ik oost en west heb doorkruist, het grote geluk heb gehad die mensen te ontmoeten aan wie ik mijn persoonlijke evolutie zowel op menselijke relatie als op mijn geestelijke ontwikkeling . Ik heb me aangetrokken gevoeld tot het islam, tot het budisme, maar de kontakten en gesprekken met die mensen en priesters wezen mij  uiteindelijk (ook op raad van hen) de weg nar de katholieke kerk welk zijn eindbestemming vond met mijn doop in 1962.

Wanneer je het over het Opperwezen (God?) hebt dies strenge straffen uitdeelt, komt het mij voor als dat je het Nieuwe Testament nog niet hebt gelezen. Daar lees en hoor ik alleen maar het woord liefde. Ook dat is wat je in Al-Koran zal vinden. Volg je die weg dan is het leven veel meer vervuld van de hoop en der barmhartigheid in en voor de medemens.

Neen, Albert al hetgeen jij naar voren brengt is niets anders als het gevolg van de handelingen en de hoogmoed van de mens, mensen die de naam van God gebruiken om zich zelf trachten te rechtvaardigen en zichzelf te rechtvaardigenen de medemens van zijn waarheid te overtuigen. Helaas is dat laatste héél genakkelijk, want over het algemeen is dat voor de mensen makkelijker dan zich zelf werkelijk geestelijk te verrijken voor een betere en meer solidaire samenleving.

Ah, de heiligen, en gode zij dank dat die hebben geleefd, zijn geen objekt van aanbidding, ze worden vereerd voor het leven die ze geleid hebben en die moeilijk voor ons is te beleven.

De emns die denkt een Opperwezen nodig te hebben, verontschuldigt zijn onvolmaaktheid niet, het bestaan van een Opperwezen weet hij te danken aan zijn onvolmaaktheid.

Het "Prehnisme" heeft voor mij toch nog een walm van hoogmoed.

Geeft niet, je blijft voor mij sobat  kental.

Sorry, dat ik n u reageer, de schuld heeft de vakante en de aktiviteiten met mijn zes kleinkinderen.

Jean Andries SCHELL DE NIJS

Barcelona

 

 

RSS

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Onze adverteerders

NIEUW - Zalen Centrum &  Events Harderwijk

IN CENTRUM GELEGEN VAN NEDERLAND…

Meer  Info klik op Doorgaan

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/

Rapport Traktaat van Wassenaar aanbieding aan de Tweede Kamer.

Besluitenlijst van de procedurevergadering van donderdag 6 februari 2020

7. Agendapunt:

Verzoek van de Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding van het boek 'Rapport traktaat van Wassenaar'

Zaak:

Brief derden - Federatie Indische Nederlanders te Den Haag - 13 januari 2020 Verzoek Federatie Indische Nederlanders, namens ICM Online, tot aanbieding boek 'Rapport traktaat van Wassenaar' - 2020Z00267

Besluit:…

Doorgaan


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2021   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden