Nieuwsbrief NICC - Evenementenmakers in het zonnetje gezet

Nieuwsbrief NICC - Evenementenmakers in het zonnetje gezet  door:  Ferry Schwab


Op zondag 3 april, één uur voordat de National Indo Party van start zou gaan is er in De Bilt een bijeenkomst geweest, waarbij de organisatoren van Indo Evenementen in het zonnetje zijn gezet.

Dit initiatief is genomen door Ruben Agaatz, vanwege de tijd, het vele werk en vaak de financiële risico’s die Indische evenementen voor de organisaties betekenen. Men kon elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen, netwerken en men had tevens vrij entree voor de erop volgende Indo Party in Partycentrum De Witte. Ruben Agaatz formuleerde het als volgt: “Zeker vandaag de dag, waar de vergrijzing ook in de Indo-wereld hard toeslaat, is een blijk van waardering voor deze organisatoren zeer op z’n plaats. Meestal zijn de drijvende krachten achter de evenementen een vergeten groep. Daar brengen we nu verandering in”.                                                   

Alle aanwezigen ontvingen een lintje voor de bewezen diensten, waarbij een bijzonder dankwoord werd uitgesproken aan het adres van Ans Gevers en John van Hese, die beiden bijna dag-en-nacht in de weer zijn om hun evenementen op internet  te promoten.

Echter, de bewering dat organisatoren zich voor de gehele Indische gemeenschap inzetten, is niet helemaal juist.

Bij heel veel van die evenementen ontbreekt een belangrijke groep, namelijk de jongeren. Vaak gebeurt dit onbewust, maar als je evenementen tegenkomt waarbij uitdrukkelijk de toegang onder de 25 jaar wordt ontzegt, dan is hier sprake van een bewuste boycot. Uiteraard is dit verwerpelijk en mag gewoon niet gebeuren. Ook zie je dat jongeren vaak op Pasar Malams en Kumpulans ontbreken, zowel als bezoeker en al helemaal niet als deelnemer. Dit is mede het gevolg van een bepaalde programmakeuze, waardoor jongeren vanzelf wegblijven. Dit is gewoon bizar.

Hierdoor is ICM-online, de Indische Internetkrant in samenwerking met een aantal Indische bands en artiesten een eigen evenement gestart, waarbij de aandacht verlegd wordt naar het jongere Indo publiek en werd Indo Music Classics als project gelanceerd. Gelukkig zijn er de laatste jaren Indo organisaties bijgekomen, die zich met en voor jongeren inzetten; zoals Pindakaasfestival, Nasi Idjo en Hoezo Indo. Ook een andere snel opkomende organisatie, het Nederlands Indisch Cultureel Centrum heeft het werken met en voor jongeren hoog in het vaandel staan en wil zich met name mede richten op het herkennen, coachen en faciliteren van jong aanstormend talent op het gebied van muziek, kunst en theater.

Deze organisatie snakt werkelijk naar een geschikte locatie om hun plannen ten uitvoer te brengen en staan een intensieve samenwerking met zoveel mogelijk andere organisaties voor. En ook Het Indisch Platform wil zich wat meer op de jongere generaties gaan richten. ICM-online ondersteunt deze initiatieven dan ook met volle overgave.  

Het wordt hoog tijd om juist de jongere generaties bij al die evenementen te betrekken, want doen we dit niet en de oudere generatie sterft uit, dan is het simpelweg einde oefening voor Indische evenementen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en daarom moeten wij het stokje gewoon doorgeven; juist vanwege het behoud van het Indisch Cultureel Erfgoed.

 Het is twee voor twaalf en dus hoog tijd om het roer om te gooien en de jongeren erbij te betrekken

Ga snel naar www.icm-online.nl op deze nieuwsbrief te downloaden

 of download rechtstreeks nu 

 

NIEUWSBRIEF_NICC_or…


Weergaven: 56

Opmerking

Je moet lid zijn van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Indische Internetkrant sinds 1999 onderdeel van ICM

ADVERTENTIE.

WORDT ICM ABONNEE VOOR  4 EURO IN DE MAAND

Schrijf U vandaag nog in voor ICM abonnee.

Lees onze ICM algemene voorwaarden   -- >Hier

KVK - nummer 72173122

Advertentiee

De lente breekt aan, wat dacht U van uw tuin in bamboo design? 

https://bamboedesign.nl/


Het boek "Rapport traktaat van Wassenaar" €  50 exclusief verzendkosten, donaties boven € 50 ontvangen het boek kosteloos. Deelnemers  die zich inschrijven voor ACTW66 kosteloos. Boek wordt vrijgegeven nadat deze aan het nieuwe kabinet is overhandigd

www.calbona.nl

Graag bestel ik het ICM Jaarboek "Toegang tot de Indische Wereld"  prijs 19,95 exclusief  verzendkosten € 3,95  Bestellen

hier !  

Velen lezen nu al mijn pas uitgebrachte boek "Voorbode van het turbulente Millennium" .................

INDISCHE NEDERLANDER AAN HET WOORD. ===>>> 

Zie verder Hier 

ICM/MSN de geschiedenis van de Indische  een digitale guerrilla

kik hier on te downloaden

 http://www.diasporaindonesia.org/

=Onderzoekrapport naar tegoeden

particuliere bank en - levensverzekering van Nederlanders in Indie 1940 -1958

klik HIER

========================

Rapport

Diaspora Dispatch Memorizer for prime Minister Mark Rutte 

Download EJOS Newsletter

HIER / HERE

 

Recensie “door de ogen van het kind”  De vader van een bekende schrijver overleefde het jappenkamp door op zijn tellen te passen en door de macht van het getal de macht over zijn leven in eigen hand te houden (Adriaan van Dis, Indische Duinen). 

Leo Blokhuis schrijft boek over Indo-Rock De bekende popmuziekhistoricus Leo Blokhuis (onder andere bekend als deskundige en DJ van de “Top 1000 Aller Tijden” die aan het eind van ieder jaar op TV te zien is) is momenteel druk bezig met een standaardwerk over Indo-Rock.…  Doorgaan  

 Buitenkampers Sinds de première heeft nu al ruim 5000 bezoekers getrokken Doorgaan

 Farewell to the Indies (De Engelse vertaling van  het  boek "Weg uit Indië", verschenen in 2012) is nu op website  www.hansvervoort.nl 

gratis te downloaden als ePub, PDF-file, Kindle-file of Word-file

Of hier op ICM site downloaden HIER.Het besluit om onderzoek naar dekolonisatie van Nederlands-Indiē uit eigen zak te betalen is een diplomatieke beslissing

Mijn levensverhaal - 5     door onze correspondent in Nieuw Zeeland, Adrian Lemmens  doorgaan

Column van Ellen Hauwert


 

Likeur met spekkoek smaak predikaat fine and excellent!   Doorgaan

Pasar Malam Selamat 

Datang in Holland - boek verkrijgbaar bij Amazon.met  vertaalde  Nederlandse artikelen - Engels Doorgaan  

 

www.prepaidunion.com

 © 2019   Gemaakt door F.Schwab (ICM Editor).   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden