Pasar Malam Istimewa - Dijnselburg Zeist 28 + 29 + 30 Juni

Tropische sferen en lekker Indisch eten op de Pasar Malam in Zeist

Van 28 t/m 30 juni is de jaarlijkse Pasar Malam Istimewa weer in Zeist.

In en rondom sporthal Dijnselburg kan men weer 3 dagen genieten van alles wat met Indonesië en haar rijke cultuur te maken heeft.

 

Je hoeft geen 20 uur in een vliegtuig te zitten om de Indonesische sfeer te proeven. De Pasar Malam brengt Bali, Java, Sumatra en de andere eilanden naar Zeist.

De Indonesische beleving begint zodra je het terrein op loopt. Ten midden van mooie decoratie staan de standjes met allerlei Oosterse specialiteiten. Door de heerlijke geuren van o.a. wierook en de saté die op de barbecue ligt waan je je echt even in Indonesië.

 

Op de Pasar Malam zijn maar liefst 3 podiums. 2 binnen en 1 buiten. Dus met alle weertypes is het goed vertoeven.

Op vrijdag 28 juni zal er een bijzonder optreden zijn van Julya Lo’ko, Erwin van Ligten & Victor Lekranty. Julya, die in de jaren zeventig bekend wordt als frontvrouw van de funkgroep Cheyenne, doet niet veel optredens meer. Des te meer reden om dit niet te missen!

Ook de oude begeleidingsband van The Blue Diamonds zal deze dag optreden. Uiteraard met de bekende liedjes van Ruud en Riem de Wolff. Verder geniet je van optredens van niemand minder dan Ray Smith, Edu Schalk, Grace Reece.

 

Zaterdag 29 juni delen de Indorockers van Wipe Out Selection het podium met de zangeressen Melanie Foëh, Diana Monoarfa en zanger/gitarist Erwin Hardenberg.

Van 20:00 tot 00:00 uur is er op het buiten podium een gezellige dans avond met de Classic Rock Band Tutti Frutti en zangeres Ester Latama. Dit beloofd erg leuk te worden.

 

Op zondag, de laatste dag van de Pasar Malam, staat “Ababi Krontjong Ensemble” op dit buiten podium. Abadi is een hele bijzondere formatie met ex-leden van het Indisch Muzikanten Collectief. Dat als enige in Nederland, de krontjongmuziek (de echte klanken van Indonesië) in haar traditionele vorm vertolkt.

Ook Benny en Jeannette, beter bekend als duo Free Line, zijn traditiegetrouw weer van de partij en zullen zorgen voor een heleboel goede muziek en gezelligheid. Op het Istimewa podium zal de band Blue Velvet voor de muziek zorgen en in het café brengen zanger Wout Nijland en saxofonist Harry Jekel op eigen wijze mooie liedjes in een relaxte sfeer.

 

Op alle 3 de dagen zal er een andere dansgroep zijn die de culturele, traditionele en moderne dansen zullen demonstreren van de verschillende eilanden. Met prachtige kostuums en mooie muziek.

 

Waar veel mensen toch voor komen is het eten op de Pasar Malam. En niet onterecht want op de Pasar Malam kan je écht Indisch eten. Niet te vergelijken met de Babi Pangang  zoals de Chinees deze serveert. Maar op traditionele wijze bereid met goede kruiden en ingrediënten. Op de Pasar Malam staan verschillende restaurants en snack standjes. Ieder met hun eigen specialiteiten. Proef en geniet op de Pasar Malam Istimewa in Zeist.

 

Kaarten voor dit gezellige festival in Zeist zijn al vanaf €5,- te koop op www.istimewa-events.nl waar ook meer informatie over het evenement en het programma te vinden is.

ICM TEAM AANWEZIG    

Weergaven: 57

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden